Световен дебют на изцяло новото КИА Рио в Париж
Източник: netinfo
0
  • Прогресивен нов дизайн за глобалния бестселър на КИА

  • Нови технологии и системи за комуникационна свързаност, които включват интеграция с Android и Apple

  • Висока сигурност – първият автомобил в сегмента с функция за автономно аварийно спиране

  • Повече удоволствие от шофирането, по-комфортно управление

  • Водещо в класа вътрешно пространство и 325л вместимост на багажника

  • Изцяло нов 1.0л T-GDI двигател

  • В търговската мрежа от първото тримесечие на 2017г

Новото КИА Рио ще осъществи международната си премиера на 29-ти септември, по време на автомобилното изложение в Париж 2016. Моделът е световният бестселър на корейския автомобилен производител с повече от 473 000 реализирани продажби в световен мащаб за 2015 г., което представлява 16% от годишните продажби на КИА.

Навлизайки в своето четвърто поколение, новото Рио ще предложи на клиентите от B-сегмента привлекателен пакет от предимства: атрактивен нов дизайн, висока степен на практичност и удобство, най-висок клас технологии за сигурност, нови функции на свързаност и несравнимо удоволствие от шофирането.

Майкъл Коул, главен оперативен директор в КИА Моторс Европа, споделя: “Моделът Рио е автомобил от особена важност за КИА, защото е световен бестселър. B-сегментът е един от класовете с най-оспорвана конкуренция на пазара за нови автомобили, а трето поколение Рио има съществен принос за привличането на хиляди клиенти към бранда КИА.“

“Рио се отличава с атрактивен дизайн, ниски цени за поддръжка и забележителна практичност. Точно по тези причини сегашният модел бележи рекордни продажби по целия свят. Новото Рио залага на тези ключови достойнства и ги надгражда, добавяйки още: неустоим чар, по-голямо удоволствие от шофирането и най-модерните системи за сигурност и безопасност в своя клас.“

Конструиран, така че да отговори на нуждите на широк кръг от автомобилни потребители, новото Рио е ключов модел в автомобилната гама на марката. Представителите в В-сегмента са сред най-търсените на европейския пазар, а КИА планира продажбата на 100 000 броя през първата година от лансирането на новото Рио. Това ще позиционира модела в челната тройка на КИА, заедно с бестселърите Спортидж и сийд.

Новото Рио ще се произвежда в завода на КИА в Южна Корея и ще се дистрибутира в търговската мрежа от първото тримесечие на 2017 г.

Вижте цялата снимкова галерия на КИА Рио

Дизайн на екстериора: изчистени линии, плавни повърхности

Новият, усъвършенстван екстериорен и интериорен дизайн на Рио е разработен в дизайнерските студия на КИА в Германия и Калифорния, в тясно сътрудничество с основната дизайнерска база на компанията в Намянг, Южна Корея. Плавните екстериорни повърхности придават на автомобила отличителна, модерна визия и по-зрял характер в сравнение с предшественика му.

В предната си част новото Рио представя последната версия на характерната за КИА радиаторна решетка тип „тигрова нос“ с блестящо гланцово покритие. Фаровете са с нов дизайн, по-изваяна форма, но и по-скосени на вид и снабдени с нов тип U-образни LED светлини. Предните фарове за мъгла са инкорпорирани по-високо в предната броня за разлика от позицията им при третото поколение на модела, като осигуряват по-добра осветеност и придават по-внушителен цялостен вид на автомобила.

По отношение на профила четвърто поколение Рио се отличава с удължен преден капак и преден надвес, с 10 мм по-дълго междуосие (достигащо 2580 мм), по-тясна, отвесна C-колона и по-скосен заден надвес. Като цяло новият модел е с 15 мм по-дълъг от своя предшественик (до 4065 мм) и с 5 мм по-нисък (до 1450 мм). Прави, ясно очертани контури оформят вратите на автомобила, като му придават по-издължен вид и още по-уверено излъчване.

Задната част на новото Рио се характеризира с вертикална позиция на задното стъкло, по-къс надвес и LED стопове в нова, атрактивна форма за по-уверен и стабилен външен вид.

Изцяло новото Рио ще се предлага в осем екстериорни цвята, както и избор между алуминиеви джанти с три вида дизайн, които варират от 15” до 17”. КИА Рио ще се продава в Европа като модел с пет врати.

Дизайн на интериора: модерен салон с нов плаващ HMI интерфейс

Четвърто поколение КИА Рио ще предложи на клиентите модерен салон с изваяни форми и ергономичен интериорен дизайн, който интегрира новия асортимент от съвременни технологии.

Подобно на екстериора, правите линии, които рамкират таблото, задават характера на салона, който се отличава с широта и усещане за простор у пътниците. И докато дългите странични контури диктуват формата на таблото, хоризонталните отвори подсилват обширното пространство на салона. Централната секция на таблото е издържана в черен гланц.

Таблото е ориентирано към водача, решение, което придава на автомобила по-спортен дизайн и премиум излъчване. В центъра на таблото е разположена новата информационно-развлекателна система с „плаващ“ интерфейс човек-машина (HMI) с 5-инчов сензорен екран с висока резолюция.

Новото Рио ще бъде на разположение на своите потребители с избор от текстил или кожа в сиво и черно. Пакет ‘Red Pack’ добавя кожени кресла в черно и червено. Модерният интериорен облик се допълва от черен пиано лак и метални акценти.

Създаден да повиши комфорта и удобството на ползвателя, новият модел ще се предлага с безключов достъп, отопляеми седалки и волан, чистачки, снабдени със сензори за дъжд, и автоматични фарове. Новото Рио ще разполага и с автопилот, ограничител на скоростта и парк-пилот с камера за задно виждане.

Практичност: обширно вътрешно пространство, подобрена панорамна видимост

Новото Рио се отличава с най-просторния салон, вместимостта на багажното отделение от 325 л е една от най-добрите в сегмента, а практичността му е била основен фокус при разработването на модела.

Благодарение на междуосието, по-дълго с 10 мм, както и увеличената с 15 мм, дължина на автомобила, новото Рио разполага с обширен салон и по-обемен багажник. Пространството за краката нараства на 1120 мм отпред и 770 мм отзад, като моделът осигурява и повече пространство за раменете на пътниците в сравнение с останалите представители в Б-сегмента – 1375 мм отпред и 1355 отзад. Въпреки че новото Рио е с 5 мм по-ниско от предходния модел, то ще е сред най-добрите в В-сегмента, що се отнася до пространството над главата за пътниците отпред и отзад (съответно 1021 мм и 966 мм).

Подобренията на пространствените параметри на салона са постигнати чрез редица промени в окомплектоването на Рио. Те включват препрофилирани лайсни на вратите, избор на нови материали за подпокривното пространство, променена форма на таблото, както и по-съществени изменения по купето на модела – като например по-дългото междуосие.

Нещо повече, изтънените с 87 мм C-колони и сменената позиция на страничните огледала (издигнати към основата на A-колоната) спомагат за минимизиране на мъртвите зони и подобряване на панорамната видимост.

Четвърто поколение Рио предлага повече интериорно пространство от своя предшественик. В основата на централната конзола е позициониран контейнер за мобилни устройства и други дребни аксесоари, а конзолата над главата включва зона за съхранение на слънчеви очила. Новото Рио разполага с поставки за бутилки на всяка врата (за 1,5л бутилки отпред и за 0,5л бутилки в задната част на колата) и две поставки за чаши в предната част на автомобила. За удобство на пътниците във вратите са обособено места за съхранение на дребни предмети като смартфон или монети.

Вместимостта на багажника е увеличена с 26 л до 325 л (по VDA; +13%). Това допълнително пространство е постигнато въпреки скъсяването на задния надвес с 15 мм до 655 мм, ключов елемент в новия дизайн на автомобила. За първи път Рио разполага с багажник с под на две нива. Резервоарът за горивото е с 45л вместимост.

Задвижване: ефективни нови T-GDI двигатели с ниски емисии

Новото Рио ще се задвижва от гама бензинови и дизелови двигатели, като всеки от вариантите ще предлага ефективност и бързо ускорение.

Нарасналият интерес на потребителите към по-малки турбо двигатели мотивира КИА да окомплектова Рио с най-новите 3-цилиндрови 1.0л T-GDI (турбо бензинови с директно впръскване) двигатели. Лекият и компактен нов двигател дебютира в подобрената версия на сийд през 2015 г., като се очаква и Рио да последва успеха на представителя в С-сегмента, след дебюта си на международните пазари.

Клиентите на Рио с 1,0л T-GDI двигател, могат да избират между мощност от 100 или 120 к.с. Двигателят със 100 к.с. достига максимална мощност при 172 Nm въртящ момент – от 1500 до 4000 оборота в минута. По-мощният двигател със 120 к.с., предоставя същия въртящ момент при 6000 оборота в минута. След последните тестове, двата двигателя се очаква да достигнат нива на емисии на въглероден двуокис под 100 г/км (NEDC, комбинирани). Системата Idle Stop & Go (ISG) ще доведе до допълнително минимизиране на емисиите.

Освен 1,0л T-GDI, КИА Рио ще се предлага и с 1,25л и 1,4л MPI (многоточков инжекцион) бензинови двигатели. 1,25л мотор с 84 к.с. постига максимална мощност при 6000 оборота в минута и 122 Нм въртящ момент при 4000 об/мин; 1,4л е с мощност от 100 к.с. при 6000 оборота в минута и 132 Нм въртящ момент при 4000 оборота в минута. След тестове за хомолгация се очаква и двата двигателя да генерират вредни емисии СО2 под 120 г/км.

Рио ще се предлага и с 1,4-л дизелов двигател с мощност от 70 или 90 к.с. Независимо от мощността, 1,4л дизелов двигател е създаден да постигне най-ниските СО2 нива в цялата гама на Рио – инженерите на КИА си поставят за цел емисии СО2 под 90 г/км – със или без ISG система.

Всички двигатели предават мощност на предните колела или чрез 5-степенна механична скоростна кутия за 1,25л със 100 к.с. и 1,0л T-GDI бензинов двигател; или чрез 6-степенна механична скоростна кутия за 1,4л бензинов двигател и за по-мощния 1,9л T-GDI (120 к.с.).

Безопасност: ADAS технологии в помощ на водача и 5-звездна заявка от Euro NCAP

Новото Рио ще бъде един от най-сигурните автомобили в своя клас, благодарение на внедрените в него серия съвременни системи на КИА в помощ на водача (ADAS). Купето на Рио е конструирано от високоякостна стомана и разполага с широк набор от оборудване за пасивна безопасност – автомобилът е проектиран, така че да отговаря на най-взискателните световни критерии за сигурност и безопасност на пътя.

С амбиция да получи 5-звезден рейтинг от Euro NCAP за безопасност при удар, най-вече благодарение на опционалната ADAS технология, новото Рио ще бъде първият автомобил в B-сегмента с функция за автономно аварийно спиране (AEB) с разпознаване на пешеходци. Системата AEB използва радар за далечни разстояния с цел засичане на опасност от сблъсък с друго превозно средство или инцидент с пешеходци, и спомага за своевременното спиране на автомобила. AEB се съчетава с Предупредителна система за напускане на лентата за движение (LDWS).

Основният материал за изработката на купето на Рио е стомана с висока якост (AHSS). Използването предимно на AHSS е част от бъдещите усилия на марката да редуцира с 5% средното тегло на всички нови автомобили до 2020 г., като същевременно се подобри и нивото на сигурност и безопасност. Следвайки тенденцията, 51% от купето на новото Рио е изработено от здрава стомана AHSS, сравнено с 33% за трето поколение Рио.

Широкото приложение на AHSS подсилва салона на пасажерите с цел по-голяма сигурност на пътуващите и по-ефективно разпределение на силите на удар. По-здравата стомана е използвана за усилване на A и B-колоните, както и на страничните прагове, покривната конструкция, двигателния отсек и пода.

Новото Рио е оборудвано с шест въздушни възглавници, разпределени в целия салон, както и с ISOFIX свързващ накрайник за детска седалка и точки за закрепване на предните и задни места за пасажерите.

Шофиране: повече удоволствие от шофирането, по-комфортно управление

Освен високото ниво на сигурност и безопасност, Рио надгражда потенциала за удоволствие от шофирането спрямо своя предшественик. При разработване шасито на новия модел, инженерните екипи се стремят към постигане на пъргаво и отзивчиво управление в съчетание с подобрен комфорт. Рио е с независимо предно окачване MacPherson с торсионна греда на задната ос.

Промените по шасито на четвърто поколение Рио включват: по-твърди носачи и повдигната задна торсионна греда за стабилност при високи скорости; внедряване на нови вертикални задни амортисьори и предни амортисьори, което резултира в по-прецизно управление и адекватен отговор на неравности по пътните настилки; променена позиция на скоростната кутия с цел по-директно усещане във волана.

В допълнение към новия пакет от ADAS технологии новото Рио е стандартно оборудвано със Система за управление стабилността на автомобила (VSM) с ESC. VSM осигурява стабилност при спиране и навлизане в завои, като отчита загуба на тяга и автоматично включва ESC, помагайки на водача да запази траекторията на автомобила.

Свързаност: завършена смартфон интеграция на Android и Apple

В центъра на таблото е разположена най-новата информационно-развлекателна система на КИА с интерфейс човек-машина (HMI). Като стандартно оборудване Рио предлага ‘плаваща’ информационно-развлекателна система с 5.0” сензорен екран, в комбинация от аудио система с шест колони. Изборът на клиентите ще бъде между Android Auto™ или Apple CarPlay™.

Новото Рио ще предложи на потребителите и достъп до Kia Connected Services, задвижван от TomTom®. Този нов пакет за свързаност предоставя на водачите широка гама от актуална информация, включително актуализация на пътната обстановка, локации на камери за контрол на скоростта и сигнализация за тях, локално търсене и прогноза за времето. Инсталирана в автомобилите с навигация, системата Kia Connected Services ще се предоставя безплатно на клиентите в Европа за срок от седем години след покупката на избрания от тях модел.

За пълна смартфон интеграция Рио ще предложи Android Auto™ и Apple CarPlay™. Системата Android Auto™ е проектирана да работи на телефони с Android, 5.0 (Lollipop) или по-висока версия. Android Auto™ се свързва с телефона на ползвателя и му осигурява достъп до приложения и функции през информационно-развлекателната система, като например гласова навигация от Google Maps, хендсфри разговори и съобщения, както и гласово разпознаване.

Apple CarPlay™ за iPhone 5 или по-нова версия позволява пълен Siri гласов контрол на разнообразните функции и приложения на телефона, включително навигация чрез Apple Maps. Apple CarPlay™ поддържа и други аудио приложения, които ползвателят е свалил на своя iPhone – като музикален стрийминг или аудио книги.

КИА Рио ще бъде първият автомобил в B-сегмента, оборудван с USB изходи в предната и задната част на салона, които позволяват на потребитела да включва мобилно устройство към информационно-развлекателната система на Рио и да презарежда батерии в движение.

Изцяло новото Рио ще се предлага в Европа от първото 3-месечие на 2017г., с гаранция от 7 години или 150 000 км.

Kia Motors Corporation (www.kia.com) – производител на качествени автомобили за хора с млади сърца – води началото си от 1944 г. и е най-старият производител на моторни превозни средства в Южна Корея. Годишно Kia произвежда над 3 млн. моторни превозни средства чрез 10 производствени и монтажни звена в пет държави, като след това продукцията се продава и обслужва чрез мрежа от дистрибутори и дилъри, покриваща около 180 страни. Днес Kia има над 50 000 служители в цял свят, а годишните приходи са близо 44 млрд. щ. д. Компанията е главен спонсор на Откритото първенство на Австралия по тенис и е официален автомобилен партньор на ФИФА – управителното тяло на Световната купа по футбол (FIFA World Cup™). Бранд слоуганът на Kia Motors Corporation – "Силата да изненадваш" – изразява глобалния ангажимент на компанията да удивлява света, предоставяйки на хората вълнуващи и вдъхновяващи изживявания, които надминават очакванията.

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Русия и Китай ще завладяват Луната заедно</p>

Русия и Китай ще завладяват Луната заедно

Любопитно Преди 10 минути

Ето какви са плановете на двете държави

<p>Назови ме, но внимавай</p>

Назови ме, но внимавай

Любопитно Преди 1 час

Как да изберем име на домашния любимец

<p>Ето как да пътешестваме безплатно&nbsp;&nbsp;</p>

Виртуални пътешествия по света, които ни дават по-широк и цветен поглед към живота

Пътешественичката Силвия Атанасова разказва за проекта „Виртуални пътешествия по света“ в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg

Почина актьорът и сценарист Иво Кръстев

Почина актьорът и сценарист Иво Кръстев

България Преди 1 час

Това съобщиха негови близки във Фейсбук

Изложба в замъка Уиндзор отдава почит към живота и наследството на британския принц Филип

Коронка, мантия, каубойски ботуши: Изложба чества живота на принц Филип

Любопитно Преди 2 часа

Експозицията е озаглавена „Принц Филип: Честване“

Паола Фенди

Наследницата на империята „Фенди“ се омъжи в рокля на „Валентино“

Любопитно Преди 2 часа

Наследницата на империята „Фенди“ се омъжи за Арам Ахмед

Отварят ГКПП Илинден – Ексохи за туристи

Отварят ГКПП Илинден – Ексохи за туристи

България Преди 2 часа

Това ще се случи в началото на юли

д

Как се изпращат машините за гласуване в чужбина

Избори 2021 Преди 3 часа

Централната избирателна комисия публикува решение, в което е посочен начинът за изпращане на машините за гласуване в секциите извън страната

Непознат вид древен човек e идентифициран в Израел (СНИМКИ)

Непознат вид древен човек e идентифициран в Израел (СНИМКИ)

Любопитно Преди 3 часа

Фосили на 120 000 до 140 000 години, открити в израелска каменоломна, са от клон на човешкото родословно дърво

<p>Шестте навика, които ни състаряват</p>

Шестте навика, които ни състаряват

Любопитно Преди 4 часа

Какво можем да направим по въпроса

торнадо

Торнадо в Чехия, има жертви и сериозни материални щети

Свят Преди 6 часа

Близо 150 души може да са ранени, според първоначални данни на противопожарната служба

Опасно горещо в 16 области, ще има ли дъжд през уикенда

Опасно горещо в 16 области, ще има ли дъжд през уикенда

България Преди 6 часа

През почивните дни през страната ще премине атмосферно смущение

коронавирус

COVID-19: Ръст в областите без нови случаи

Теми в развитие Преди 6 часа

Какви са актуалните данни

Windows 11

Windows 11 ще премахне доста функции от Windows 10

Технологии Преди 7 часа

Новата платформа ще се сбогува с някои не толкова популярни приложения

Виктор Орбан

Виктор Орбан: Аз съм борец за гей права

Свят Преди 15 часа

Унгарският премиер отговори на критиките на Европа

От мрежата