В очакване на новата КИА
Източник: netinfo
1

И зцяло новият градски автомобил КИА Пиканто бе представен за първи път пред медиите в очакване на публичната му премиера на Международния автосалон в Женева през март тази година. Новото Пиканто ще се предлага на европейския пазар от началото на второто тримесечие на 2017г.

Навлизайки в третото си поколение, КИА Пиканто внася нова доза свежест в А-сегмента със младежкия си и енергичен нрав. Автомобилът се отличава със самоуверен дизайн и модерен салон, изработен от висококачествени материали. Актуалният модел ще предложи на клиентите и повече възможности за персонализация.

Новото Пиканто ще се задвижва от 3 варианта на бензинови двигатели, включително най-новия и най-мощен 1,0 литров бензинов турбодвигател с директно впръскване (T-GDI). Благодарение на него Пиканто ще предложи за първи път на своите почитатели бензинов турбодвигател.

Майкъл Коул, главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: “Пиканто е един от най-продаваните модели на КИА в света и има голям брой верни почитатели, тук, в Европа.“

“Нашите клиенти в Европа споделят, че обожават младежкия дизайн на Пиканто. Те оценяват ниските експлоатационни разходи, компактния размер, удобен за градско шофиране, както и високите нива на оборудване достъпни на атрактивни цени. Трето поколение Пиканто запазва тези предимства, но сега в комбинация с ново, още по-високо ниво на динамика и ефективност, както и с палитра от най-съвременни технологии за свързаност и подобрена безопасност на автомобила. Това ни вдъхва увереност, че моделът ще постигне добра реализация в Европа с пряко отражение върху пазарния ни дял в този силно конкурентен сегмент.”

Вижте КИА Пиканто в детайли СНИМКИ

След лансирането на Пиканто през 2011г. в световен мащаб са продадени над 1.4 млн. автомобила, като 300 000 от тях са реализирани бройки в Европа. И въпреки че моделът доближаваше края на жизнения си цикъл, през 2016 г. КИА осъществи 55 000 продажби на Пиканто, което представлява 3% ръст.

Екстериорен дизайн

Изцяло новото Пиканто е разработено в дизайнерските центровете на КИА в Намянг (Южна Корея) и Франкфурт (Германия), които работят в синхрон за постигането на един младежки и енергичен облик на автомобила.

Увеличеното до 2400 мм (+15 мм) междуосие и намалено с 25 мм разстояние между предната ос и началото на бронята, придават на автомобила по-самоуверено излъчване и стабилност на пътя. Акцент в предната част на автомобила е запазената радиаторна решетка на КИА, тип „тигров нос“ и новия дизайн на фаровете с ярко изразени ъгли. Вертикалните линии, обхващащи страничните отвори и по-ниската решетка, придават допълнителна увереност на новото „лице“ на Пиканто.

В профил, новото Пиканто се отличава с характерни линии преминаващи през страничните прагове и калници, както и с елегантно изваяната си каросерия – отново с цел по-уверен дизайн и визуално издължаване на автомобила, което дава усещане за стабилност при шофирането.

Изцяло новото Пиканто ще предложи на потребителите си множество възможности за персонализация, с избор измежду 11 жизнерадостни цвята, които ще открояват новия модел. Сред шестте нови цвята за избор са светъл лайм (‘Lime Light’), греещо червено (‘Shiny Red’), мастилено черно (‘Aurora Black’), свежо оранжево (‘Pop Orange’), искрящо сиво (‘Sparkling Silver’) и небесно синьо (‘Celestial Blue’). Серийно КИА Пиканто е оборудван с 14-инчови стоманени джанти, а клиентите могат да избират между 4 варианта дизайн на джанти от алуминиева сплав с диаметри от 14 до 16 инча.

Екстериорният дизайн на Пиканто се допълва и от новите предни фарове с LED индикатори и LED дневни светлини.

За първи път КИА ще предложи при Пиканто и GT-линия, вдъхновена от атлетичното излъчване на модели, позиционирани в по-висок клас, като Optima GT. Във варианта GT екстериорът на Пиканто е изпълнен с червени, сребърни и черни акценти по решетката, страничните отвори и праговете, като включва и хромирани накрайници на двойния ауспух.

Интериорен дизайн

Интериорът на трето поколение Пиканто е по-модерен и по-стилен в сравнение с предходния модел, благодарение на нови материали и оформление, създаващи усещане за високо качество. Издържаният в преобладаващо хоризонтални линии дизайн създава визуална широта на интериора, като акцентира върху увеличеното пространство на салона.

Върху централната конзола е разположен 7-инчов "плаващ" сензорен екран с HMI (интерфейс човек-машина). Хромираните акценти около таблото придават по-изискана интериорна атмосфера, а големите вертикални вентилационни отвори в двата края маркират предната част на салона.

Персонализацията играе ключова роля по отношение атрактивността на купето в новото Пиканто. Докато черните и сиви седалки с текстилна тапицерия се предлагат като стандартно оборудване, потребителите могат да персонализират своето ново Пиканто с няколко варианта за цветови решения:

- черен гланц: комбинация от черна, сива и бяла тапицерия с бели декоративни шевове (налична също с черно или сиво като основен цвят);

- кафяво – кафяви седалки със светлосини акценти;

- синьо – тапицерия от плат или изкуствена кожа в тъмносиньо и синьо с бели и оранжеви шевове;

- червено – черни и сиви седалки с червени акценти;

- лайм – сива и светлосива тапицерия с шевове в цвят зелен лайм.

Контрастните цветове на седалките могат да бъдат съчетани с новите опционални цветни възглавнички върху подлакътниците на вратите според избраната схема за цветови контраст на седалките. Picanto GT ще бъде оборудван с D-образен волан. Интериорът на тази версия ще бъде на разположение с пълната гама от цветови решения.

Практичност и функционалност

Новото Пиканто ще предложи на потребителите най-добрите в класа условия за ефективно използване на пространството с максимална гъвкавост.

Трето поколение Пиканто е с височина - 1485 мм, дължина – 3595 мм и ширина –1595 мм. Новата платформа разполага с по-дълго междуосие и удължен заден надвес, което гарантира обширно вътрешно пространство (предният надвес е скъсен с 25 мм). Моделът осигурява на водача и пасажерите повече пространство за краката и главата в сравнение със своите конкуренти в А-сегмента. Основата на арматурното табло е изместена с 15 мм по височина за повече пространство за коленете и краката на пътуващите отпред. Новото Пиканто е окомплектовано с четири или пет места, като задната седалка е разделена на две или три места според предпочитанията на клиента (1,2л модели са само 5 местни).

В основата на централната конзола е позиционирано отделение с два рафта, подходящо за мобилни устройства и други малки предмети, с две прибиращи се идентични поставки за чаши, които могат да се сгъват, за да се отвори още пространство за съхранение. Под сенниците в предната част на салона огледалото е снабдено с нови ярки LED светлини и лента за меко осветление.

Багажникът нараства от 200 литра (VDA) до максимум 255 литра – най-голямата вместимост за автомобили в този клас – като разполага с под на две нива, а възможност за настройка по височина в диапазон от 145 мм за осигуряване на допълнително пространство при нужда, както и за обособяване на отделена зона за съхранение под пода. Делимите и сгъваеми в съотношение 60:40 задни седалки могат напълно да се сгънат само с едно натискане на лоста за максимално удобство. Това увеличава и вместимостта на багажното отделение до 1010 литра.

Управление и удоволствие от шофирането

КИА Пиканто печели овации заради доброто съчетание между пъргави реакции при шофиране и комфорт на пътуване. При разработката на новия модел конструкторите влизат в своеобразно съревнование с тези характеристики, като осъществяват серия от промени в окачването с цел постигане на по-голяма стабилност при пътуване и по-бърза реакция на автомобила.

Удълженото междуосие осигурява комфорт при пътуване и стабилно поведение при всякакви пътни настилки. Задната ос на торсионната греда е с нова форма, благодарение на която се постига намаляване с 1.8 кг на тежестта върху задната ос без загуба на ригидност.

Новата рейка на волана е с 13% увеличен коефициент на завъртане в сравнение с предшественика на Пиканто: от 16.5:1 на 14.3:1. Това не само осигурява по-бърза реакция на действията на водача, но и води до намаляване на въртенето на волана до заключване (от 3,4 до 2,8 завъртания), с което Пиканто става още по-лесен за управление при ниски скорости или в градски условия.

Новото Пиканто е първият автомобил в своя клас, който предлага на потребителите torque vectoring – допълнителна функция на Електронната система за контрол на стабилността (ESC). Внедряването на тази нова технология в автомобил от А-сегмента гарантира по-висока степен на стабилност и безопасност при завиване.

Двигатели и трансмисии

В основата на по-отзивчивото управление на изцяло новото Пиканто е палитра от високоефективни бензинови двигатели с малък капацитет. На разположение на клиентите ще бъдат три бензинови двигателя. 1,0-литровият и 1,25-литровият (MPI) са наследство от второ поколение Пиканто, но са получили редица подобрения, с цел усъвършенстване ефективността и управляемостта на автомобила. От четвъртото тримесечие на 2017 г. в продажба влиза и новият 1,0 литров бензинов турбодвигател с директно впръскване T-GDI на КИА, абсолютна новост за Пиканто. Всички двигатели са окомплектовани с 5-степенна механична скоростна кутия с предно предаване. Старт-стоп-система се предлага към някои от моделите с ръчна предавателна кутия, докато 1,25-литровият MPI двигател ще се предлага и с 4-степенна автоматична трансмисия.

1.0-литровият MPI двигател е с мощност от 67 к.с. при 5500 об./мин. и въртящ момент от 96 Нм. В качеството си на най-ефективния като разход двигател за потребителите на Пиканто, 1.0-литровият мотор отделя не повече от 89 г/км въглероден диоксид в сравнение с 95 г/км при настоящия модел. Подобренията включват нов изпускателен колектор, както и нова система за охлаждане със спирателен кран, която намалява времето, необходимо двигателят да загрее при студен старт. От своя страна, новата двустепенна маслена помпа намалява механичното триене.

Средният като капацитет в гамата 1,25-литров мотор MPI произвежда максимална мощност от 84 к.с. и въртящ момент от 122 Нм при емисии въглероден диоксид от 104 г/км, комбиниран цикъл, в сравнение със 106 г/км за второ поколение Пиканто. За приложението му в новото Picanto инженерите на КИА са оптимизирали фазите на газоразпределение на двойната система CVVT на двигателя, като едновременно с това са адаптирали сходна система за охлаждане със спирателен кран и за с 1,0-литровия MPI.

1,0-литровият T-GDI двигател, който ще дебютира в новото Пиканто, произвежда 100 к.с. и въртящ момент от 172 Нм, най-високите показатели за мощност и въртящ момент, предлагани от КИА за модел от А-сегмента. Двигателят разполага с единичен турбокомпресор за мигновено ускорение, както и с вграден изпускателен колектор и доставка на гориво под високо налягане (200 бара).

Обезшумяване

Усещането за спокойствие и уют достига нови измерения в Пиканто, благодарение на широк кръг нови модификации с цел още по-добра изолация на салона от вибрации и шум, причинени от пътя, вятъра или двигателя. Резултатът е автомобил, предлагащ най-тихото купе в целия А-сегмент, както на празен ход, така и в движение.

Актуалните мерки за обезшумяване включват нов звукоизолационен панел под арматурното табло и в пода на салона, докато в по-ниските участъци на предната и средната колона е приложена шумоизолираща пяна. Новото звукопоглъщащо покритие под капака на двигателя и променената форма на въздухопровода спомагат за изолиране на шума на двигателя от салона. Структурата на опорите на двигателя също е променена, за да се противодейства на вибрациите.

В резултат на тези подобрения новото Пиканто произвежда най-ниските нива на шум в своя клас - 39 dB на празен ход, с 3 dB по-малко от сегашния лидер в А-сегмента, и 68 dB в движение.

Технологии

Потребителите на новото КИА Пиканто ще получат достъп до най-модерните технологии за информация, забавление и удобство в А-сегмента, като заедно с това ще се радват на отлично съотношение цена-качество.

Големият плаващ 7-инчов сензорен екран с HMI (човеко-машинен интерфейс) в центъра на арматурното табло съдържа навигационна система с 3D карта и се предлага с Apple CarPlay™ и Android Auto™ за пълна интеграция със смартфон. Опционалното безжично зарядно устройство за смартфон и USB-портът, гарантират, че водачът ще разполага винаги със заредени устройства по време на път.

Безопасност и каросерия

Новото Пиканто е най-безопасният автомобил в A-сегмента, произвеждан в цялата история на КИА. Моделът е конструиран с удвоено количество усъвършенствана високоякостна стомана (AHSS) спрямо досегашния модел и разполага с богат набор от активни технологии за безопасност.

С много по-здрав корпус от всякога, 44% от каросерията на новото Picanto е излята от усъвършенствана високоякостна стомана AHSS (спрямо 22% досега), намалявайки с 23 кг теглото на корпуса, като заедно с това издръжливостта на опън нараства с 12%. Новата, по-здрава стомана е използвана за да подсили подовия панел, релсите на покрива и двигателния отсек, както и предните и средни колони, укрепвайки цялостната структура на автомобила. В новата каросерия се използва 8 пъти повече структурно лепило в сравнение с досегашния модел.

По-здравата, но и по-лека каросерия е оборудвана с шест въздушни възглавници (предни, предни странични и завеси), по желание могат да се добавят въздушна възглавница за коленете, както и набор от активни системи за безопасност. Те включат като стандартно оборудване Система за управление на стабилността на автомобила (VSM) с Електронен контрол на стабилността (ESC).

В допълнение, новото Пиканто ще се предлага и със Система за автономно аварийно спиране (AEB)* – ключова технология, внедрена за подобряване на безопасността в предимно градска среда.

Изцяло новото КИА Пиканто ще се дистрибутира в търговската мрежа от второто тримесечие на 2017г. Както всички модели на марката, четвърто поколение Пиканто ще се предлага със 7г. гаранция или 150 000 км.

KIA Motors Corporation – производител на качествени автомобили за хора с млади сърца – води началото си от 1944 г. и е най-старият производител на моторни превозни средства в Южна Корея. Годишно KIA произвежда над 3 млн. моторни превозни средства чрез 10 производствени и монтажни звена в пет държави, като след това продукцията се продава и обслужва чрез мрежа от дистрибутори и дилъри, покриваща около 180 страни. Днес Kia има над 50 000 служители в цял свят, а годишните приходи са близо 44 млрд. щ. д. Компанията е главен спонсор на Откритото първенство на Австралия по тенис и е официален автомобилен партньор на ФИФА – управителното тяло на Световната купа по футбол (FIFA World Cup™). Бранд слоуганът на KIA Motors Corporation – "Силата да изненадваш" – изразява глобалния ангажимент на компанията да удивлява света, предоставяйки на хората вълнуващи и вдъхновяващи изживявания, които надминават очакванията.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 33 минути

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 1 час

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 2 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 2 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 2 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 2 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 2 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 3 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 3 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 3 часа

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 3 часа

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

Свят Преди 3 часа

71-годишният актьор е посетил Националния медико-хирургически център, където се е срещнал с трима пострадали

И шефът на БНБ не иска да е премиер

И шефът на БНБ не иска да е премиер

България Преди 4 часа

Димитър Радев: С идеята да решим конюнктурен проблем ще създадем дългосрочни проблеми

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

България Преди 4 часа

Мъжът е дърпал вратите на официалния вход на институцията

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Любопитно Преди 4 часа

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

Свят Преди 4 часа

За първи път мексиканците в чужбина ще могат да гласуват не само по пощата, но електронно и лично