0

Лято е – сезонът на спонтанните пътувания, събития и уикенди някъде из прохладата на планината или лежерния морския бряг. Звучи чудесно само по себе си, но няма какво да се лъжем – в днешно време, ако не документираш забавленията си в социалните мрежи, значи все едно не са се случили.

Само си представете – петъчното парти на морето няма да е същото, ако не го увековечим със снимка във Facebook, нито походът до някой планински връх ще е толкова сладък, ако не покажем момента, в който благодарим на Господа, че изкачването е приключило.

Източник: ThinkStock/Guliver

За всичко това обаче има една-единствена формалност, която трябва сме сигурни, че е налична, и тя се нарича неограничен интернет. Да, добрият стар интернет, който има свойството да свършва точно преди да ъплоуднем супер яка снимка от някое парти или когато спешно трябва да проверим имейл на плажа. Същият този интернет, който вечно не ни достига до края на месеца и скоростта му пада за цели 10 дни, защото неусетно сме си достигнали лимита с музикални клипчета и филми. Или пазаруване онлайн. Или гледане на мачовете от Световното (особено ако в момента войната за единствения телевизор вкъщи е ожесточена).

А колко по-хубаво би било лаптопът или таблетът ни да има винаги и навсякъде толкова интернет, колкото ни е необходим – а не по план, измислен от някой, който не е запознат с интензивността на нашето потребление! Като дрехи по мярка или още по-хубаво – като обувки по мярка. Удобен, комфортен интернет, който е винаги там, когато имаме нужда от него и най-важното – не свършва. И колкото и да ползваш – просто си го плащаш спрямо нивото на потребление накрая на месеца.

Източник: Thinkstock/Guliver

Е, истината е, че това не е нещо нечувано – да си поръчваме интернет така, както си поръчваме всяка останала услуга или стока, и да заплащаме спрямо реалното потребление. Да сме гъвкави и спокойни, че винаги, когато ни трябва, ще имаме връзка с имейла си, с контактите си онлайн или просто с приятелите ни, които ще се радват да споделят нашето щастие - и малките (или пък големите) радости в живота ни. Когато отиваме на вилата или в някое затънтено кътче на страната, без да се притесняваме, че ще трябва да се лишим от онлайн общуването, на което сме свикнали.

Скоростен интернет, съобразен с персоналните ни нужди, е решението за всички, за които са се впуснали с бясна скорост в лятото и не искат да зависят от срокове, договори и планове – както и за тези, които ще трябва едновременно да работят и да почиват. Защото да ползвате лаптопа или таблета си откъдето и колкото искате отдавна не е глезотия, а необходимост, която не можете да пренебрегвате. Така, както не пренебрегвате удобството на дрехите, облеклото и всички други неща от всекидневието, без които не можете. Затова – впускайте се смело в лятото и приятно сърфиране – в буквален и преносен смисъл!