М ного двойки се оплакват, че липсва страст в сексуалния им живот и той е станал скучен и еднообразен.
Главният виновник за това в повечето случаи може да е храната, обяснява Zdrave.bg.
Вечерите като правило са обилни и са полети с определена доза алкохол.
Заради това цялата енергия на организма обаче се оказва "парализирана" и отива за преработването на храната, а алкохолът затруднява процеса.
Често след вечеря не можете да правите нищо друго, освен да лежите на дивана и да гледате телевизия.
И ако сексът не може да замени храната, тя може да направи секса... по-възможен.
Преяждането е враг №1 на сексуалния живот, а на практика не е толкова трудно да се нахраним, като едновременно нито усещаме глад, нито пък тежест след вечеря.
Ето пет златни съвети, които ще ви помогнат да си върнете здравето и спокойствието в отношенията с половинката:
1. Гответе с усмивка. Ако искате вярвайте, но настроението, с което готвите, после се предава на този, който го яде.
Ако сте се ядосвали, докато сте белили картофите например, очаквайте на масата скандал. Ако искате да се харесате, гответе с добро настроение и с желанието да доставите радост на някого.
2. Незабавно се откажете от солта. Всъщност това не е трудно и след няколко дни ще разберете какъв е истинският вкус на продуктите.
Ако не можете да я откажете, разтворете 1 с.л. сол в литър вода и с разтвора заливайте готовите ястия.
3. Не употребявайте костни бульони. Те съдържат вредни вещества.
4. Постарайте се по-малко да пържите. По-добре гответе на слаб огън под капак.
5. Днес са много популярни два нови начина за приготвяне на храната: върху растителна възглавница и по метода на "антракта".
При първия начин за готвене на дъното на съда се поставя слой от различни сурови зеленчуци, а след това основният продукт: риба или месо, отгоре - отново слой зеленчуци.
Всичко се залива с топла вода и се поставя капак. След завиране ястието се оставя на слаб огън.
При "антракта" готвеното ястие се нагрява до 100 градуса и котлонът се изключва.
След 20-30 минути тенджерата отново се поставя на котлона и отново следва 20 минути "антракт", след което то вече е готово.
Специалистите смятат, че продуктите не се нуждаят от постоянно нагряване и подчертават, че новият начин на готвене пречи да се разрушават белтъчините и запазва полезните вещества.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!