7

Днес светът се сбогува с холивудската легенда Елизабет Тейлър, която почина преди ден в болницата "Сидърс Синай" в резултат на конгестивна сърдечна недостатъчност.

Тялото на 79-годишната холивудска звезда бе положено в гробището на звездите "Форест лоун" извън Лос Анджелис, където преди по-малко от две години бе погребан и личният и приятел Кралят на попа Майкъл Джаксън.

Освен с него, Тейлър ще бъде обградена и от други знаменитости, сред които са Джеймс Стюарт, Кларк Гейбъл, Ерол Флин, Хъмфри Богарт и Спенсър Трейси.

"Службата беше насрочена за 2 следобед, но

по искане на Тейлър, започна със закъснение",

се казва в изявление на нейния говорител след приключването на службата.

"Тейлър беше оставила инструкции, че то трябва да започне поне 15 минути по-късно, отколкото е обявено публично, със съобщението 'тя дори искаше да закъснее за собственото си погребение'", добавя той.

На едночасовата церемония бе изпълнена поемата на Жерар Манли Хопкинс "Оловното и златното ехо" и други рецитали от децата и внуците й, както и тромпетно соло на Amazing Grace, изпълнено от внука й Рис Тивей.

Службата е била водена от равина Джери Кътлър (бел. ред. Тейлър приема юдаизма при брака си с четвъртия си съпруг - певецът Еди Фишър).

На погребението са присъствали само много близки и роднини на звездата - около 40 човека.

Днес почитатели на актрисата от "Клеопатра", която имаше осем брака, седем мъже и четири деца, се стекоха около звездата й на Алеята на славата, за да засвидетелстват своята почит.

Плочата бе покрита в цветя, както и картички и класически снимки от най-успешните години на актрисата.

Един мъж дори бе избрал букет цветя, отговарящи на цвета на "уникалните" й очи.

"Помолихме цветаря да избере цветята, които да почетат цвета на очите й. Ние всички знаем, че очите й бяха с уникален виолетов цвят". Друга почитателка на актрисата призна през сълзи, че е дошла, за да се сбогува със своя идол.

"Помислих си, че ако дойда тук, ще мога да се сбогувам с нея. Винаги съм й се възхищавала", заяви тя.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@