12

Н ай-големият автомобилен производител в Европа иска да направи всичко по силите си, за да ускори прехода към електрическо задвижване. Това не може да стане само с производството на огромен брой е-коли, трябва да бъде изградена нужната инфраструктура за зареждането им.

Така стигане до обещанието на VW Group да изгради 36 000 зарядни точки в Европа до 2025 г., като 11 000 от тях ще бъдат разработени от марката Volkswagen. Те ще се инсталират в заводите на VW и в около 3000 дилърства на марката на континента.

VW ще постигне тази цели с помощта на компанията Elli (Electric Life) и услугата за зареждане “We Charge”. В този проект VW Group ще инвестира около 250 млн. евро.

Очакванията на компанията са, че в бъдеще около 70% от зарежданията на автомобилите ще се случват у дома или в офиса. На база тези изчисления Elli ще предложи цялостни зарядни решения на компании и частни клиенти, за да изпълни тези изисквания, които ще варират от достъпни комплекти Wallbox (включително монтиране) до подходящи еко инсталации за добив на зелен ток.

В заводите си в Германия Volkswagen ще инсталира около 4000 зарядни точки за служителите си, като голяма част от тях ще бъдат достъпни и за обществото. Под шапката на IONITY, до 2020 г. компанията ще монтира и около 400 бързо зарядни станции с до 2400 зарядни точки по продължение на основните пътища и магистрали в Европа.

Бързо зарядните станции ще се изграждат и в градовете, като първите 28 от тях, които няма да са разположени по магистралите, ще се открият във Волфсбург до края на този месец.

Облягайки се на услугата “We Charge”, в бъдеще Volkswagen ще даде достъп на клиентите си до над 100 000 зарядни точки в цяла Европа.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Mercedes показа най-мощния 4-цилиндров двигател в света

Българският L City иска да променя куриерския бизнес

GM ще „обуе“ колите си с безвъздушни гуми

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@