Ш еф-готвачът на Food Network Ан Бърел е починала. Тя беше само на 55 години, съобщиха световните медии. Телевизионната звезда е намерена в безсъзнание около 7:50 ч. сутринта в дома си в Бруклин, Ню Йорк, във вторник сутринта, съобщи говорител на полицейското управление на Ню Йорк, пише The New York Post.
Екипи на Спешна помощ незабавно пристигнали на мястото и констатирали смъртта ѝ.
Причината за кончината на Бърел не е разкрита и разследването продължава.
Семейството на кулинарната икона публикува изявление, описвайки я като „обичана съпруга, сестра, дъщеря, мащеха и приятелка“. „Усмивката ѝ озаряваше всяка стая, в която влизаше. Светлината на Ан озаряваше далеч отвъд тези, които познаваше, докосвайки милиони по целия свят. Въпреки че вече не е сред нас, нейната топлина, дух и безгранична любов остават вечни“, написаха те.
Говорител на Food Network също коментира смъртта на Бърел в изявление, получено от Page Six. „Ан беше забележителен човек и кулинарен талант – преподаваше, състезаваше се и винаги споделяше важността на храната в живота си и радостта, която може да донесе вкусното ястие. Мислите ни са със семейството, приятелите и феновете на Ан през този момент на огромна загуба“, се казва в изявлението.
Преди смъртта си, Бърел изглежда здрава и щастлива на селфи, споделено в социалната мрежа Instagram в четвъртък.
Тя беше омъжена за Стюарт Клакстън, с когото сключи брак през октомври 2021 г.
Двойката се ожени в къщата на известния готвач в Казеновия – родния град на Бърел в северната част на щата Ню Йорк. Бърел, която преди това излизаше с жена, беше и мащеха на сина на Клакстън, Хавиер.
Водещата на „Най-лошите готвачи в Америка“ започва кулинарната си кариера малко след като завършва колежа Канисиус в Ню Йорк със степени по английски език и комуникации. По-късно завършва Кулинарния институт на Америка през 1997 г. и след това прекарва една година в Италия в Италианския кулинарен институт за чужденци.
Бърел продължи да готви в няколко ресторанта, преди да започне да преподава в Института за кулинарно образование. Авторката на „Cook Like a Rock Star“
даде тласък телевизионната си кариера през 2005 г., когато се появи в „Iron Chef America“ като су-готвач.
Три години по-късно тя получи собствено предаване, „Secrets of a Restaurant Chef“, което се излъчва осем сезона до 2012 г.
Бърел също така участвала няколко пъти в „Chef Wanted“, „Chopped“ и други сегменти на Food Network. Последното ѝ предаване беше състезанието „Food Network’s House of Knives“, което се излъчи през март.
През юни 2024 г. Бърел, известна с русата си рошава коса, даде ексклузивен поглед към оживения си тавански апартамент, включително кухнята си, разположена в квартал Карол Гардънс в Бруклин. „Имах архитект/дизайнер и... дизайнерската част, която той предлагаше, беше много бежова – а аз не съм бежова“, каза ни тя.
„Всичко тук е малко криво и мисля, че това ми отива идеално“, добави Ан Бърел. „Мисля, че и аз съм малко крива, затова се чувствам като у дома си тук“, обясни тогава тя.