"Монитор": Станишев и Мургина на съд до края на 2009 г.
"Монитор": Станишев и Мургина на съд до края на 2009 г.   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
6

Може да поискаме още няколко имунитета, казва пред "Монитор" градския прокурор на София Николай Кокинов.

Интервюто е под заглавие "Станишев и Мургина на съд до края на 2009 г.".

Конфликтът на интереси също да е основание за отнемане на необяснимо богатство предвиждат проектопромени в Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Това съобщава "Сега" под глава и отбелязва, че процедура за конфискация ще е възможна и при констатирани митнически и данъчни нарушения.

Свидетел по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова е бил пребит, съобщава "Телеграф". Пострадалият е служител на фирма "Стара Загора 2007", направила "златния ремонт" на социалния център в града.

Пет месеца вече се очаква отговор от руската компания "Газпром" за подписването на нов договор за доставки на природен газ за нуждите на страната, пише "Класа".

Досегашният изтича на 31 декември 2010 г.

Предложението за новия документ за първи път бе изпратено през юни до руската страна, казал вчера пред изданието изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов.

"Краун ейджънтс" са ви верни приятели, казва пред "Стандарт" посланикът на Великобритания у нас Стийв Уилямс. Интервюто е под заглавие "Лондон чака Борисов догодина".

68,7 на сто от софиянци биха гласували за кандидат столичния кмет от ГЕРБ Йорданка Фандъкова, а за кандидата на БСП Георги Кадиев - 13 на сто.

Това съобщава във водещ материал "Монитор", цитирайки агенция СКАН. Положително работата на премиера поред агенцията оценяват 70,4 на сто от анкетираните, на президента - 39,5 на сто, на вътрешния министър - 39,1 на сто.

Строителството бележи спад с 19,7 на сто през септември 2009 г. в сравнение със същия месец на 2008 г. по данни на НСИ, цитирани в "Класа".

Общата строителна продукция през септември 2009 г. е с 1,7 на сто под равнището на предходния месец.

Промишленото производство в България леко се е подобрило през септември, но данните от търговията на дребно показват, че продължават да растат единствено покупките на хранителни стоки, цигари и напитки, пише "Дневник" под глава.

Анкета на Ройтерс за бизнес климата в Централна и Източна Европа за октомври отчита подобрение (10 спрямо -7 за юли).

България е сред четирите държави, в която очакванията излизат на плюс (7 спрямо -5), но нивото на бизнес климата е под средното за региона.

Индексът на промишлеността е отбелязал повишение от 2,7 процента на месечна база през септември, като най-голям е ръстът в производството на химични продукти.

Спрямо година по-рано обаче индустрията се е свила с над 19 на сто.

Средният размер на изплатените неимуществени щети по застраховка "Гражданска отговорност" отчита 878% ръст за 7 години, извмежда "Класа" под глава.

От 4182 лв. през 2001 г. средната стойност на изплатена неимуществена щета е нараснала миналата година на 36 707 лв. Според главата на "Новинар" цената на задължителната "Гражданска отговорност" от следващата година ще скочи до 30 на сто, като се очаква минималната цена на полицата да е 200 лв.

Камерите по кръстовищата да се ползват за заснемане на автомобили, които са движат без "Гражданска отговорност". Това предложили на МВР от Гаранционния фонд, съобщава под глава "Телеграф".

Римски дворец пред "Шератон" ще стане атракцията на столицата, съобщава "Стандарт".

Според главния архитект Петър Диков древният палат на Константин Велики ще бъде изваден на бял свят догодина и не е изключено руините да бъдат под стъклен похлупак.

Продажбите на нови коли, автобуси и камиони в България удариха ново дъно, пише "24 часа" по справка на Асоциация на автомобилните производители за първите 10 месеца на 2009 г.

Пласирани са 22 949 возила, от които 22 061 леки и лекотоварни, а отделно 445 мотоциклети и мотопеди. За същия период преди година са пласирани 49 531 общо превозни средства (надолу с около 54%), 45 838 леки и лекотоварни коли (минус 52$) и 581 мотора (само 23,5% спад).

Ако се вземат обаче показателите само за октомври 2008-а и 2009-а, разликата в процентите на леките и лекотоварните модели набъбва на 62%. Миналата година през същия месец са били продадени 4672 возила, докато сега те са едва 1782.

След едногодишния тотален срив на цените жилищният пазар показва първи признаци на стабилизация, пише "Труд".

От началото на септември до сега офертните стойности за апартаментите в София са намалели средно с 2-3 на сто, а в предишните тримесечия спадът се движеше между 5 и 10 на сто, сочат данни на "Форос".

Близо три средни месечни заплати са нужни, за да се купи 1 кв. м жилище в София по изчисленията на "24 часа" на база данните на националната статистика.

Според нея възнаграждението у нас в края на второто тримесечие е средно 588 лв., а апартамент в столицата струва средно 1640 лв. за квадрат. Приблизително толкова са нужни за жилище във Варна, където средната цена за 1 кв. м е 1770 лв.

Малко повече от 2 заплати купуват квадрат апартамент в Бургас, а 1,8 възнаграждения са необходими за имот в Пловдив.

С 3% да поскъпне тока догодина в Западна България заради допълнителни разходи по планираното връщане на месечното отчитане на ток, са поискали от "ЧЕЗ Разпределение", съобщава "24 часа".

Енергото внесло в петък и жалба в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране срещу решението на Върховния административен съд за незабавно преминаване към едномесечно отчитане на сметките, съобщил шефът на регулатора Ангел Семерджиев.

Разплащанията по имотни сделки да стават само по банков път от догодина, предвиждат проектопромени в Закона за нотариусите и нотариалната дейност, съобщава "24 часа".

За да бъдат спокойни гражданите за парите си, е предвидено да не се допуска принудително изпълнение върху средства по специални банкови сметки за задължения на нотариуса.

Нямам колебание вече, реших: отивам с най-голямо удоволствие в комисията, казва пред "Труд" екссъветникът в ДАНС Алексей Петров по повод поканата на парламентарната комисия за контрол на ДАНС.

Противоречието у него било "между уважението ми към институцията НС и органите й, от една страна, а от друга - мнението ми за личността на председателя на комисията (Иван Костов).

Тук не става дума за нещо лично, разбира се. Става дума за различия във вижданията за концепцията за национална сигурност и за моделите на държавност, по принцип", отбелязва той.

Конфронтацията между институциите е вредна - искам това правителство да успее в народополезната си работа, казва вицепрезидентът Ангел Марин в интервю за "Труд".

Пожелава им да не допуснат хората да останат с впечатление за тях "като за захарния памук от панаира" - много шум и викове, а като го опиташ - едно сладко нищо, казва вицепрезидентът.

В отговор на въпрос отбелязва, че досега е отнел българско гражданство на 16 лица, тази година на двама - граждани от Македония и от Ливан.

По думите му може да има отделни случаи престъпници се движат с български паспорти - резултат на измама с документи. Не бих позволил обаче да се дискредитира процедурата по издаване на българско гражданство, казва той.

Щом някои са категоризирани като престъпници, защо те не са в затвора, а се движат свободно - събират документи за българско гражданство и ги подават; защо съответните служби не са си свършили работата да съберат доказателства и да ги вкарат в затвора, пита Марин.

Най-много откази за български паспорт има за кандидати от Молдова и от Македония.

Финансовият министър Симеон Дянков обвини президента Георги Първанов, че е прахосал повече от 1 млн. лв. държавни пари за визитата си в Австралия и Шри Ланка, пишат "24 часа" и "Труд".

"Посещението на кенгурата в зоопарка в Сидни струва на данъкоплатеца над 1 млн. лв.", казал Дянков.

По думите му това е бил най-важният обект от президентската визита в страни, където според Дянков нямаме икономически и политически интереси.

"24 часа" цитира премиера Борисов, че над половината от служителите във външно министерство са бивши агенти.

Поне аз очаквам такъв резултат при обявяването на досиетата, заявил Борисов пред журналисти.

"Ще видите сега, като минат проверките за сътрудници на ДС във външно министерство, там какво е. 90 на сто са бивши агенти Може и 80 на сто, не се хващайте за процента, но са над половината", заявил премиерът.

Тези хора правят външната политика на България, казал още той. Борисов обаче е против кардинални решения като закон за лустрацията. "Тези хора са натрупали достатъчно стаж, време е да идат да си починат", посочил решение на проблема той.

Според него за изминалите 20 г. трябва да има достатъчно квалифицирани млади кадри, които да ги заменят.

"В Берлин разговаряхме с шефа на НАТО, с г-н Барозу, с всички. Знаете, че сега вървят преговори за председател на Съвета, външен министър на ЕС.

Всички ме питат за мнение, какво бихме казали за един, втори, трети. Ние имаме ли кандидати, кои са те и за комисари и евентуално за другите длъжности", разказва Борисов, цитиран от "Труд".

На въпрос добри ли са шансовете България да получи сериозен ресор за еврокомисар, премиерът отговорил: "Всички ресори са сериозни."

"24 часа" публикува на първа страница снимка как премиерът Бойко Борисов заедно с други европейски лидери гледа тържествата в Берлин за честванията на 20 години от падането на стената.

Светът бутна мирно стената, пише "Труд".

Френският президент Никола Саркози единствен елегантно спомена България като първата държава от бившия комунистически блок, бутнала диктатурата часове след рухването на Берлинската стена, отбелязва изданието.

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
В съда: -Защо трябваше да удряте толкова силно любовника на жена си по главата с обувките? - Защото той хукна да бяга бос и аз…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

"Хамас" обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

"Хамас" обвини Нетаняху в саботаж на преговорите

Свят Преди 29 минути

Според Хания палестинската групировка желае да постигне цялостно прекратяване на огъня

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Младеж се призна за виновен за нападението над политик в Германия

Свят Преди 1 час

Евродепутатът Матиас Еке, водач на листата на ГСДП в провинция Саксония за евроизборите през юни, беше нападнат от четирима неизвестни

Почина американски пилот рекордьор

Почина американски пилот рекордьор

Свят Преди 2 часа

Той е претърпял тежка белодробна инфекция

<p>Русия съобщи за напредък&nbsp;на фронта</p>

Русия твърди, че е превзела село в Донецка област

Свят Преди 2 часа

През последните месеци Москва редовно обявява, че е установила контрол над малки населени места в района

.

Съществува ли тайна екосистема под най-сухата пустиня на Земята

Любопитно Преди 3 часа

Учени разкриват разнообразна група бактерии, които процъфтяват в екстремната среда

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Зайците, яйцата и бог Дионис: Езическите корени на Великден

Любопитно Преди 3 часа

Още от древни времена яйцата, както и зайците, са били символи на новия живот и плодородието

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Задържаха контрабандни цигари за близо 180 хил. лева на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

България Преди 3 часа

Те били укрити в режещи машини в товарен автомобил

<p>Истинско чудо: Тази нощ водата там добива силата да лекува болести</p>

В очакване на изцелението: Магичната вода на Дамбалъ лекува само един ден в годината

Любопитно Преди 4 часа

Хиляди ще се стекат край извора в планинската местност в нощта на 5 срещу 6 май

Поредна среднощна атака: Украйна свали 23 дрона, изстреляни от Русия

Поредна среднощна атака: Украйна свали 23 дрона, изстреляни от Русия

Свят Преди 4 часа

Безпилотните летателни апарати от типа "Шахед" са били изстреляни от територията на руската Курска област и Крим

<p>Организираха турнир в памет на 11-годишното дете, поразено от мълния в Русе</p>

Пред NOVA: Говори майката на поразеното от мълния 11-годишно дете в Русе

България Преди 4 часа

Съотборниците на Венци организираха турнир и поставиха плоча в негова памет

Путин присъства на празничната литургия за Възкресение (СНИМКИ)

Путин присъства на празничната литургия за Възкресение (СНИМКИ)

Свят Преди 5 часа

Тя бе отслужена от от главата на Руската православна църква Патриарх Кирил

Кола се вряза в оградата на Белия дом

Кола се вряза в оградата на Белия дом

Свят Преди 5 часа

Шофьорът е загинал, веднага са задействани протоколите за сигурност

С над 2 промила алкохол: Експерт в МВР катастрофира във Велико Търново (ВИДЕО)

С над 2 промила алкохол: Експерт в МВР катастрофира във Велико Търново (ВИДЕО)

България Преди 6 часа

Инцидентът е станал близо до бензиностанция в събота през нощта

"Трудно е да играеш с такъв човек": Мерил Стрийп разкри Никол Кидман

"Трудно е да играеш с такъв човек": Мерил Стрийп разкри Никол Кидман

Свят Преди 7 часа

Какво разкри Мерил Стрийп за Никол Кидман четете в следващите редове

Кървава драма в Австралия: Тийнейджър намушка с нож човек

Кървава драма в Австралия: Тийнейджър намушка с нож човек

Свят Преди 8 часа

Полицията обяви, че нападението е с "признаци" на тероризъм, но все още не може да бъде определено като терористичен акт

Бомбени заплахи в няколко синагоги и музей в Ню Йорк

Бомбени заплахи в няколко синагоги и музей в Ню Йорк

Свят Преди 8 часа

Това е очевиден стремеж да се всее страх сред еврейската общност, заяви управителят на административния район Манхатън