1

Sony представи новото, шесто поколение на своето куче-робот Aibo, което този път ще има специална версия и за американския пазар. Sony предлага Aibo от 1999 г. насам, като най-новото поколение ще използва множество технологии, включително машинно обучение и изкуствен интелект, съобщи компанията.

Disney разработва роботи-супергерои

Защо изкуственият интелект не може да решава лесни задачи

Новото поколение на Aibo ще използва "свързан с облака изкуствен интелект", в комбинация с допълнителни сензори и камери. Това ще позволи на кучето-робот да научава и разпознава лицата на хората. Това ще позволи на робота да знае с кого взаимодейства и на тази база ще изгражда различно поведение и дори персонаж за всеки от хората, с които взаимодейства.

Компютър спечели два дебата срещу реални хора

Роботите ще обрекат хората на нещастие

Aibo ще може да помни кои негови действия носят радост на хората. Всеки робот с времето ще изгражда свой характер и така дори един човек да има два броя Aibo, те ще се държат по различен начин. Роботът ще може да учи трикове, ще променя поведението и настроението си според времето навън и дори според сезона.

Aibo ще имитира и други типично кучешки дейности. Например ще търси вниманието на собствениците си, ще иска да играе, да бъде погален или дори похвален. Aibo ще научава както гласови команди, така и думи, които му казват, че е "добро куче" и се е справил добре.

Роботът ще може и да "комуникира" със собствениците си. Очите му са направени от OLED панели, което им позволява да имитират различни емоции. Друг метод за комуникация ще са звуци и жестове с тялото.

Новите професии след като роботите вземат сегашните

Новото поколение на робота ще разполага и с мобилно приложение. Чрез него собствениците могат да променят някои от настройките на робота, та следят неговото състояние и да обновяват способностите и триковете, които да може да извърши. Aibo ще може да играе и с играчки.

Опасност от роботи-убийци надвисва над човечеството

Достъпът до облачната платформа с изкуствен интелект ще е с платен абонамент. Aibo може да се използва и без него, но така няма да има достъп до всички функции. Връзката с платформата ще може да се осъществява както през WiFi, така и през мобилна мрежа, ако Aibo е на "разходка". Цената на американския модел ще е 2899 долара, като той ще е в ограничена серия с включен тригодишен абонамент за онлайн платформата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@