0

О светлението за хладилните витрини е едно от най-съвършените приложения на светодиодите. Тъй като флуоресцентните тръби могат да бъдат заменени с LED ленти и да се намали потреблението на енергия, търговците започнаха да залагат на тях в по-широк мащаб.

Важно е да се отбележи, че светодиодното осветление намалява отблясъците и прави храната по-привлекателнa чрез по-доброто цветопредаване. Този мърчандайзинг ефект на LED осветлението се прилага и извън самите хладилни камери. Много магазини или ресторанти са решили да внедрят светодиодите и в останалата част от пространството си или паркинга. V-TAC предлага голямо разнообразие от продукти, с които можете да подобрите визията и качеството на осветлението във вашия търговски обект.

Мениджърите залагат на този източник на светлина, защото намалява консумацията на енергия, има изключително ниска поддръжка и висока екологичност. То оказва огромно въздействие и върху възприемането на предлаганите продукти от клиентите и подобрява продажбите. Освен това, информацията за етикетите на опаковките няма да избледнее, заради спецификите на LED осветлението.

Освен това диодите, излъчващи синя светлина, имат антибактериален ефект върху голяма част от патогените, които се срещат при храните. Според някои изследвания, комбинацията от LED светлината и охлаждането, дори може да замени обикновените консерванти за плодовете, рибата и месото.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@