4

И мето Horch може да се проследи от края на 19 век, когато Аугуст Хорш, бивш мениджър производство за Карл Бенц, обединява усилия с бизнес партньора си Сали Херц, създавайки нова компания със своето име. Конфликт с акционерите го принуждава да създаде Horch & Cie. Motorwagenwerke AG през 1904 г., а през 1909 г. се появява August Horch Automobilwerke GmbH, като най-после се отървава от проблемите, които има с главния финансов директор на първата си компания.

Син на негов бизнес партньор му предлага да обедини усилия с Audi, което и прави, като през 1932 г. Horch и Audi се сливат с DKW и Wanderer, за да се създаде Auto Union AG. След Втората световна война няколко висши мениджъри отиват в Бавария, където създават Auto Union GmbH, която през 1965 г. е придобита от Volkswagen Group. Останалото е история.

Сега Automotive News съобщава, че Audi планира да изтупа от праха името “Horch”, като го постави върху капака на фейслифта на А8. Това трябва да стане в следващите две и малко повече години.

Audi A8 Horch ще се конкурира с Mercedes-Maybach S-Class, като ще предлага повече оборудване, но няма да увеличава базата на A8 L, какъвто е случаят с топ изпълнението на Daimler.

Очакванията са да се предлага задвижване с V8, както и с 6,0-литровия битурбо W12 двигател на Групата, който още не се предлага за A8 / A8 L. Като странична бележка ще споменем, че Audi заяви, че последното настоящото поколение на А8 ще е последният модел на марката, който ще получи най-големия двигател. И докато Mercedes планира да използва името Maybach и върху други модели, различни от S-Class, то Horch ще бъде запазено само за А8. Изключва се Horch да се отдели като отделна марка, както Daimler направи в началото на новия век.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Нови плъг-ин двигатели с 225 или 300 к.с. за Peugeot

Porsche официално се отказа от дизела

Руснак откраднал три автомобила Lada, и трите се счупили

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@