1

Twitter призова всички свои над 330 млн. потребители да сменят паролите за профилите си. Причината е, че компанията е открила "бъг", който е изложил на риск всички пароли, съобщи самата тя в сайта си.

Как да подготвим идеалната снимка за социалните мрежи

Facebook пуска услуга за запознанства

Twitter преконвертира паролите на потребителите в т.нар. хаш - оригиналната парола се заменя с уникален код, който е дълга поредица от произволни символи. Това прави разгадаването им много по-трудно. Стига да няма оригинално копие на паролата някъде в системата.

Как могат да ни разпознаят по сайтовете, които посещаваме

Как да защитим паролите си в интернет

Оказва се, че Twitter е открила именно незащитен архив с пароли в един от сървърите си. Компанията казва, че е провела вътрешно разследване и не е открила индикации, че хакери са пробили системата или някой е използвал този архив неправомерно.

Въпреки това Twitter решава, че в името на сигурността и спокойствието е по-добре всички нейни потребители да сменят паролите си. Компанията дава и няколко съвета, след което се извинява за случилото се.

Twitter съветва потребителите да сменят паролата си както в самата платформа, така и навсякъде другаде, където използват същата парола. Другият съвет е занапред паролата за Twitter да не се използва за други услуги.

Как да защитим данните си във Facebook

Социалните мрежи унищожават обществото

Компанията препоръчва и активиране на двустепенната идентификация, която дава още по-голяма сигурност. Twitter съветва потребителите си и да използват приложение тип мениджър за пароли. Така всички техни профили ще използват уникални, сигурни пароли. Това не елиминира риска, но значително го намалява.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@