0

С гъваемите смартфони несъмнено ще са следващата голяма тенденция при мобилните устройства. Компаниите работят по тях вече няколко години и вече се приближават все повече до реализирането им. А след като се появят първите подобни модели, особено ако бъдат приети добре от потребителите, всички останали компании ще се втурнат да предлагат свои алтернативи.

Samsung показа сгъваемия си смартфон

Apple свива производството на iPhone заради слаб интерес

LG сс сигурност е от компаниите, които са започнали работа по сгъваеми смартфони от доста време. Най-малкото компанията притежава и звеното LG Display, което от много време разработва гъвкави дисплеи. Освен това преди няколко години тя предлагаше и извития смартфон G Flex.

Според информация на LetsGoDigital тази седмица LG е подала документи за регистиране на нови търговски марки. Сред тях са и имената Flex, Foldi и Duplex. И трите са заявени в патентния офис на Европейския съюз в клас 9. Именно в него попадат смартфоните.

Huawei измести Apple и е втора при смартфоните

Увеличава се интересът към евтините смартфони

Две от трите имена подсказват именно сгъваеми устройства. Duplex също буди любопитство донякъде и заради факта, че Google има услуга със същото, която представлява говорещ изкуствен интелект за резервации по телефона и други подобни дейности. LG иска да използва името за хардуерно устройство, така че надали ще има проблем за регистрацията му. Освен това наскоро компанията е патентовала сгъваем телефон с двоен дисплей.

Компанията не е коментирала темата публично, но регистрацията на подобни търговски марки е признак, че тя със сигурност гледа в тази посока. Състезанието за пускането на първите сгъваеми смартфони ще става все по-интересно.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@