Лютви Местан с конспиративна теория за референдума
Лютви Местан   
Източник: БГНЕС
411

П редседателят на ДПС Лютви Местан обяви от трибуната на Парламента, че държавният глава Росен Плевнелиев е предложил референдум за изборното законодателство, за да отклони общественото внимание от среща на Бойко Борисов с Бисер Миланов - Петното.

За такава среща на лидера на ГЕРБ с осъждания седем пъти Миланов, който стана известен с провокациите си по протести и контактите си с Николай Бареков, писа в. "Галерия", като се позова на близък на Миланов. Петното бе и сред поканените на една от срещите на премиера Пламен Орешарски с "протестиращи" през лятото, на които министър-председателят приемаше в МС лидери на протестите от февруари и контрапротестиращи.

Според публикацията на "Галерия" Борисов плащал на Миланов, за да участва в мероприятия за дискредитиране на политически опоненти на лидера на ГЕРБ.

Изданието не за пръв път напоследък създава новини с твърдения за компромати срещу Борисов. Главният редактор Кристина Патрашкова наскоро обяви, че има записи от разговори на Борисов, а след това, когато те й бяха изискани от прокуратурата, призна, че не разполага с такива.

Вчера Борисов отрече да се е срещал с Петното и публикува във Фейсбук профила си скрийншотове, от които се вижда, че Йордан Бонев - човекът на Миланов, който свидетелства пред "Галерия" за срещата, го е търсил няколко пъти.

Днес обаче председателят на ДПС говори няколко минути по тази тема от трибуната на Народното събрание, като я комбинира с поредна атака срещу предложения от президента референдум за изборното законодателство у нас.

Местан заяви, че най-важният въпрос днес бил защо президентът е подминал този срамен заговор срещу демокрацията и е избрал да отклони общественото внимание и е подменил темата.

Срещата на Бойко Борисов с Петното е истинското задкулисие в България, заяви председателят на ДПС Лютви Местан в декларация от парламентарната трибуна.

Твърдя, че кабинетът и подкрепящите го политически сили сме на светло, в светлината на обществото и неговите интереси, каза Местан. Според него резултатите от това са оздравена бизнес среда, повишени социални показатели и инвестиционна политика в регионите.

На този фон няма как да бъде подминат скандал, свързан със среща между лице с профила на Бисер Миланов - Петното и бивш министър-председател - Бойко Борисов, посочи председателят на ДПС. Няма никакво значение кой на кого се е обадил първи, важното е, че има подобна абсурдна кореспонденция и среща, допълни той. Местан обяви и че това било продължение на сериала Банкя и Кокинов, тефтерчето на Златанов, Мишо Бирата.

Защо мълчи ГЕРБ, защо мълчи ЕНП, ще поставите ли и този въпрос на вниманието на Европейския парламент, попита Местан. Очакваме да чуем и българските реформатори, може би те мълчат, защото знаят, че, ако се прегърнеш с оцапан, ще се оцапаш и ти, допълни той.

Очакваме да чуем и лидерите на ЕНП, президента на ЕК в лицето на г-н Барозу, чакаме да чуем гласа и на посланиците на ЕС и НАТО - искаме да ги чуем да споделят своята грижа за демокрацията в България, апелира председателят на ДПС.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък призова от парламентарната трибуна главния прокурор да поиска отнемане на имунитета на президента Росен Плевнелиев и на бившия премиер Бойко Борисов

Президентът изпълнява евтини поръчки, заяви националистът от името на ПГ на "Атака". Волен Сидеров обясни, че Плевнелиев трябва да бъде разследван заради милионите си в офшорни сметки, а Борисов - защото имало данни за извършени от него престъпления от голям мащаб - като "Авиоотряд 28" , например.

Тези дни излезе информация от свидетел, продължи с аргументите си Сидеров, че Бойко Борисов е предлагал 500 хиляди лева на криминални елементи, "за да правят провокации и да извършат политически преврат, да ударят тази, онази партия, да изместят "Атака".

"Да не би да има заговор да не бъдат закачани бившите министър-председатели", попита Волен Сидеров. Къде са били през 1989-а днешният президент и лидерът на най-голямата парламентарна група в момента, продължи той.

Могат днес да се правят на десни и на популисти, всеки има право, важно е да отчитаме кой какво е вършил през годините, каза още националистът.

През прехода, отбеляза той, днешният президент и лидерът на ГЕРБ са трупали милиони на гърба на народа - чрез охранителни фирми , нечист бизнес. Волен Сидеров отново заяви, че Росен Плевнелиев си бил купил имоти в Гърция "с пари от продажба на български работници в Германия".

Тези твърдения и квалификации станаха причина заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева да поиска да му бъде наложено наказание. В изказването си от трибуната Волен Сидеров упрекна и МВР, и прокуратурата, че не са предприели никакви действия спрямо окупаторите на Софийския университет.

"Прокуратурата си затрая, три денонощия вилняха терористи на територията на СУ - никакви мерки", заяви председателят на "Атака". Той упрекна и премиера Пламен Орешарски, че е пожелал да говори с тези, които окупираха Алма матер. Това е голяма политическа грешка и който я прави, ще си плати за нея, предупреди Волен Сидеров.

Цвета Караянчева (ГЕРБ): За г-н Петното най-добре може да говори г-н министър-председателят, защото дълго време Бисер Петното ходеше при него на среща

Това заяви народният представител от ГЕРБ в отговор на изявленията по-рано на лидерите на "Атака" и на ДПС за връзка между Бойко Борисов и Бисер Манолов - Петното. Според опозицията управляващите подменят дневния ред на обществото.

"Къде е г-н Бисеров, защо никой не обясни какво се случи с него и как стана бързо гражданинът Бисеров. Защо не чухме позиция на коалиционните партньори", попита от парламентарната трибуна Караянчева.

Тя поиска да чуе какво мнозинството мисли по темата с референдума за изборните правила, поискан от президента. Станете и кажете, че трябва да се чуе мнението на хората, а не само на отбрани, нека хората да кажат дали искат тази политическа класа, която днес е тук, призова депутатът.

В отговор зам.-председателят на НС Мая Манолова подчерта, че именно ГЕРБ са отсъствали от дебатите по проекта за нов ИК, а президентът е мълчал седем месеца и се е включил в дискусията на финалната права, за да обслужи тяснопартийния интерес на ГЕРБ.

Манолова посочи, че КБ е за референдуми и напомни за 700 хиляди подписа, които левицата събра за допитване по темата АЕЦ"Белене". Явно вие нямата такъв ресурс и използвате "по-услужлив и по-удобен инструмент - президентът", обърна се тя към ГЕРБ.

По думите на Манолова Росен Плевнелиев за пореден път е заел позиция, разделяща българското общество. За Христо Бисеров и Петното - ще имате моралното право да излезете на тази трибуна, когато Цветан Цветанов стане гражданинът Цветанов, категорична е зам.-председателят на НС.

Коментари 411
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

411 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Петролната индустрия на Путин е в беда

Петролната индустрия на Путин е в беда

Свят Преди 1 минута

За да се справи с риска от недостиг на вътрешния пазар, тъй като руските рафинерии са подложени на мащабен спешен ремонт, Москва се обърна за помощ към своя ключов съюзник и съсед Беларус

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Вдъхновени истории Преди 4 минути

Децата веднага предали чантата с парите на ръководството на училището

<p>Алесандро Микеле поема &quot;Валентино&quot;</p>

Бившият творчески директор на "Гучи" Алесандро Микеле поема "Валентино"

Свят Преди 49 минути

51-годишният Микеле напусна "Гучи" през 2022 г.

Откриха тяло до детска ясла в Русе

Откриха тяло до детска ясла в Русе

България Преди 53 минути

По непотвърдена информация то е открито около 6:00 часа в петък сутрин

Джип се запали в центъра на София

Джип се запали в центъра на София

България Преди 57 минути

Инцидентът е станал в района на площад "Руски паметник"

<p>&quot;Еликсир на живота&quot;: Как 130-годишен мармот стана &quot;безсмъртен&quot;</p>

Мармотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Любопитно Преди 1 час

Фил е най-популярният мармот, който прогнозира настъпването на пролетта в САЩ

<p>Мащабно антитерористично учение в Бургас</p>

Мащабно антитерористично учение се проведе в Бургас

България Преди 1 час

Полицаи евакуираха в четвъртък вечер служители и граждани в района на автогара "Запад"

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

Връщат светофарите с таймер, предвиждат и нови правила за ляв завой

България Преди 1 час

Броячите за светване на зелен или червен сигнал бяха премахнати преди две години

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

България Преди 1 час

Шествието на гражданите ще се проведе в събота от 11.30 ч.

ЕК прекрати проверката за доставката на влакове за България от Китай

ЕК прекрати проверката за доставката на влакове за България от Китай

България Преди 1 час

Това съобщи еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон

Черноморският флот на Русия претърпя поредица от загуби от Украйна

Черноморският флот на Русия претърпя поредица от загуби от Украйна

Свят Преди 1 час

Ударите на Киев застрашиха контрола на Русия върху най-близкия до Украйна район на Черно море

<p>&quot;Терористи може да пренасят&nbsp;химически и биологични оръжия през границата на САЩ&quot;</p>

Бивш посланик на ООН: Терористи може да пренасят химически оръжия през границата на САЩ

Свят Преди 1 час

През декември около 300 000 мигранти са влезли в Съединените щати през Мексико

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Любопитно Преди 2 часа

Живял в III век, бил свят по живот и усърден в разпространението на истинската вяра

Пожар в центъра на Русе

Пожар в центъра на Русе

България Преди 2 часа

Огънят е тръгнал малко преди полунощ

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

Свят Преди 3 часа

Блогър, живеещ край град Камянске, съобщи в Telegram за кратер в района, дълбок 4 м и широк 10 м