0

С ъоснователят на Google Лари Пейдж е известен с огромната си амбиция. Днес той е изпълнителен директор на холдинга Alphabet, който е собственик на Google и всички останали бизнеси на компанията. И докато изпълнителен директор на Google е Сундар Пичай, то той реално отговаря именно пред Лари Пейдж. Съоснователят на Google Сергей Брин пък е президент на Alphabet.

Лари Пейдж обаче е по-известен със своя характер. Той трудно може да бъде впечатлен от мултимилиардни бизнеси. Всъщност, твърди, че парите не го интересуват, а иска идеи, които да ускорят развитието на дадена технология поне 10 пъти. Пейдж никога не е криел амбициите си дори напротив, смята, че това е възможно най-правилното. Онлайн изданието BusinessInsider е избрало някои от неговите най-знакови и впечатляващи изказвания, които дават добра представа за Пейдж.

Незавършилият университет Зукърбърг ще получи диплома

"Винаги работете усилено по нещо, което е неудобно вълнуващо", казва той. Според него хората трябва да излизат отвъд зоната си на комфорт, за да могат да се развиват.

"Идеята, че всички трябва робски да работят, за да вършат нещо по неефективен начин, за да не си загубят работата... това просто няма логика за мен. Това не може да е правилният отговор."

Бил Гейтс със смразяващо предупреждение за света

"Ако ни мотивираха парите, щяхме да сме продали компанията преди много време и да сме на някой плаж."

"Моята работа като лидер е да се уверя, че всички в компанията имат чудесни възможности пред себе си и че чувстват, че работата им дава смислени резултати за доброто на обществото... Моята цел за Google е да води, не да следва".

Човекът, променил интернет в три минути и половина

"Искаме да създаваме технологии, които всички харесват да използват и им помагат. Искаме да създаваме красиви, интуитивни услуги и технологии, които са толкова полезни, че хората ги използват два пъти дневно. Точно както използват четката за зъби. Няма много неща, които хората използват два пъти дневно."

"Искам да променим представите за това какво е възможно за иновативна компания с големи ресурси", казва той за Alphabet.

Бил Гейтс предлага роботите да плащат данъци

"Според нас компютрите сега са много зле. Ако използвате смартфон например и сте в кола, тя подскача и не може да управлявате екрана добре. Не работи както трябва. Мисля, че реалното количество знание, което човек получава от компютъра си, спрямо времето, което прекарва с него, е доста ниско. Мисля, че нашата работа е да решим това и повечето неща, които правим, са в този контекст."

"Да си изобретателен не е достатъчно. Никола Тесла изобрети електричеството, което използваме, но му беше трудно да го направи достъпно за хората. Трябва да комбинираш двете неща - изобретенията и иновации с компания, която може да комерсиализира нещата и да ги изведе при хората."

Петте книги, които Бил Гейтс препоръчва за четене

"Много компании не успяват с течение на времето. Къде бъркат? Обикновено пропускат бъдещето. Аз пък се опитвам да се фокусирам върху него. Какво ще бъде бъдещето? Как ще го създадем? Как да направим нашата организация така, че да се фокусира върху него и да го движи с голямо темпо?"

"Още сме на около 1% от това, което е възможно. Въпреки по-бързите промени, все още се движим бавно спрямо възможностите, които са пред нас. Мисля, че в голяма степен това се дължи на негативността. Всяка история, която чета е Google срещу някой друг. Това е скучно. Трябва да се концентрираме върху изграждането на нещата, които не съществуват."

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@