1

Д а упражняваш професията „син на баща си“ е изключително удобно и комфортно занимание. В България това е широко разпространено, но не можем да претендираме за патент. Далеч по-напред в заниманието е Теодоро Нгуема Обианг Мбасого. Той е син на президента на Екваториална Гвинея, носещ абсолютно същото име. А какво става, когато баща ти е президент на най-богатата африканска държава (макар жителите й да нямат понятие за това) 40 години? Получаваш поста на вицепрезидент и дипломатически имунитет да правиш каквото си поискаш (или почти) по света.

Почти, защото още през 2009 г. във Франция започна разследване срещу него за финансови измами, а като следствие на това е конфиксацията на страхотна колекция от 25 супер автомобила, които сега ще бъдат извадени на търг. Очаква се той да се проведе от Bonhams (макар на сайта им да няма официално потвърждение) в Bonmont Golf & Country Club, Швейцария. Очакванията са да бъдат събрани минимум $13 млн., с които ще се финансират социални програми в Екваториална Гвинея.

Теодоро (познат и като Теодорин) е известен с източването на огромни финансови потоци от родината си, които тя има от богатите си залежи на нефт. За богатството му се носят легенди, като се смята, че е притежавал имение във Франция на стойност 100 млн. евро. Говори се, че крановете за вода във въпросното имение са били златни. Имал е самолет за близо $40 млн., както и имение в Малибу за около $30 млн.

Всичко това вече е конфискувано, а през 2012 и 2016 г. са конфискувани и огромните му колекции от автомобили.

През 2012 г. френските власти прибират Bugatti Veyron Grand Sport, Maserati MC 12, Ferrari 599 GTO, Bugatti Veyron, Porsche Carrera GT и други. През 2016 г. наред са 25 автомобила, които сега ще бъдат извадени на търга.

Четирите главни акцента в тази колекция са поръчкови Lamborghini Veneno Roadster и Koenigsegg One:1, McLaren P1 и Bugatti Veyron. Само 9 са произведените Veneno Roadster, стартовата цена на всеки от които бе $4,5 млн. Много е възможно неговият екземпляр да се продаде доста над тази сума. One:1 също е изключително рядък, тъй като има само 7 такива в света. След другите коли, които ще бъдат продадени, има Ferrari Enzo, Ferrari LaFerrari, Aston Martin One-77 и Ferrari F12 tdf.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Корейците правят най-качествените автомобили

Замериха реалния пробег на 8 електромобила

Peugeot 2008 идва на ток, бензин и дизел

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@