49

П равителството на Бойко Борисов създава нестабилност в държавата, нищо не работи така както трябва – нито здравна, нито образователна, най-малко социална система, а също и в областта на икономиката. Държавата върви надолу. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нестабилността трябва да се спре, виждаме нейното спиране през оставката на цялото правителство и предсрочни избори, добави Нинова. Невъзможни са нови формати в рамките на този парламент. Няма да крепим кворума, подчерта лидерът на БСП.

Тя отбеляза, че няма да се регистрират в залата, освен в случаите, когато се разискват отмяната на данъка на старите коли, намаляване на ДДС на храни и лекарства, увеличаване на пенсиите, чрез преизчисляването им и т. н. ”Това са нашите предложения, но и част от исканията на протеста, които сме внесли още преди повече от месец. Това са и единствените случаи, в които ние ще бъдем там, ще се регистрираме за кворума и ще се борим за тези искания. Парламентът е мястото, където те могат да намерят своето решение, чрез приемане на съответните закони”, обясни Нинова.

„Продължаваме както досега, няма да се регистрираме за кворум. Групите ни, които обикалят страната в разговор с хората по „Визия за България” продължават. Тази седмица сме в Бургас и в Ямбол, ще се върнем всички и ще се регистрираме за кворум само при условията, които казах, когато внесат нашите предложения в залата и тези предложения трябва да се гласуват. Тогава ще имаме и регистрация и участие в заседанията. Дотогава оставаме на сегашния режим. Не се регистрираме за кворум и продължаваме обиколките из страната”, заяви Нинова.

Лидерът на БСП потвърди информацията, че са осигурили кола и шофьор на Елена Йончева. „Аз предложих на ръководството на парламентарната група да осигурим на Ели кола и шофьор, за да е спокойна”, каза Нинова. „Очевидно, за да приема това предложение от страна на г-жа Нинова, от страна на БСП имаме определени притеснения”, заяви от своя страна Йончева. 

Вигенин от БСП: ГЕРБ няма идея за управлението

Йончева: Класическа схема за сплашване е това

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@