Грейс Парк от "Хавай 5-0": Понякога се чувствам глупава
Грейс Парк от "Хавай 5-0": Понякога се чувствам глупава   
Източник: Нова телевизия
8

Актрисата Грейс Парк, която познаваме като Коно от сериала"Хавай 5-0", е родена на 14 март 1974 г. в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ.

Преди "Хавай 5-0" тя се е снимала в сериала  "Чистачът" (The Cleaner) и "Бойна звезда Галактика" както и с епизодична роля в "От местопрестъплението: Лас Вегас". Гледали сме и я във филма "Ромео трябва да умре" в ролята на азиатската танцьорка.

- Здравей, Грейс. Твоята героиня Коно не прилича на повечето жени, които сме свикнали да гледаме по телевизията. Тя е силна и независима. Мислиш ли, че е важно жената да бъде изобразявана по такъв начин по телевизията?

- Мисля, че е важно да има разнообразие от портрети на жената. Така че, наистина е важно да имаш и една силна и независима жена, защото не всички искаме жените винаги да играят просто поддържаща роля на мъжките герои. Така стои въпросът и в реалния живот.

Харесвам героинята си Коно, заради всичко онова, което представлява, но в същото време ще съм много щастлива, ако не й се налага да сритва задници всеки епизод. Доста е забавно, но харесвам много и това, че тя диша и живее простичко и обикновено.

- Какви бяха първите ти мисли, когато се свързаха с теб за ролята?

- Бях много развълнувана, особено след като разбрах, че и Алекс Курцман и Робърт Орси също са замесени. Не познавах Алекс О'Лоулин много добре, а той е такава радост за снимачния процес - напомня ми дори на един много близък мой приятел от миналото.

Беше интересно да се съберем толкова различни хора на едно място. Даниъл, който познавах от преди, както и Скот, който е невероятно талантлив актьор и в същото време много интересна личност. Когато снимаш, дълго време си откъснат от близки и приятели, прекарваш огромна част от времето си на снимачната площадка и бързо се сприятелявате.

Мисля, че след години ще си спомням с огромно удоволствие за всичко случило се за мен с "Хавай 5-0".

- Какво те привлече в образа на героинята ти?

- Ако трябва да бъда честна, не съм била съвсем привлечена от образа на Коно. Даниъл каза "О, този герой е страхотен!" и го направи да изглежда така, сякаш е велик образ.

Така че, докато четях, си я представях така сякаш е мацка с черен колан от Жиу-Жицу, бивш професионален сърфист, говори четири езика, носи бикини и... сещате се. Особено това с бикините беше много решаващо - клише от образа на преуспяващата жена, но с бикини.

- Снимането в телевизионни сериали не е новост за теб. С какво тази роля е по-различна от всичко, което си играла досега?

- С "Хавай 5-0" можеш да усетиш цялостната формула по-добре. Работата в "Чистачът" (The Cleaner), например, беше малко по-процедурна и се разви малко повече по време на втория сезон. Сега ритъмът е много осезаем. Виждаме забавните откъси в репликите между МакГарет и Дано, после екшън частите, които наистина са разбивачи и ги обожавам. После се впускаме в разнищването на даден случай.

Почти като в "Матрицата" е - не точно като онези зелени символи, които се спускат надолу, но е нещо подобно. Виждаш малките парчета от целия пъзел. Не знам дали е защото имам малко повече опит отпреди или е заради начина ни на работа и комуникация със сценаристите. Чета епизодите и хващам различната гледна точка към отделните типове и характери. Ясно е, че това е една много по-силна машина. Досега не съм работила в такава мащабна мрежа. Усещането е като да яхнеш мощна вълна.

- Как се подготвяш физически за снимките?

- Не винаги се изисква много физическо усилие. Има ограничени физически занимания. Не съм от хората, които прекаляват с тях, но, разбира се, винаги те карат да се чувстваш по-добре, а и знаеш, че резултатите са от полза за добрия външен вид.

Важно е в деня на снимките на тези сцени да направиш задължителна загрявка, да раздвижиш и загрееш всички части на тялото, за да не си изкълчиш глезена, да си изкривиш врата или нещо подобно.

Обикновено преди да се появя на снимки, се отдръпвам някъде встрани и правя упражнения. Не можеш да започнеш сцена след гонитба с две дълги и тежки вдишвания като на уморен човек и на третото вече да дишаш нормално.

Това няма да изглежда естествено. Има много изкуствени неща в това, което правим. Около теб има около 60 човека, които те наблюдават и ти започваш да говориш след като чуеш "Екшън!".

Налага се да повтаряш едно и също множество пъти и всеки път трябва да изглежда сякаш е за пръв път. Трудно е и защото говориш заучени чужди думи. Така че, налага се да се подготвям, разбира се, за да когато чуя "Готова ли си, Грейс?", да мога да бягам напред-назад по някой покрив, когато се наложи.

- Кое е нещото, което най-силно те удовлетворява от факта, че си поела тази роля?

- Бих казала, че ми отне време, докато забележа, че се чувствам като най-глупавата в сравнение с които и да е други снимки, на които съм била.

Мисля, че е защото преди съм работила винаги с хора, които биха изтъкнали това, биха го обърнали на смях дори с чувство за хумор и всички биха се посмяли добре. Завързвах и контакти с хората, с които работех. В този сериал е малко по-различно - не ме разбирайте погрешно - харесвам абсолютно всички.

Просто за пръв път се чувствам толкова свободна и в същото време толкова небрежна и глупава, и странна. Обикалям наоколо, наблюдавам и осъзнавам, че преди не съм била такава. Осъзнах, че това е едно от нещата, на които този сериал ще ме научи и ще ми остане завинаги от ползва -- фактът, че личните отношения нямат нищо общо с работата.

- Мислиш ли, че това е така, защото си единствената жена наред с трима мъже?

- Може би е така отчасти, защото има няколко пакостника в екипа. Обикновено се сближавам и имам приказка с актьорите от екипа, но в случая актьорският състав е толкова малък, че запознах да се сприятелявам повече със сценичния екип и дори покрай това научих доста допълнителни неща за снимачния процес.

Не знаех дори, че клапата всъщност е ужасно важна за постройката на картината на камерата. Мислех, че просто щрака, начало и край на сцената. Преди бях нещо като дете по време на снимките - заставаш пред камерата, правиш това, което се изисква от теб, а ужасно много хора имат грижа за всичко останало. Мисля, че това е едно от нещата, които осъзнах и които научих.

- Познаваше ли някой от актьорския състав преди да започнете снимките на сериала?

- Познавах Даниъл. Заедно бяхме водещи на едни награди. Излизахме да хапнем след това и си спомням, че на съседната маса имаше група момчета, които явно си бяха пийнали и си шушукаха за него. Не можах много добре да различа, но говореха нещо за "Изгубени" и Даниъл Дей Ким. Погледнах към него, а той ми каза "Не се тревожи, няма проблем". Постъпи много дипломатично и зряло.

Аз от друга страна станах и директно се отправих към тях, казах им няколко директни думи. Мисля, че те толкова се уплашиха, че пребледняха от притеснение. След това млъкнаха и си заминаха набързо. Почувствах се като вулкан. Не съм им викала или нещо такова, но мисля, че женския гняв, който бях набрала, и интензивността, с която говорех, свършиха перфектна работа.

- Можеш ли да кажеш, че Хавай е нещо като петият герой в сериала?

- Чувала съм много хора да го казват и е истина, но понякога се чудя дали не го казват просто, за да се намират на приказка. Според мен е важно островът да бъде развит като герой и като при всеки друг герой трябва да има дълбочина.

Коментари 8
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

8 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
уран

Австралия закрива ураново находище, за да предпази аборигенско племе

Любопитно Преди 27 минути

Това е едно от най-големите неизползвани находища на висококачествен уран в света

Google Gemini стана още по-бърз и умен и на български

Google Gemini стана още по-бърз и умен и на български

Технологии Преди 2 часа

Новата версия вече се предлага на над 40 езика в 230 държави

<p>&quot;Победа на Тръмп оставя Украйна на произвола&ldquo;</p>

"Гардиън“: Победа на Тръмп оставя Украйна на произвола

Свят Преди 10 часа

Камала Харис, ако спечели, вероятно ще продължи политиката на Байдън

Грандиозно откриване на Олимпийските игри в Париж

Грандиозно откриване на Олимпийските игри в Париж

Свят Преди 11 часа

За грандиозната церемонията в Париж пристигнаха повече от 100 високопоставени представители на страни от целия свят

Олимпийските игри започват без примирието на Макрон

Олимпийските игри започват без примирието на Макрон

Свят Преди 11 часа

Френските дипломати се надяваха да използват това олимпийско примирие за преговори за Украйна

Главният архитект на София подаде оставка

Главният архитект на София подаде оставка

България Преди 12 часа

В понеделник ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността

След решението на КС може да започне избор на главен прокурор

След решението на КС може да започне избор на главен прокурор

България Преди 12 часа

Проф. Киров отбеляза, че изборът на главен прокурор може да направи нов състав на Висшия съдебен съвет

Отново критична ситуация на границата с Гърция

Отново критична ситуация на границата с Гърция

България Преди 13 часа

Пожарникари, горски служители и военни с пръскачки и лопати опитват да не допуснат огъня на наша територия

Русия призна: Кризата е катастрофална

Русия призна: Кризата е катастрофална

Свят Преди 13 часа

Песков: Живеем в най-голямата държава в света, но всяка година сме все по-малко

Ваканцията на депутатите ще е от 17 до 31-ви август

Ваканцията на депутатите ще е от 17 до 31-ви август

България Преди 14 часа

Темата за депутатската ваканция беше обсъдена вчера на председателски съвет

Задържаха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж

Задържаха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж

България Преди 14 часа

ДАНС провежда действия по установяване на подбудителите и съучастниците

<p>&quot;Емоционалните белези ще се лекуват с години&quot;</p>

"Емоционалните белези ще се лекуват с години": Ужасът на войната в Израел

Свят Преди 15 часа

В Газа повече от един милион палестински деца са травмирани от широко разпространената смърт и разрушения

Остър конфликт между СЗО и тютюнопроизводителите в Малави

Остър конфликт между СЗО и тютюнопроизводителите в Малави

Свят Преди 15 часа

Кампанията срещу тютюнопушенето на СЗО казва, че отглеждането на тютюн представлява сериозен риск за общественото здраве

<p>&quot;Тези рестрикции нарушават човешките им права&quot;</p>

Законни ли са "виртуалните процеси" срещу политически затворници в Никарагуа (ВИДЕО)

Свят Преди 15 часа

"Тези рестрикции нарушават човешките им права"

Трите сестри, които искат да спасят планетата (ВИДЕО)

Трите сестри, които искат да спасят планетата (ВИДЕО)

Свят Преди 15 часа

Проектът за устойчива мода има икономическо, екологично и социално въздействие