0

"България може да си позволи да направи някакъв жест като еднократни плащания към българските граждани заради по-високите цени на петрола", така вестник "Новинар" цитира министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

На всеки българин можело да се отпуснат от 5 до 15 или дори до 50 евро, но пак според Овчаров това няма да реши проблемите. В статия по темата вестникът допълва, че идеята едва ли ще се осъществи пред вид искането на финансовия министър Орешарски колегите му в кабинета да намалят разходите заради ангажиментите към МВФ.

"Стандарт" излиза с по-гръмко заглавие на първа страница, където четем: "Дават ни по 100 лева заради бензина", като също набляга на мнението на Овчаров, че това едва ли реши проблемите и съобщава за други предложения на енергийния министър, като премахване на такса "мощност" за парното, която според него е била неразумно въведена.

Вестникът обаче допълва, че подобно намаление едва ли ще стане за сегашния отоплителен сезон.

"Сега" обръща поглед към други правителствени прояви, огласени от премиера Станишев. Под заглавие "Поне 170 лв ще са без данъци през 2006" вестникът цитира Станишев, че правителството обмисляло намаляване на осигуровките и още мерки, с които да покаже социалната си ангажираност.

На вътрешната си страница вестник "Стандарт" публикува интервю, озаглавено "Италианецът Пикадили е убил Георги Марков" и в подзаглавие цитира думи на брата на Георги Марков - Никола Марков : " Не искам компенсация за смъртта на моя брат, мечтая творбите му да са в университета". Никола Марков припомня подробно за убийството на българския дисидент, писател и журналист от българската редакция на ББС в Лондон Георги Марков. В хода на интервюто са включени и спомените за Георги на брат му Никола, който е твърдо убеден, че бившият комунистически режим в България с помощта на руското разузнаване и италианския агент Франческо Голино с прякор Пикадили са пряко отговорни за убийството.

"Стандарт" съобщава, че американският държавен секретар Кондолиза Райс ще посети Либия между 16 и 18 ноември. В статия, озаглавена "Медиците ни в Либия чакат помощ от Кондолиза" вестникът уточнява, че посещението на Райс ще последва заседанието от 15 ноември на Върховния съд в Триполи за българските медици и допълва, че се предполага, че тя ще говори за българските медици с либийските представители независимо какъв ще бъде резултатът от делото."Стандарт" се позовава за тази информация на излизащия в Лондон на арабски език вестник "Ал Хаят". Според цитирания от "Стандарт" вестник "Ал Хаят" неотдавна синът на либийския лидер Кадафи Сейф ал Ислам се е срещнал със заместник държавния секретар на САЩ Лиз Чейни. Вестникът цитира "Ал Хаят", според който през ноември Сейф ал Ислам ще организира във Вашингтон изложба на свои картини.

"Новинар", "Стандарт" и "Монитор" публикуват изявления на бившия първи секретар на МВР и настоящ независим кандидат за кмет на София Бойко Борисов."София стана чифлик" е фразата на Борисов, избрана от "Стандарт" за първа страница, като вестникът цитира намерението на Бойко Борисов да разкрие какъв контрол е упражнила столичната община върху най-голямата приватизация, която по думите на генерала е извършена в София.

"Новинар" избира друг цитат на генерал Борисов за заглавие: "Докараха София до военно положение".

"Монитор " също цитира думите за приватизацията в София, но под заглавието : "Къде са парите ? ? пита генерал Борисов".

На общински проблеми отделя място днес и "24 часа". На вътрешна страница вестникът пише, "Общината иска да си откупим парковете" и пояснява, че са нужни 50 млн лева, за да не изяде реституцията 1/3 от Южния парк в София.

" 24 часа" съобщава за предложение на изпълняващия длъжността столичен кмет Минко Герджиков фирми, физически лица и организации да даряват във фонд за опазване на парковете на София.

Отново "24 часа" публикува на цяла страница интервю с бившата първа българска министър-председателка Ренета Инджова, в което я пита дали след години в Америка се връща, за да се кандидатира за кмет на София. Вестникът цитира думите на Инджова, която заявява, че не може пред една страна да стои само перспективата за напускане на държавата и изпращане на нейните деца в чужбина.

"Присъствието на България в Европа и НАТО е само камуфлаж," цитира вестникът Ренета Инджова, която на въпроса как изглежда България отвъд океана отговаря така: "Като Колумбия на Балканите" и допълва отговора си : "Моделът ни на развитие е основан на протежиране на канали за трафик на оръжие и наркотици".

На страниците на "24 часа" Ренета Инджова подчертава, че не смята да води кампания и да призовава за нищо освен за това някои кандидати да се оттеглят.

На първа страница и "Труд" се спира на кметските избори като съобщава, че 31 партии се борят за 8 кметски места на 29 октомври.

За новина номер едно вестникът избира съобщението, че 40 хиляди деца са напуснали училище за 1 година.

Вестник "Дума" съобщава, че от 16 часа днес 18 български наблюдатели влизат в Европарламента.

"Стандарт" допълва темата със заглавието " Евродепутати си похапват мусака и шопска салата", като уточнява, че готвачите в Страсбург сами издирили рецептите за българските гозби. Вестникът съобщава и, че 19 годишен българин е взел приза на Европейския съюз за наука. Младият варненец ще следва физика в Париж и ще изкара стаж по астрономия в Чили като награда за първото място в 17-я конкурс на ЕС "Млади таланти".

"Монитор" и "Стандарт" намират място за развихрилия се спор за американските бази между сегашния външен министър Ивайло Калфин и бившия външен министър и настоящ председател на парламентарната комисия по външна политика Соломон Паси.

"Министър Калфин определи като прибързана информация изказването на Паси, че в България ще има 3 американски бази", пише "Монитор". "Калфин казва, че е прекалено рано да се говори преди да са започнали преговорите с американците и подчерта, че не е ясно и колко ще са базите", допълва вестник "Стандарт".

"Няма да ме уплашат с наказания" , цитира думита на Христо Стоичков вестник"Стандарт". "Стоичков ще обжалва санкцията от 4 мача", съобщава "Новинар" след вчерашното интервю на Христо Стоичков, който казва, че и като футболист са го наказвали и не е невъзможно наказанието му да бъде намалено. Вестникът уточнява, че дори и ако наказанието бъде намалено Камата ще трябва да плати 20 хиляди франка глоба за гневния си изблик след загубата на българския отбор от Швеция.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Томина неделя е, имен ден празнуват...

Томина неделя е, имен ден празнуват...

Любопитно Преди 7 минути

Празникът е посветен на уверяването на Тома в чудото на чудесата - Христовото възкръсване

<p>Кой е големият победител на &quot;Евровизия&quot;&nbsp;(СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Представителят на Швейцария Немо спечели песенния конкурс на "Евровизия"

Любопитно Преди 16 минути

"Надявам се, че този конкурс може да продължи да насърчава мира и достойнството на всички", каза 24-годишният изпълнител

<p>Познава ли Сарамандов феновете на Hell&rsquo;s Kitchen? (ВИДЕО)</p>

Познава ли Сарамандов феновете на Hell’s Kitchen?

Любопитно Преди 47 минути

Той е работил в редица ресторанти, носители на общо 8 звезди Мишлен

САЩ унищожиха три дрона, изстреляни от хутите

САЩ унищожиха три дрона, изстреляни от хутите

Свят Преди 1 час

Това обяви Централното командване на въоръжените сили на САЩ

Оргазъм насън: Мит или реалност е?

Оргазъм насън: Мит или реалност е?

Любопитно Преди 1 час

Такъв тип оргазми са по-често срещани при жените, но могат да се случат и при мъжете

Заради бедността: Милиони деца по света не ходят на училище

Заради бедността: Милиони деца по света не ходят на училище

Свят Преди 10 часа

Друга причина за образователната криза е липсата на учители

Обрат: Тръмп заяви, че Ники Хейли няма да бъде вицепрезидент

Обрат: Тръмп заяви, че Ники Хейли няма да бъде вицепрезидент

Свят Преди 11 часа

Доналд Тръмп опроверга слуховете за Ники Хейли

щ

Кои са градовете с най-много милиардери и милионери в света

Любопитно Преди 11 часа

През последните 10 години броят на милионерите в Ню Йорк е нараснал с 48 процента

ф

Заради войната в Газа: Норвежката водеща на Евровизия се оттегли

Свят Преди 11 часа

„Провежда се геноцид, Отворете очите си. Отворете сърцата си. Нека любовта ви води към истината"

р

Евровизия в сянката на Газа, след като Израел е на финал

Свят Преди 13 часа

Израел се нарежда заедно с Хърватия и Швейцария като един от фаворитите

ф

Експеримент на NOVA засече недопустими нива на пестициди в зелената салата

България Преди 14 часа

Експерти съветват да не слагаме корички от цитруси в храни без да ги измием

Ракетен удар по ресторант в Донецк, има загинали

Ракетен удар по ресторант в Донецк, има загинали

Свят Преди 14 часа

Ракетите са улучили ресторанта и са повредили покрива на частично построена сграда наблизо

Проф. Димитров: РСМ съчетава носталгия към Югославия и европейска перспектива

Проф. Димитров: РСМ съчетава носталгия към Югославия и европейска перспектива

Свят Преди 14 часа

"ВМРО-ДПМНЕ отдавна е в линията на обвързаност с Белград, Виктор Орбан и Москва"

Индонезиец загина от нападение на тигър

Индонезиец загина от нападение на тигър

Свят Преди 15 часа

Суматранските тигри са смятани за изчезващ вид от Международния съюз за опазване на природата

д

Русия съобщи за успех в Харковска област, превзе пет села

Свят Преди 15 часа

Руското ведомството каза още, че силите на Москва са превзели село Керамик в Донецка област

Вижте първата държава в света, изгубила всичките си ледници

Вижте първата държава в света, изгубила всичките си ледници

Любопитно Преди 15 часа

Учени смятат, че до 2100 г. може да изчезнат между 20 и 80 % от ледниците в световен мащаб