Какви са тенденциите при мъжките обувки
Източник: Istock
0

З а разлика от жените, които могат да направят компромис с комфорта на обувката, за сметка на нейната визия, при повечето мъже е точно обратното и от TEODOR знаят това много добре. Господата ценят много удобството, особено по отношение на това, което носят. 

Ако при летните и пролетните месеци се залага на по-простички и леки версии, то при есенните и зимните варианти е важно да се обърне по-голямо внимание на качеството на материалите и функционалността на мъжката обувка. 

Вече има все повече и по-интересни мъжки опции, които дават възможност да се съчетават повече стилове, твърдят от TEODOR. Това е много важно, тъй като не е особено практично да се налага да се ползва различен чифт за всяка визия. Важно е единствено да съобразим цвета на обувката с преобладаващите гами в гардероба ни.

Тенденциите при различните видове мъжки обувки, според TEODOR

Има няколко основни мъжки варианта, които ще разгледаме малко по-обстойно, за да бъдете максимално улеснени при избора за този сезон.

  • Официални – без значение дали търсите чифт за бал, сватба, или просто стилът ви го изисква, има няколко основни неща, с които трябва да се съобразите. Стандартните официални мъжки обувки обикновено са заоблени в зоната на пръстите и имат съвсем лек ток, който визуално ги повдига, за да изглеждате по-стилно. Основният материал за производство тук е естествената кожа или набукът. Велурът не е толкова често срещан, но ако държите на него, можете да опитате с такъв вариант. Добре е да имате предвид, че тях по-трудно ще съчетавате, тъй като те не се вписват толкова лесно във всяка визия, колкото кожените, напомнят от TEODOR;
  • Спортно-елегантни – тези варианти са все по-чест избор сред мъжете. Някои от тях приличат визуално на маратонка, което улеснява съчетаването с различни визии. Те определено не са толкова ангажиращи и имат много по-широк спектър на функционалност. С тях можете да стъпвате еднакво уверено както в офиса, така и на неформална вечеря с приятели. Със сигурност такъв тип е нужен в гардероба на всеки господин, та дори и на по-спортните натури. Тук отново преобладава естествената кожа като материал за производство. Цветовата гама трябва да е добре подбрана и да съответства на личния ви стил, като можете да заложите и на комбиниции между 2 или повече цвята. Ако желаете да бъдете екстравагантни, съвсем спокойно се насочете към ярките гами. С тях обаче трябва да се внимава, тъй като не пасват добре на всеки облик;
  • Мокасини – стигнахме и до любимия вид на много господа, а именно мокасините. Модерните мъжки опции от този тип ще бъдат отличен избор за есенния период, когато все още няма истински студове и времето е по-благоприятно. Дизайнерите и модните къщи предлагат оригинални модели с ресни и пискюли като декорация, както и опции на дебела подметка, с метализиран ефект, остър нос и щампа на точки с различни размери. Можете да носите модерните мъжки мокасини с рипсено кадифе или кадифени панталони, дънки и класически панталони, с чорап или на голо стъпало – те изглеждат страхотно във всичките си версии. На мъжете се предлагат модели от матова кожа и велур в различни цветови нюанси, което ще улесни избора им, както и съчетаването с различни тоалети от гардероба;
  • Боти – това определено е най-подходящият модел за студените месеци от годината. Ботите са по-високи от стандартната обувка, за да предпазят крака от влизане на сняг или вода отгоре при силен валеж или стъпване в пряспа или локва. Можете да заложите отново на естествената кожа, или преработената такава, по-известна като набук. Със сигурност не трябва да бъдат съчетавани със спортна визия, защото по никакъв начин няма да стоят добре, но за сметка на това се вписват страхотно в спортно-елегантни комбинации. 

Мъжки обувки от естествена кожа

Не забравяйте да определите правилно размера на обувката, като вземете предвид факта, че през зимата често се носят по-дебели чорапи, което означава, че не е добре моделът да ви е тесен или да ви убива на места. Също е добре да вземете под внимание факта, че естествената кожа се напасва с времето по-добре към формата на крака. Не пренебрегвайте българските производители, защото ще срещнете уникални и доста комфортни опции сред тях.

Какво да вземем предвид при избора – съвети от TEODOR

Висококачествените обувки са това, което не трябва да избирате бързо, предупреждават от TEODOR. В допълнение към модела и цвета, човек трябва да обърне голямо внимание и на качеството. Не е случайна приказката, че успешният човек се познава по обувките, затова никога не правете компромис с визията и качеството. 

Когато избирате мъжки обувки, вземете под внимание факта, че по всяка вероятност те трябва да ви служат вярно не само за едно-две носения, а в най-добрия случай, за поне два сезона. Затова подходете към вземането на този избор отговорно и разумно.

Важни фактори според TEODOR

Нека разгледаме малко по-подробно и факторите, които не трябва да пропускате да вземете под внимание, правейки този избор: 

  1. Първото и най-важно нещо, според TEODOR, е моделът, на който ще се спрете, да е достатъчно универсален, за да може да се впише лесно в максимално много от вашите ежедневни визии, и също така да е подходящ за повече стилове. Ако в ежедневието сте постоянно официални, няма проблем това да бъдат стилни, заоблени модели, но в случай че спортният стил също често е ваш избор – по-добре заложете на спортно-елегантните варианти, напомнят от TEODOR.
  2. Освен съобразяването с дължината на стъпалото, е добре да вземете предвид и неговата ширина, споменават от TEODOR. Има модели, които не биха били комфортни за тези от вас, които имат по-широко стъпало. Можете да срещнете и обратния случай – варианти, които не се вписват добре към фигурата ви, защото са по-широки, без да имате нужда от това.
  3. Изборът на материал също е изключително важен, напомнят от TEODOR. Имайте предвид, че най-добрият избор, който ще изкара най-много време, е естествената кожа. Набукът, който е преработена кожа, също се смята за една от най-качествените и издръжливи опции.

Как да различим качествените модели

Когато купувате мъжки обувки и качеството е ваш основен критерий, трябва да знаете и как да го разпознаете. TEODOR дават малко информация по темата. Имайте предвид, че модели от висок клас не трябва да имат стърчащи конци, недовършени шевове или други подобни визуални дефекти. Винаги обръщайте внимание на детайлите, за да сте сигурни, че купувате оригинални продукти с доказано качество. 

 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Печели или губи Русия от ескалацията на напрежението в Близкия изток

Печели или губи Русия от ескалацията на напрежението в Близкия изток

Свят Преди 1 минута

Защо някои експерти смятат, че конфронтацията между Израел и Иран застрашава интересите на Русия в Близкия изток

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Любопитно Преди 38 минути

Интересни факти за любопитните китоподобни четете в следващите редове

Борисов: Главчев и Радев носят отговорност, ако изберат друг освен Митов за външен министър

Борисов: Главчев и Радев носят отговорност, ако изберат друг освен Митов за външен министър

България Преди 57 минути

Това заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Любопитно Преди 1 час

Интересни факти за октоподите може да прочетете в следващите редове

БСП иска оставката на Росен Желязков

БСП иска оставката на Росен Желязков

България Преди 1 час

Причината е, че ограничава гласа на опозицията, заяви Корнелия Нинова

Зодия Телец - мъжете и жените

Зодия Телец - мъжете и жените

Любопитно Преди 1 час

Те са известни със своята силна и надеждна природа и са един от най-стабилните знаци на зодиака

Кола се обърна на булевард в София

Кола се обърна на булевард в София

България Преди 1 час

Към момента няма данни за пострадали

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 1 час

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Свят Преди 1 час

Израел отговори на въздушния удар на Иран, въпреки че няколко от западните му съюзници, включително САЩ, призоваха за овладяване на напрежението

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 1 час

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?

<p>Военният министър: Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран</p>

Военният министър: Атаката на Израел срещу Иран не застрашава страната ни

България Преди 2 часа

Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран, посочи Атанас Запрянов

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

България Преди 2 часа

От правителствената пресслужба съобщиха по-рано, че няма пряка военна заплаха за България към момента

Снимката е илюстративна

Какво да направите, ако колегата ви дразни, съвет от експерт

Любопитно Преди 2 часа

Как да се справим с досадните колеги четете в следващите редове

Чудноватият живот на създателя на Том Сойер и Хъкълбери Фин – Марк Твен

Чудноватият живот на създателя на Том Сойер и Хъкълбери Фин – Марк Твен

Любопитно Преди 3 часа

Наследството на Марк Твен е не само в американския литературен канон, но и в неговото трайно влияние върху идеалите за свобода

Ирански медии: Край град Исфахан е стреляла ПВО, но няма данни за чуждестранна атака

Ирански медии: Край град Исфахан е стреляла ПВО, но няма данни за чуждестранна атака

Свят Преди 3 часа

Никое иранско официално лице все още не е признало пряко възможното нападение