182

Д оскорошният втори в йерархията в ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред Би Ти Ви (bTV) оставката си, отношенията си с Бойко Борисов и заяви, че се гордее с Веско Маринов.

„Няма да кажа лоша дума за Борисов, 18 години сме работили заедно.

Всичко, което се изприказва и оценките, които даде премиерът – това е негово право. Аз ще ги оставя без коментар, защото за тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Аз смятам, че когато 18 години си бил с един човек, по-добре е да запазиш хладнокръвие, да бъдеш спокоен и уверен в това, което си направил и си взел като решение”, каза Цветанов.

За казаното вчера от Борисов (припомнете си във видеото горе), че не желае вече Веселин Маринов да пее на проявите на ГЕРБ, Цветанов заяви: „Аз се гордея с Веско Маринов. Запознах се с него, когато бях кмет в Столична община. Той е много ранима душа, но ако не е с тези си качества, нямаше да бъде Веско Маринов”.

Попитан какво от казаното от премиера го е наранило, той отговори: „Нищо, защото за мен това е нещо, което аз не съм го виждал през всичките години. Това е неговото поведение и оценка и аз ще се съобразя с нея, няма да я коментирам. Мисля, че хората са тези, които ще дадат оценка, нито аз, нито той”.

Относно решението да подаде оставка от всички постове, Цветанов каза:  „Аз съм взел това решение, размишлявайки над 40 дни. Това е мое решение. Това беше третият вариант, който предложи Борисов – да остана в партията, да работя в нея, но

да нямам никакви контакти и изяви по какъвто и да било повод. Според вас това редно ли е, нормално ли е

за един човек, който през всичките тези 13 години е работил за структурирането и създаването на ГЕРБ”.

„Идва един момент, в който единият казва, че вече не си нужен. Аз това нещо го усещам във времето, когато сме водили тези разговори – вторник и четвъртък. Усещам, че има недоверие, което е съществувало досега. По-добре да предприемеш една стъпка и да вървиш напред”, обясни той.

Цветанов подчерта: „Борисов е в правото си да говори каквото си иска, но все пак и аз имам права и мога да говоря това, което аз преценя за необходимо. Аз лоша дума за Борисов няма да кажа, аз няма да се превърна в тези, които излизат и започват да хулят. Аз мога да коментирам политически решения, които за мен са били грешни или ще бъдат грешни. Все пак съм редови член на партията, който ще може да изразява мнението си”.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@