277

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни защо се е стигнало до оставката на Цветан Цветанов, след като събра на среща Изпълнителната комисия на партията. 

„Това беше негово желание. Както той каза доверието в нас по много теми го няма. След като го няма, това е правилно решение“, каза премиерът, цитиран от Агенция „Фокус“.

„По устав се изисква освобождаването на Цветанов да стане на форум, който ще бъде на 7 юли. Тогава ще освободим и Румяна Бъчварова

(бел. ред. Началник на кабинета на Борисов), която отива посланик. Началник на кабинета ми е Деница, вече я сложих“, заяви Борисов.

Попитан за вариантите, обсъждани между него и Цветанов на срещата им, министър-председателят беше категоричен, че не е имало трети вариант. „Вариантите бяха – напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Избрахме варианта да напусне отвсякъде. Няма трети или четвърти вариант“, обясни Борисов.

По въпроса със заместника на Цветанов той каза: „Това е работа на изпълнителната комисия и на Конгреса (бел. ред. който ще се състои на 7 юли). Ще създам и орган за контрол вътре в самата партия.

Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, ясно беше как искам да се проведе кампанията“.

Относно изборите за евродепутати премиерът заяви: „Анализ на изборите вече правих. Журналистите го правихте. От сутрин до вечер слушам политолози и социолози, които обясняват какво мисля и как го мисля. Наслушах се на какви ли не глупости. Резултатите от изборите са добри. Какво повече да коментираме, когато си победил скромността изисква да мълчиш“.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@