0

В секи дом крие своите тайни и това важи в пълна сила и що се отнася до неговото почистване. Защото колкото и старателно да се грижите за изрядния му вид, има някои скривалища за микроби, които остават незабелязани дори и от най-зоркото око.

Днес ще ви разкрием именно кои са те, както и как да се справите лесно с качественото им почистване.

На първо място обърнете внимание на едни определени "детайли" у дома, които докосвате всеки ден, но не толкова често се сещате да почиствате. Става дума за дръжките на вратите и ключовете за лампите, които всеки ден приютяват все повече и повече микроби, прехвърляйки ги после и на вас.

Източник: iStock/Getty Images

Често ли забравяте да извадите прането, веднага след като пералнята приключи? А знаете ли, че всяко такова застояване на дрехи води до образуване на мухъл във вътрешността на машината? За да избегнете подобно натрупване, почиствайте редовно и старателно както външната, така и вътрешната видима част на уреда.

Източник: iStock/Getty Images

Колко често докосвате дистанционното управление, телефона и клавиатурата? А колко често ги почиствате? Ръцете ни са най-големият преносител на бактерии и всичко, което има ежедневен пряк контакт с тях, трябва след това да бъде добре почистено.

Източник: iStock/Getty Images

Не забравяйте след всяка смяна на торбичката да почиствате старателно кофата за боклук. Такъв на пръв поглед невинен пропуск би могъл да даде свободен достъп на редица микроби до дома ви.

Източник: iStock/Getty Images

Може би едно от местата, чието почистване най-често пренебрегваме, е хладилникът. А именно той съхранява свежестта на всичко, което консумираме. Необходимо е редовно да го почиствате както отвън, така и отвътре.

Източник: iStock/Getty Images

А за да се радвате на винаги чист и свеж дом до последния детайл, препоръчваме ви да се доверите на изпитан многофункционален уред. Безкабелната прахосмукачка Livington Prime ще промени представите ви за бързо и качествено почистване и ще се превърне във ваш пръв съюзник в борбата със замърсяването и микробите.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@