Избор на климатик за максимална енергийна ефективност
Източник: iStock/Getty Images
0

Л етните дни приключиха. Дневните температури вече са не са толкова високи, особено сутрините и вечерите, които се усещат все по-прохладни. Вероятно и вие, като повечето хора започвате да се замисляте, кой е най-ефективният и същевременно най-изгодният начин да отоплявате дома си през зимата. И въобще, възможно ли е хем да ви е топло, хем да не плащате абсурдно високи сметки за ток?

Да, това е напълно постижимо, благодарение на високоефективните и модерни решения за климатизация, които се предлагат днес. За разлика от по-старите модели, които използват повече енергия, съвременните климатици са по-енергийно ефективни и рентабилни от всякога.

Но разбира се, ако искате да постигнете максимален комфорт и минимални сметки за ток, е важно да изберете правилния климатик. Има няколко ключови неща, на които ще трябва да обърнете внимание - от марката, конкретния модел и основните характеристики на устройството, до размера на вашето помещение.

Защо климатиците Fujitsu са добър избор?

Fujitsu е изключително уважавано име в климатичната индустрията. Компанията е известна с производството на висококачествени и енергийно ефективни климатични системи. Техните продукти се предлагат в много държави по света, включително и в България. В сайта на eclima.bg ще намерите разнообразие от инверторни и хиперинверторни климатици Fujitsu на изгодни цени. Но, какво прави тази марка толкова популярна и желана сред потребителите? Защо тези климатици могат да бъдат добро решение, ако искате да не плащате прекалено високи сметки за ток през зимата?

Висококачествена технология

Климатичните модули на Fujitsu са направени с ангажимента да бъдат в челните редици на най-съвременните климатични технологии. В интерес на истината, компанията се гордее, че е придобила няколко патентовани технологии за своите климатични модули през годините. Те включват самопочистващи се филтри (първите в индустрията, които включват тази технология в климатичните модули през 2003 г.), технология за пестене на енергия, технология за оптимизиране на въздушния поток, система за аварийно управление и поддръжка, и много други.

Източник: iStock/Getty Images

По-екологично решение

Освен това, когато произвежда своята гама от климатични модули, Fujitsu се ангажира с опазването на енергията и природните ресурси. Това се постига чрез използването на хладилен агент R-32, който е известен със своята висока енергийна ефективност. Той има относително нисък потенциал за глобално затопляне в сравнение с по-старите хладилни агенти като R-22 и дори някои други често използвани хладилни агенти като R-410A. Така че, следващия път, когато включите вашия климатик Fujitsu, знайте, че той работи с технологии и системи, които са щадящи за околната среда.

Инверторна технология

Климатиците Fujitsu разполагат с инверторна технология, която е предназначена да регулира скоростта на компресора. Тази технология позволява на системата да поддържа постоянна температура. Когато отоплявате дома си през зимата, инверторната технология гарантира, че климатикът работи на оптимално ниво, като намалява консумацията на енергия и повишава общата ефективност.

Energy Star сертификат

Много модели на Fujitsu са спечелили сертификат Energy Star. Това признание показва, че тези климатици отговарят или надвишават строгите стандарти за енергийна ефективност, определени от Агенцията за опазване на околната среда на САЩ. Избирайки климатик Fujitsu, сертифициран по Energy Star, можете да очаквате значителни икономии на енергия през зимните месеци.

Характеристики, на които да обърнете внимание при избора на енергийно ефективен климатик

Климатиците Fujitsu предлагат много предимства, но все пак, имайте предвид, че не всички модели са еднакви. Всеки модул идва с различни функции и може да бъде подходящ за различни видове помещения. Ако енергийната ефективност е приоритет за вас, то обърнете внимание на характеристиките изброени по-долу.

Източник: iStock/Getty Images
  • SEER и SCOP стойности

SEER и SCOP са два важни показателя, използвани за измерване на енергийната ефективност на климатиците. Със SEER се обозначава коефициентът на сезонна енергийна ефективност в режим на охлаждане, а SCOP е сезонен коефициент на ефективност в режим на отопление. Като цяло, колкото по-високи са тези стойности, толкова по-ефективен и икономичен е климатикът.

  • Настройки за пестене на енергия

Друга функция, на която да обърнете внимание при избора на климатик, е настройката за пестене на енергия, което означава, че уредът ще изключи не само компресора, но и вентилатора, след като вашето пространство се затопли/ охлади, като по този начин пести енергия.

  • Wi-Fi свързаност

Ако сте започнали да експериментирате с това да направите дома си интелигентен, то със сигурност ще искате вашият климатик да има Wi-Fi. Можете да намерите интелигентни версии на по-голяма част от инверторните и хиперинветорните системи. Тези модули позволяват по-прецизно управление на температурата, намалявайки значително загубата на енергия и съответно сметките ви за ток.

Какъв размер климатик да изберете?

Това е един от най-често задаваните въпроси, когато става въпрос за избор на климатик. Разбира се, отговорът ще се различава в зависимост от нуждите на вашето помещение.

Източник: iStock/Getty Images

Въпреки че има много фактори, които трябва да имате предвид при избора на нов климатик, размерът на помещението и изолацията, трябва да са на първо място в списъка ви. Помислете колко свободно пространство имате във всяка стая и колко хора ще използват това пространство редовно. Имате ли нужда от климатик, който да отоплява една стая? Или искате нещо, което може да затопли две или три стаи наведнъж? Това са все неща, които трябва да имате предвид, когато определяте какъв тип климатична система е най-подходяща за вашите нужди.

Характеристиките на сградата също имат съществена роля при избора на подходящ климатик. Съобразете се с фактори като тип конструкция (тухла или панел), наличие на хидро и топлоизолация и качество на дограмата. Всичко това може да окаже влияние върху загубата на топлина, което означава, че ще ви трябва по-мощен климатик, който да компенсира тази загуба.

Закупуването на енергийно ефективен климатик е разумна инвестиция, която може значително да подобри вашия комфорт, да намали сметките ви за ток, както и да допринесе за едно по-екологично бъдеще. Чрез внимателно обмисляне на фактори като мощност, SEER и SCOP стойности, интелигентни функции и други, можете да сте сигурни, че вашият дом ще остане топъл и уютен, без да правите компромис с енергийната ефективност.

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Русия задържа двама журналисти по обвинения "в екстремизъм"

Русия задържа двама журналисти по обвинения "в екстремизъм"

Свят Преди 16 минути

Константин Габов и Сергей Карелин ще бъдат поставени под стража в продължение на минимум два месеца

Стълб от пепел на над 3 км височина: Изригна вулканът Ибу в Индонезия

Стълб от пепел на над 3 км височина: Изригна вулканът Ибу в Индонезия

Свят Преди 28 минути

Изригването, започнало в 00:37 ч. местно време, продължило повече от три минути

<p>Стивън Спилбърг участва в президентската кампания на Байдън?</p>

NBC: Стивън Спилбърг участва в президентската кампания на Байдън

Любопитно Преди 3 часа

Твърди се, че режисьорът работи по изготвяне на стратегия за националната конвенция на Демократическата партия

Арестуваха руски гражданин в Германия заради двама намушкани с нож украинци

Арестуваха руски гражданин в Германия заради двама намушкани с нож украинци

Свят Преди 3 часа

Това е станало на територията на търговски център в Мурнау, Горна Бавария

Асен Василев: Няма дупка в бюджета

Асен Василев: Няма дупка в бюджета

България Преди 3 часа

Ако се правят разходи извън това, което е гласувано в парламента, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се намаляват, заяви той

<p>Готви ли ни изненада времето в неделя</p>

Времето в неделя: Слънчево и с температури до 25°С

България Преди 3 часа

Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°

Ябълковият оцет - естествената тайна за красота и здраве

Ябълковият оцет - естествената тайна за красота и здраве

Любопитно Преди 3 часа

Вижте разнообразието от ползи, които ябълковият оцет може да предложи за здравето и благополучието на човека

Как Gen Z променя работното място?

Как Gen Z променя работното място?

Любопитно Преди 3 часа

Служителите от Gen Z могат да сменят работата си до 10 пъти на възраст между 18 и 34 години

AI влошава обслужването на клиентите

AI влошава обслужването на клиентите

Технологии Преди 4 часа

Хората не са доволни от чатботовете, които компаниите използват

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, осигуряващи доставките за ЕС

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, осигуряващи доставките за ЕС

Свят Преди 11 часа

Русия продължава да доставя газ за ЕС през Украйна по силата на транзитно споразумение с руския Газпром

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Любопитно Преди 11 часа

Те завършиха със седмичен бюджет от 0 лева за втори път този сезон

Харви Уайнстийн влезе в болница

Харви Уайнстийн влезе в болница

Свят Преди 12 часа

72-годишният Уайнстийн излежава 23 години в нюйоркски затвор за две сексуални нападения

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Свят Преди 12 часа

Той ще се срещне с министри от блока на арабските държави от Персийския залив

Дженифър Анистън пише мемоари, разказва за връзката си с Брад Пит

Дженифър Анистън пише мемоари, разказва за връзката си с Брад Пит

Любопитно Преди 13 часа

Актрисата се е вдъхновила от от покойния си колега от "Приятели" Матю Пери, който написа мемоари

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Свят Преди 13 часа

Това заяви украинският министър-председател Денис Шмигал след среща с австралийския министър на отбраната Ричард Марлес