Samsung добави нови устройства към гамата Galaxy
Новите устройства на Samsung   
Източник: Samsung
2

Samsung "разопакова" пет нови устройства в серията Galaxy. Сред тях е и новото поколение на Note, както и на таблета Tab S7. Компанията представи и подобрения часовник Galaxy Watch3 и слушалките Galaxy Buds Live. Общото между всички тях – голямата мощ.

Новият модел Galaxy Note20 получава още по-мощен хардуер и остава насочен към потребителите, които имат нужда от възможно най-голяма производителност от мобилния си телефон. Амбицията на устройствата е ясна – да извлекат максимума на наличните технологии при смартфоните в момента.

Note20 е най-мощният в гамата досега, като мощта идва от 8-ядрен процесор, произведен по 7nm технология. Телефонът е с LTE модул и 8GB RAM 9 256GB вградена памет. Дисплеят на Note20 е 6,7-инчов, Infinity-O Super AMOLED Plus, с поддръжка на HDR10+.

Samsung
Samsung Източник: Samsung

Note20 има и подобрени камери. На гърба те са три – 64МР телефото, 12МР с ултраширокоъгълен обектив и още една 12МР с широкоъгълен обектив и оптична стабилизация. На разположение е и функцията Hybrid Optic Zoom, която осигуява 3-кратно увеличение на изображението. Предната камера е 10МР с Dual Pixel система за автоматичен фокус.

Galaxy Note20 идва и във версия Note20 Ultra. Тя споделя някои от характеристиките на Note20 и е насочена към потребителите, които търсят абсолютния максимум от наличните технологии. Например по-голям 6,9-инчов Dynamic AMOLED Infinity-O дисплей със 120Hz опресняване, HDR10+ поддръжка и 496ppi. Предната камера е 10МР, като на своя събрат. Процесорът е същият, но Note20 Ultra предлага 12GB RAM и 5G модул.

Samsung
Samsung Източник: Samsung

И двата Note20 спазват традицията и разполагат с вграден S Pen, който е по-бърз и прецизен. Освен това получава и нови функции и жестове за управление, които да увеличат продуктивността в ежедневието. Например връщане към началния екран или създаване на скрийншот без да се докосва устройството. Новите функции Anywhere actions са общо пет и надграждат наличните вече възможности на S Pen.

Много снимки и видео с кино качество

Задните камери на Note20 Ultra са в конфигурация 108МР камера с широкоъгълен обектив, 12Р телефото камера и 12МР камера с ултраширокоъгълен обектив. Те осигуряват и 5-кратно оптично увеличение и общо 50-кратно хибридно увеличение. Има и още един сензор за лазерен фокус.

Samsung
Samsung Източник: Samsung

И двата модела на Note20 могат да записват 8K видео с 24кад/сек и съотношение 21:9. На разположение е и режим Pro Video, чрез който потребителят може да променя множество настройки на записа. При снимане на видео с Full HD резолюция има и режим за запис със 120 кад/сек. Потребителят може да използва и допълнителни източници на звук, например микрофоните на слушалките Galaxy Buds Live, за да развихри креативните си идеи и да направи не просто клип, а запис с професионално качество.

Производителност и практичност

Note20 и Note20Ultra са с фокус върху производителността не само от гледна точка на възможностите на хардуера. Смартфоните искат да помогнат на своите притежатели да са по-продуктивни и в работното си ежедневие. Освен с множеството функции на S Pen, това става и чрез обновената платформа DeX. Тя позволява на смартфона да се свърже безжично със съвместими телевизори и да се използват като втори дисплей.

Източник: Samsung

Приложението Samsung Notes също е обновено с повече възможности, включително синхронизация с Microsoft OneNote и Outlook. Има и повече възможности за коментари и маркиране на текст в PDF файлове, записи на аудио бележки и още много опции. Подобрена е и съвместната работа с Windows 10 чрез приложението Your Phone на Microsoft, която позволява още по-лесно управление на устройствата и бърз обмен на файлове между тях. Тук е и функцията Nearby Share за бързо и лесно споделяне на файлове между съвместими устройства в близост. За почитателите на игрите, Note20 и Note20 Ultra ще се справят с най-взискателните заглавия.

Животът с Note20 и Note20 Ultra също е по-лесен. Устройствата поддържат безжично презареждане, както и режим за бързо презареждене – 50% заряд за 30 минути. Заради малко по-големите си размери, Note20 Ultra има малко по-голяма батерия - 4500mAh спрямо 4300mAh. И двата модела използват Android 10. Те идват в България на 21-ви август т.г., като цените започват от 1849лв. за Note20 и 2549 лв. за Note20 Ultra.

По-мощни таблети

Samsung представи и новия таблет Galaxy Tab S7, който идва и във версията S7+. Моделът също залага на производителността, като има по-мощен процесор, S Pen, дисплей със 120Hz опресняване и версия с 5G. Стандартният S7 ще предлага 11-инчов LTPS TFT дисплей, а S7+ има 12,4-инчов SuperAMOLED панел. Целта на таблета е да предостави комбинация от най-доброто от света на смартфоните, включително 5G комуникациите, заедно с удобствата на таблетите.

Източник: Samsung

Двата модела поддържат и Wi-Fi 6, а мощният им хардуер ги прави подходящи не само за работа, но и за игри. Подобно на Note20, и S7 ще предлага достъп до облачната гейминг услута Microsoft Xbox Game Pass Ultimate, която ще улесни играенето на игри от Xbox на Android устройства навсякъде.

Tab S7 и S7+ предлагат допълнителна клавиатура-калъф, с която се превръщат в пълноценен конкурент на лаптопите, особено в комбинация и с допълнителната Bluetooth мишка. Мощният хардуер на таблета включва 8-ядрен процесор и 6GB RAM със 128GB допълнителна памет. Има и слот за microSD карти с капацитет до 1ТВ. Таблетът се справя с мултитаскинг задачите без проблем.

Двете версии на Tab S7 са подходящи и за забавление, като разполагат с 4 говорителя AKG. Устройството поддържа и функциите за производителност и приложението Samsung Notes. Имат и сензор за пръстов отпечатък. 11-инчовият модел разполага с батерия с капацитет 8000mAh, докато 12,4-инчовата версия е санбден с батерия с 10 090mAh. Поддържа се и бързо презареждане чрез 45W зарядно, което се предлага отделно. Таблетът идва в България на 21-ви август т.г. с цени съответно 1549 лв. и 2149 лв.

Разгъване на потенциала

Samsung представи и новото поколение на сгъваемия телефон Fold. Неговото пълно име е Galaxy Z Fold2, с което компанията обединява сгъваемите си предложения в серията Galaxy Z. Новият Fold2 определено разгръща обещаващия потенциал на сгъваемите телефони и идва с множество подобрения спрямо предишното поколение.

Galaxy Z Fold2 идва с по-здрав корпус и два по-големи дисплея. Малкият дисплей е с размери 6,2 инча, а основният е 7,4-инча. И двата панела са с много тънки рамки и малки прорези за камерите. Galaxy Z Fold2 разполага и с по-мощен хардуер, тройна основна камера, която е практически същата като тази на Note20 Ultra.

Galaxy Z Fold2 получава и Flex Mode възможността на Z Flip. Чрез нея телефонът може да се постави полуотворен като книга и да се използва така, без допълнителна поставка. Самият корпус е по-здрав, но по-тънък (6мм). Пантата също е подобрена и има еластични фибри, които да я почистват от прах и отломки, за да не се повреди.

С грижа за здравето

Samsung добави към гамата Galaxy и още две устройства. Новият Galaxy Watch3 и слушалките Galaxy Buds Live.

Източник: Samsung

Galaxy Watch3 предлага нов дизайн, който следва тенденциите при луксозните ръчни часовници. Той е с по-малък и лек корпус, който съчетава с по-голям дисплей.

Watch3 е не само часовник. Той е и своеобразен фитнес и здравен асистент. Устройството ще може да следи нивата на сатурация на кислород в кръвта, кръвно налягане и да прави електрокардиограми. Ще помага и за следене на качеството на съня и на тренировките. Може да помага и в случай на падане, като ще изпрати уведомление до предварително определен от потребителя номер.

Watch3 ще помага за извличане на максимума от тренировките. Функцията VO2 max например прследява параметрите по време на трениране. А който предпочита да тренира у дома, Watch3 може да му помага заедно със Samsung Health с избиране на над 120 различни спортни програми.

Звук на максимум

Слушалките Galaxy Buds Live също имат подобрен дизайн, който да е и по-удобен за дълго носене. Той може да се персонализира допълнително чрез сменяеми накрайници. Звукът е подобрен чрез сътрудничество с AKG, а слушалките имат и три микрофона за по-добро качество и шумоизолация. Имат и режим за игри с намалена латентност. Galaxy Buds Live имат и по-мощна батерия, за да могат да предоставят още по-дълго време непрекъснат плейбек.

Всички устройства ще започнат да излизат на пазарите по света още този месец. Първоначално в избрани държави и с постепенното им увеличаване.

Може да научите повече за Galaxy Note20 и Note20 Ultra на техния специален сайт.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Напрежението в Близкия изток се покачва застрашително</p>

"Уолстрийт джърнъл": Напрежението в Близкия изток се покачва застрашително

Свят Преди 5 минути

Техеран осъществи нападението си в нощта срещу 14 април в отговор на израелския удар по иранското консулство в сирийската столица Дамаск

Iran Air

Авиокомпании пренасочват полети след атаката срещу Иран

Свят Преди 8 минути

Редица самолети бяха отклонени към алтернативни летища

Сарафов: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и противоречиви норми

Сарафов: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и противоречиви норми

България Преди 1 час

Част от предложенията са неясни, непрецизни, вътрешнопротиворечиви, крайно неудачни, допълва главният прокурор

Мащабна руска атака в Днепропетровска област, най-малко 8 загинали

Мащабна руска атака в Днепропетровска област, най-малко 8 загинали

Свят Преди 1 час

Ранени са били 21 души и са нанесени щети на инфраструктурни обекти

Проучване: Венера изпуска въглерод и кислород

Проучване: Венера изпуска въглерод и кислород

Любопитно Преди 1 час

Въпреки че е най-близкият ни орбитален съсед и най-близката до Земята, няма много информация за Венера

<p>&quot;Око за око, зъб за зъб. Израел отвърна там, откъдето беше атакуван&quot;</p>

The Jerusalem Post: Израел няма да поеме публично отговорност за взривовете в Иран

Свят Преди 1 час

Източници от израелските служби за сигурност и от правителството на Израел са казали за изданието, че причините за това са "стратегически"

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

Интересни факти за любопитните китоподобни четете в следващите редове

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 2 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Габриел Гарсия Маркес

"Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес се превръща в сериал по Netflix (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

Премиерата на 16-те епизода се очаква в края на годината

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Любопитно Преди 2 часа

Интересни факти за октоподите може да прочетете в следващите редове

БСП иска оставката на Росен Желязков

БСП иска оставката на Росен Желязков

България Преди 2 часа

Причината е, че ограничава гласа на опозицията, заяви Корнелия Нинова

Зодия Телец - мъжете и жените

Зодия Телец - мъжете и жените

Любопитно Преди 2 часа

Те са известни със своята силна и надеждна природа и са един от най-стабилните знаци на зодиака

Кола се обърна на булевард в София

Кола се обърна на булевард в София

България Преди 2 часа

Към момента няма данни за пострадали

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 2 часа

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Свят Преди 3 часа

Израел отговори на въздушния удар на Иран, въпреки че няколко от западните му съюзници, включително САЩ, призоваха за овладяване на напрежението

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 3 часа

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?