21

„През тази изминала седмица останах без думи и все още не знам какво да кажа. Още от малка все чувах странни за мен думи като ‘‘Аконкагуа‘‘ или ‘‘Боуд Пик‘‘ и не бях особено сигурна това какво значи. По-късно ми стана напълно ясно, че това са планини и върхове. От години това за мен беше станало автоматично – той отиваше всяко лято и се връщаше”, това пише във "Фейсбук" дъщерята на Боян Петров -Тея Петрова.

„Знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не бях много обмисляла факта, че изведнъж ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безкрайно на всички за подкрепата и вдъхването на надежда, както и на хората, които участваха в издирването на баща ми. Той e там, където винаги е искал да бъде – в планината”, написа тя.

Боян Петров е в неизвестност 10 дни, в опит да се изкачи на 8-хилядния Шиша Пангма в Хималаите. Спасителната операция за него включваше полети на хеликоптери, които не намериха следа от него, и спасители на място, които не го откриха в лагерите под върха. Днес жената до алпиниста написа, че не иска спасителите да се изкачат на върха, за да не рискуват живота си, а да го търсят на слизане от Лагер 3. 

Въпреки това спасителната операция продължава и китайските спасители са тръгнали към върха. Засега обаче не са открили следа. По-рано нямаше и връзка с тях, но сега стана ясно, че са претърсили района около Лагер 3 и продължават. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@