"Капитал": Изводите от скандала със СРС-тата
Източник: Георги Димитров, Нетинфо
213
"Капитал" прави изводи на челна страница за скандала с изтеклите СРС-та. Изданието констатира първо, че хората не искат само магистрали и метро, а честност и гаранция за правата си; второ - управлението на ГЕРБ вече не изглежда толкова силно, след като историята с подслушванията успя да го разклати и трето - на ченгетата трябва да се отговаря не с технически методи, а с ясна визия за развитието на държавата.

София вече е в грипна епидемия, алармира на челна страница "Монитор".

Всеки момент се очаква да бъде обявена и във Варна. Продължава да се увеличава и броят на болните в София-област, Пазарджик, Благоевград, Петрич, Дупница, Рила и Кочериново, където преди дни бе обявена карантина заради вируса.

Същевременно расте броят на заболелите и в останалите области на страната. "24 часа" се включва по темата като отбелязва, че учениците в София ще имат осем дни ваканция от понеделник. Почивката заради заразата е до петък включително, още 3 дни обаче се пада междусрочната ваканция, затова децата ще са на училище чак на 1 февруари.

До края на месеца националната здравна карта трябва да бъде поместена на сайта на здравното министерство, съобщава в интервю за "Труд" Стефан Константинов, министър на здравеопазването.

По думите му картата предвижда това, което гласи и законът - да има максимално определен брой легла в областите, определени центрове по спешна помощ и др. В нея трябва да са отбелязани и здравните заведения, които ще сключват договор със здравната каса, обяснява министърът и допълва, че според него 2011 г. ще е по-добра за здравеопазването, "защото има спокойствие, повече средства в системата и ясни правила.

За първи път т. г. министерството ще плаща за лечение с робот "Да Винчи" По 8000 лв. ще получава болницата в Плевен за всеки един пациент, който ще се оперира. Освен това ще даваме по 900 лв. на година за наблюдение на хората с онкологични заболявания, които са най-скъпите терапии, така наречените прицелни, ще плащаме и за работа на двата петскена в София и варна. Тоест пациентите няма вече да пътуват само да Варна за лечение", заявява Константинов.

Парламентарната вътрешна комисия ще изслуша вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов и шефа на митниците Ваньо Танов за контрабандата и скандала с подслушването, отбелязва "Сега". Решението е взето по искане на членовете на комисията от "Синята коалиция", БСП и ДПС. Танов ще бъде извикан следващата сряда по въпроси, възникнали след огласените му разговори с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Симеон Дянков, зам.-финансовия министър Владислав Горанов и бившия зам.-директор на агенция "Митници" Антоний Странджев.

Лидерът на РЗС Яне Янев хвърли поредната бомба вчера - че шефката на правната комисия в НС Искра Фидосова е получила 150 000 лв. от "Титан АС" - фирмата, която е собственик на ЦСКА и държи на концесия част от боклука на София и други градове, пише "24 часа". От централата на РЗС разпространиха копие на платежното нареждане от 15 декември 2007 г. Фидосова, тогава член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, е получила парите по договор за наем от "Титан АС".

Двамата депутати от РЗС, които се опълчиха срещу лидера Яне Янев и подкрепиха ГЕРБ при вота на доверие,  Дарин Матов и Димитър Колев, поискаха място в пленарната зала по-далеч от останалите от РЗС, пише "Труд".

Молбата е била отправена към шефката на парламента Цецка Цачева в петък сутринта. Двамата искали да седят един до друг в залата и да се разграничат от останалите верни на Янев избраници. Колев и Матов категорично отрекоха да е имало натиск върху тях да подкрепят правителството.

В интервю за изданието Колев категорично заявява, че не са го купили и дори е готов да застане на детектор на лъжата. В отговор на въпрос той обяснява поведението си:

"Наистина гласувах по съвест, защото пред алтернативата да се върнат Станишев и Доган предпочитам Бойко Борисов да е министър-председател... Замразих членството си в РЗС, смятам,че в партията трябва да има дебати за политиката. Първо мисля да се срещна с някои колеги, след това не е лошо да говорим и с г-н Янев, с когото отношенията ни досега бяха добри. Следвал съм го, но дойде момент, в който не съм съгласен. След тези дебати трябва да видим как ще я караме - заедно или не."

Според челото на "Стандарт" 60 българи са били пред инфаркт този четвъртък. Докато се решаваше съдбата на кабинета, тото маниаците се кръстеха от сферата да падне шестото им число. Вместо бленувания почти милион обаче, маркототевците ще се задоволят едва с 1101 лева и 10 стотинки.

Рекордният брой петици падна в 5-я тираж на играта "6 от 49". Оцелелият на косъм джакпот обаче бледнее пред сумата, останала непокътната във второ теглене на "6 от 49". От спортния тотализатор очакват джакпотът утре да удари 4 милиона лева. В четвъртък той беше атакуван с рекордните 13 983 816 комбинации, но нито една от тях не се оказа печелившата, пише изданието.

Според челото на "Дума" се готви нова приватизация. Агенцията за приватизация планира през тази година приватизация на държавния дял (33%) от "Е.ОН България", останалото от "Булгартабак Холдинг" и Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) Сопот. Още през миналата година поради липсата на достатъчно данъчни приходи управляващите обявиха, че ще продадат каквото е останало като участие на държавата във фирми и предприятия. За продажба през тази година се готвят още предприятието "Монтажи" София.

"Сега" акцентира върху коментар на Ангел Бончев, който даде показания по делото срещу задържаните при полицейската операция "Наглите", което се разглежда от Софийския градски съд. Според него полицаи са помагали за отвличанията и разследващите не са стигнали до "мозъка" на бандата на "Наглите".

"Без мозък" не става", заяви той. По думите му става дума за хора, които са "работещи и с имена в държавата", но не са подсъдими. Подозренията към полицията му са заради това, че жена му Камелия бе отвлечена при предаването на откупа за мъжа й, а криминалистите не успяха нито да я опазят, нито да проследят бандитите.
Коментари 213
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

213 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Любопитно Преди 2 часа

Чоткин получи романтична вечеря със своята любима Камелия

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Свят Преди 2 часа

Демонстранти блокираха Площада на героите, през който преминава по-голямата част от трафика в града

<p>&quot;Ние сме гражданско общество и редът трябва да надделее&quot;</p>

Байдън: Редът трябва да възтържествува

Свят Преди 4 часа

Това заяви президентът по отношение на общонационалните протести в университетите за Газа

Турция прекратява търговските отношения с Израел

Турция прекратява търговските отношения с Израел

Свят Преди 5 часа

Миналия месец Турция ограничи износа за Израел заради войната в Газа

Сърбия избра ново правителство

Сърбия избра ново правителство

Свят Преди 6 часа

Премиер ще бъде Милош Вучевич, а вицепремиер ще бъде Александър Вулин

САЩ са „дълбоко обезпокоени“ от ситуацията в Грузия

САЩ са „дълбоко обезпокоени“ от ситуацията в Грузия

Свят Преди 6 часа

Съединените щати изразиха загриженост относно грузинския законопроект за "чуждестранно влияние"

Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 година

Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 година

България Преди 6 часа

Премиерът Главчев припомни, че България много отдавна е заявила желанието си за присъединяване към ОИСР

д

Как да ядем хляб и да отслабнем?

Любопитно Преди 6 часа

Дори диетолозите вече не препоръчват пълно премахване на хляба от вашата диета

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Любопитно Преди 7 часа

На борда на кораба са били както най-богатият човек по онова време, Джон Джейкъб Астор, така и имигрантски семейства, всеки с мечта да започне нов живот

Жена загина заради буря в Северна Франция

Жена загина заради буря в Северна Франция

Свят Преди 7 часа

57-годишната жена загина днес при свлачище

Снимката е илюстративна

Поглед към древното минало: Реконструираха лицето на 75 000-годишна неандерталска жена

Любопитно Преди 8 часа

40-годишната неандерталска жена е починала в спяща позиция под огромен вертикален каменен знак

Лошо време в почти цяла България: Валежи, градушки и гръмотевици в петък

Лошо време в почти цяла България: Валежи, градушки и гръмотевици в петък

България Преди 8 часа

Жълт код за потенциално опасно време е обявен в почти цялата страна

.

Защо интернет се влюби в историята за късметлията, спечелил $1,3 млрд. от лотарията

Свят Преди 8 часа

„Как ще имам време да похарча всички тези пари? Колко дълго ще живея?“

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

България Преди 8 часа

Столична община въвежда временна организация на движението на пл. "Св. Александър Невски"

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Свят Преди 9 часа

Посегателството срещу синагогата „Нозик“ беше извършено към 1 ч. в нощта срещу сряда, като са нанесени щети по фасадата на сградата

Арести на пропалестински демонстранти от Колумбийския университет в САЩ

Достигнаха точката на кипене: Сблъсъци между протестиращи и полиция в САЩ

Свят Преди 9 часа

Протестиращите срещу войната между Израел и Газа използваха лютив спрей, полицията отвърна с електрошок