Звездните сватби на 2011 г.
Младоженците принц Уилям и Кейт Мидълтън на път за Бъкингамския дворец   
Източник: ЕПА/БГНЕС
1

През отминаващата вече година редица известни личности се врякоха във вечна любов, политици се разделиха с ергенския живот, а трети се сгодиха и си обещаха да минат под венчило догодина.

Певицата Шаная Туейн даде началото на годината на звездните сватби, след като се венча за бизнесмена Фредерик Тибо точно на Нова година. Церемонията се състоя в Пуерто Рико в присъствието на 40 близки роднини и приятели.

Кралските сватби на 2011 г.
Безспорно обаче сватбата на годината бе тази между принц Уилям и Кейт Мидълтън, която се състоя на 29 април. Грандиозното събитие, провело се в Уестминстърското абатство, бе наблюдавано онлайн от 72 млн. зрители, като месеци преди това цял свят се суетеше около сватбата, а днес младото семейство е сред най-обсъжданите не само на Острова, но и по цял свят.

Това обаче не беше единствената кралска сватба за тази година.

Освен принц Уилям, внучката на британската кралица Елизабет Втора Зара Филипс също мина под венчило и се омъжи за английския национал по ръгби Майк Тиндъл на скромна частна церемония в шотландската столица Единбург в края на юли. Тя обаче не бе така медийно отразена, по желание на самите младоженци.

Принцът на Прусия и правнук на кайзер Вилхелм Втори - Георг Фридрих, също се врече във вярност на принцесата на Изенбург Софи пред близо 650 гости. Събитието от края на август ще бъде запомнено с много пищност и елегантност, лъхаща от 33-годишната булка, която пристигна със сив "Ролс-Ройс", облечена в кремава рокля от копринена тафта с пола от копринен тюл на германския дизайнер Волфганг Жуп.

Принцът на Монако Албер II и принцеса Чарлийн пък се венчаха в два поредни дни в началото на юли. Те си казаха "да" и си размениха 18-каратови брачни халки от бяло злато, дело на ювелирната фирма "Картие" на церемония, на която присъстваха 800 гости. Принцесата бе облечена в бяла копринена рокля на Джорджо Армани, украсена с 30 хил. скъпоценна камъка, 40 хил. кристала "Сваровски" и 20 хил. седефени перли, като за изработката й са били нужни 2500 часа.

Звездни сватби
Тази година за по-голямата част от известните личности сватбите не бяха първи опити за брак, който да продължи "докато смъртта ги раздели".

Така Сър Пол Маккартни се венча за трети път за американската бизнесдама и наследница на богат предприемач Нанси Шевъл. Те си казаха "да" през октомви в лондонското кметство, където легендарният "бийтъл" сключи през 1969 г. брак с първата си съпруга Линда. За американката пък това бе втори брак. Нанси 20 години бе омъжена за адвоката Брус Блейкман, но се разведе. От брака си с Брус тя има 19-годишен син на име Арлън.

Американският актьор Питър Фонда също се ожени за трети път през юни, но избра за място на венчавката Хаваите. Той си размени брачен обет с Маргарет Девогълиър, известна още и като Парки. Това е трети брак за 71-годишния Фонда, син на знаменития актьор Хенри Фонда и брат на завърналата се към киното Джейн Фонда.

Супермоделът Кейт Мос се омъжи за приятеля си - рокзвездата Джейми Хинс в началото на юли. Церемонията се проведе под засилено полицейско присъствие. За да предотврати нежелани инциденти, Кейт забрани достъпа до двете градчета в Югозападна Англия, край които се провеждаше сватбата. Манекенката осигури специални пропуски местните жители и за поканените 400 гости, като посетителите бяха посрещани от мускулести разголени травестити на високи токчета.

Актрисата Америка Ферера, изпълнителка на главната роля в американския драматичен телевизионен сериал "Грозната Бети", се венча за приятеля си Райън Пиърс Уилямс в края на юни, а прочутите по цял свят знаменитости София Копола и Петра Екълстоун се омъжиха в две стилни сватби Италия в един и същи уикенд.

Основателят на сп. "Плейбой" Хю Хефнър пък се размина със сватба, след като 25-годишната му годеница Кристъл Харис я отмени в последния момент. Така планираната церемония в имението "Плейбой" в Бевърли Хилс, на която бяха поканени над 300 души, не се състоя, а според сайта Ти Ем Зи (TMZ.com) новината за раздялата между Хефнър и с 60 години по-младата от него Кристъл е дошла след като двойката е имала изключително неприятен разговор по телефона.

Български сватби
Сред българските известни личности "да" си казаха както политически фигури, така и лица от шоубизнеса.

Сред първите бе лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, който се ожени за избраницата си Галя. Двамата сложиха подписите си в края на май под брачното удостоверение в присъствието на кумовете, най-близките си роднини и приятели на поляната край Роженския манастир.По-късно сватбеният кортеж се отправи към гр. Сандански. В църквата "Свети Георги" в родния град на Янев Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил венча младоженците според каноните на Българската православна църква.

Дипломат №1 на България Николай Младенов приключи с ергенския живот в края на август. Външният ни министър се венча за своята любима Гергана на стилно градинско парти в правителствената резиденция "Евксиноград", като на младоженците кумуваха премиерът Бойко Борисов и изгряващата оперетна звезда Валентина Корчакова.

Малко преди него втори брак сключи и певицата Силвия Кацарова, която се омъжи за Любомир на церемония в градината на луксозен хотел във Велинград. Над 100 гости от България и чужбина отпразнуваха сватбеният ден на двамата влюбени. Сред присъстващите, освен семействата и близките на младоженците, бяха и техни приятели от Турция, Америка, както и роднини на Любо от Австрия.

Рекламният бос Красимир Гергов и Деница Атанасова сключиха църковен брак на 28 август 2011 г. в Тоскана. Две седмици преди това младото семейство подписа и в гражданското в столицата.

Актрисата Йоана Буковска се омъжи в края на юли за избраника си Иван Давидов - експерт по европейските въпроси. Актрисата излезе от кола в ретро стил от 1930 г., какъвто бе духът и на цялата сватба. Булчинската й рокля бе класическа комбинация от слонова кост и бяло, които се преплитаха в материи от шантунг и коприна. С жълтите акценти в тоалета, в букета и в косите тя каза "да" на младоженеца, който също заложи на слънчевия цвят за вратовръзката и цветето на ревера си.

Догодина очакваме още много звездни сватби,

сред които тези на Ан Хатауей, която се сгоди за дългогодишния си приятел Адам Шулман. Актьорът Франки Мюниц, познат от тв комедийния сериал "Малкълм" ще встъпи в брак заедно с приятелката си Елисия Мари Търнбоу, а звездата от "Под прикритие" Ивайло Захариев каза в ексклузивно интервю за Vesti.bg, че ще мине под венчило с годеницата си напролет.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Бебе №2 на хоризонта: Лиа Мишел е бременна

Бебе №2 на хоризонта: Лиа Мишел е бременна

Любопитно Преди 8 минути

Двамата вече имат син Евър, когото посрещнаха през август 2020 г. след доста трудна бременност

СОС прие бюджета на София за 2024 година

СОС прие бюджета на София за 2024 година

България Преди 12 минути

"За" гласуваха 45 общински съветници, 15 бяха "против" предложения бюджет

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

България Преди 29 минути

Той определи като „лоша новина“, че не се знае как точно ще бъде съставен служебният кабинет

Повторното явяване на матура да се заплаща, предлага МОН

Повторното явяване на матура да се заплаща, предлага МОН

България Преди 39 минути

До нея ще бъдат допускани зрелостници, които искат да повишат оценката си, за да кандидатстват във висше учебно заведение

Вестник „Мач Телеграф“ със специален подарък за футболните фенове на 29 март

Вестник „Мач Телеграф“ със специален подарък за футболните фенове на 29 март

Любопитно Преди 47 минути

През април очаквайте още изненади със спортното издание

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

България Преди 53 минути

Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски

Нинова: Действията на ИТН бяха абсолютно логични

Нинова: Действията на ИТН бяха абсолютно логични

България Преди 55 минути

Тя припомни, че от БСП публично са заявили, че не желаят третия мандат и президентът е взел предвид тази тяхна позиция

"Булгаргаз" предлага по-висока цена на природния газ през април

"Булгаргаз" предлага по-висока цена на природния газ през април

България Преди 1 час

КЕВР ще реши окончателната цена на синьото гориво

Apple патентова нов тип батерия за смартфони

Apple патентова нов тип батерия за смартфони

Технологии Преди 1 час

Тя е по-мощна, по-здрава и по-малка

Кирил Петков: Всеки трябва да си поеме отговорността, ред е на президента

Кирил Петков: Всеки трябва да си поеме отговорността, ред е на президента

България Преди 1 час

Ако направим вота 2 в 1, това дава възможност едно цяло провеждане на избори да бъде спасено, каза съпредседателят на ПП-ДБ

Бойко Борисов с молба към президента

Бойко Борисов с молба към президента

България Преди 2 часа

Лидерът на ГЕРБ с молба кой да не бъде служебен премиер

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е на управляващата "сглобка"

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е на управляващата "сглобка"

България Преди 2 часа

Това каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ на излизане от сградата на президентството

Раздадоха наградите "Икар", ето кои са отличените артисти

Раздадоха наградите "Икар", ето кои са отличените артисти

България Преди 2 часа

Театралните награди бяха връчени от Съюза на артистите в България (САБ) снощи на церемония в Народния театър

Северна Корея цензурира дънките на британски телевизионен водещ (ВИДЕО)

Северна Корея цензурира дънките на британски телевизионен водещ (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

"Никога не съм се възприемал като опасен подривен империалист - обикновено ме смятат за доста уютен и безобиден", казва телевизионният водещ

Разбиха мащабна схема за търговия с лекарства

Разбиха мащабна схема за търговия с лекарства

България Преди 2 часа

При обиските е открит е инсулин, който липсваше на пазара

"Да се завърнеш в бащината къща...": 137 г. от рождението на Димчо Дебелянов

"Да се завърнеш в бащината къща...": 137 г. от рождението на Димчо Дебелянов

България Преди 2 часа

Творчеството на Димчо Дебелянов го прославя като „поетът на любовта, на тихата скръб, на цъфналите вишни“