0

В сички сме чували, че мъжете са от друга планета, че мислят само с "долната си глава" и че бягат от обвързване, както дявол от тамян. Истината обаче е, че мъжът е толкова човек, колкото и жената, мисли и с "горната" си глава (и често - далеч по-рационално) и не бяга от обвързване, а просто не умее да общува "по женски" или не знае как да каже някои неща.

Tia.bg дава пояснения на жените по основни проблематични моменти във интимната връзка между двама души:

1. Престанете да му натяквате да е по-романтичен

"Но той никога не ми купува цветя, не ме води на романтични вечери за двама, нито на екскурзии във Венеция, както мъжът на колежката!" И вие се чувствате длъжна да го коригирате.

А той би искал да оценявате нещата, които прави за вас. Може би няма да ви изненада с рози, но е станал да се погрижи за закуската на децата, за да може вие да си поспите. Или е напълнил резервоара на колата ви с гориво. Или страда мълчаливо за пропуснатия мач, за да може вие да си гледате любимия сериал...

Понякога жените са толкова концентрирани в списъка с нещата, които се смятат за романтични, че пропускат хилядите жестове, които говорят, че техният любим наистина е мил и грижовен.

Тук също трябва да добавим и факта, че романтичните вечери, екскурзиите, красивите букети и лъскавите дрънкулки в малки кадифени кутийки струват пари, които той вероятно не може да си позволи, защото плаща сметки - парно, ток, телефони (и на децата), такси и пр.

Така че, благодарете му за малките жестове: например че е затворил прозореца, защото сте кихнала. Ето кое показва, че сте му наистина мила.

2. Престанете да се опитвате да го промените

Въпреки че е нормално партньорите да си влияят, да карате партньора си постоянно да се отказва от идеите си, мнението си или от нещата, които харесва, е проява на неуважение и контролиращо поведение.

Ако сте знаела преди брака си, че е футболен запалянко, не се сърдете, ако в един прекрасен съботен ден, две години по-късно, той откаже да ви изтупа килима заради футболен мач.

Отървете се от настойническия манталитет и когато един мъж ви каже какъв е - повярвайте му. Вместо да се заблуждавате, че ще го промените, по-разумно е да прецените дали неговите навици, ценности и начин на живот ви допадат и дали бихте могла да живеете с тях.

Ако той ви каже, че не иска деца, не мислете, че ще го накарате да иска. Ако подхождате към една връзка по такъв начин, това ще ви спести недоразумения по-късно, както и много разочарование, за което, всъщност, в много случаи, сте отговорна вие.

3. Престанете да ревнувате непрекъснато

Учтива и симпатична сервитьорка се усмихва на вашия любим, докато му взема поръчката, и вие моментално го обвинявате (на ум или на глас), че иска да спи с нея. Най-добрата му приятелка му звъни късно вечерта и вие си задавате въпроса дали са всъщност само приятели.

Той се чувства толкова притеснен от вашите подозрения, че не смее да погледне настрани, когато е с вас, за да не ви разстрои.

А всъщност, много би искал да му имате доверие. Докато малко ревност може да освежи връзката, нищо не съсипва отношенията толкова бързо, колкото недоверието. Ако партньорът ви не прави нещо, с което да ви унижава, то оставете го да диша спокойно. В крайна сметка, не е негова вината, че новата му колежка е толкова красива.

Ако вашият любим ви представя като неговата приятелка (партньорка), това показва неговата ангажираност и уважението му към вас. Също така помислете си как бихте се чувствала, ако той всеки път ви вдигаше скандали, когато някой ви погледне.

Ако все пак смятате, че всяка красива жена е потенциална заплаха, направете крачка назад и си помислете за какво всъщност става въпрос. Дали той ви провокира или вашата несигурност създава напрежението? Ако е второто, потърсете помощ за самооценката си.

4. Престанете да анализирате всичко

Често жените губят много време да анализират какво всъщност е имал предвид техният любим, като е казал еди-какво си, какво мисли в действителност и как да му отговорят. Ето го и отговора: Той има предвид точно това, което казва.

Мъжете, за разлика от жените, са създания, които използват езика буквално, а не иносказателно. Ако се съмнявате, опитайте се да си припомните случай, в който двама мъже са спорили и единият е попитал: "Какво всъщност искаш да кажеш с това?".

Едва ли ще се сетите. Така че приемете, че зад думите на вашия партньор няма скрит смисъл. Така разговорите ви ще станат много по-лесни и няма да губите време да разсъждавате дали, когато той е отбелязал, че явно много обичате сладолед, всъщност не е имал предвид, че сте дебела и трябва да намалите калориите.

5. Престанете да чакате той да направи първата крачка, той да вземе решение и пр.

Малко в патриархален дух може би много жени все още чакат в леглото той да прояви инициатива или да планира уикенда. Но нека си припомним в кой век живеем. Днес мъжът очаква от жената да поема инициативи и всъщност харесва жени, които са уверени, знаят какво искат, вземат решения, правят планове и предприемат действия.

Това в наши дни не е проява на женско непокорство, а твърде привлекателна черта. Точно толкова, колкото и новата роля на мъжа в семейството - кой се изненадва вече от мъж, който готви, пазарува, мие съдове и т.н.? Така че приемете предизвикателството да бъдете жена в XXI век и използвайте въображението си - за леглото, уикенда и всичко останало.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 5 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 7 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 7 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 8 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 9 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности