0
Пв всичко личи, че изборите идват. На 19 април изтича мандатът на НС, реши Конституционният съд оповестява "Демокрация". Съдът приема, че в българската конституционна история няма случай, в който парламентът да е разпуснат след срока, отчитан от деня на изборите, пише в мотивите на съдиите, добавя "24 часа".
38-то НС ще се разпусне на тази дата, защото тогава изтича 4-годишния му мандат. Хипотезите бяха две - на 19 април, деня на последните парламентарни избори, или 7 май, когато депутатите положиха клетва. Новината хвърли в смут доста депутати вчера коментира "Труд". Възможните дати за явяване пред урните са неделите 3-ти, 10-ти и 17-ти юни и съботите 2-ри, 9-и и 16 ти . Дните 10-ти и 17-ти обаче навявали лоши спомени за сега управляващите, тъй като през 1990 година СДС загуби първите демократични избори. На 2 юни е денят на Ботев и не вървят да се правят избори, а на 16 ти е рожденния ден на царя, което би донесло допълнителни гласове на евентуалната царска формация бяха коментарите - пише "Труд". На депутатите остават 11 дни да приемат закони изчислява вестник "Пари". В оставащия по-малко от месец депутатите щели да се събират на извънредни заседания, отбелязва "Новинар". Вотът ще е на 10 юни, по-малко вероятно на 17-и прогнозира вестникът, позовавайки се на члена на ЦИК Михаил Константинов. Партиите ще могат да харчат до 1 млн. лева за предизборната си кампания, а коалициите до 2 млн. лева.
До тогава не e необходимо да гадаем какво ни очаква. Скандалите приемаме вече като нещо обикновено.

Синята Берберян изпросила два апартамента от Тато четем в публикация на "Труд" илюстрираща депутатката като яхнала метла. Разкритието прави някогашния помощник на бившия Първи Костадин Чакъров, автор на нашумялата книга "Вторият етаж".
Според "24 часа" Берберян е талибан. Талибаните в Афганистан вчера са се оплакали, че за лошия имидж са виновни медиите. Изумително съвпадение с действителността, в която живеете, констатира авторът Мартин Карбовски. Според него в политическото пространство тече процес на талибанизация - политиците истерично твърдят, че са чисти и святи като талибанска република, а медиите били подлеци и мръсници.

Лумналата пролет зле се отразява на някои синдикални лидери коментира "Новинар". Шефът на КНСБ Желязко Христов пребори кукер, преоблечен като дявол, пред сградата на синдиката и така откри митинг на профсъюза под надслов "България трябва да работи", научаваме от вестника. Работниците пеят "пролет пукна, ние не". Най-гласовите бяха ромите-хамали от столицата, които искаха работа и хляб за многобройната си челяд и обещаваха, че няма да бягат от България, макар че визите паднали, отбелязва "Труд".
Нужна ви е стратегия за интегриране на малцинствата , твърди пред "Демокрация" еврокомисарят по разширяването Гюнтер Ферхойген. Пред кмета на Видин еврокомисарят е заявил, е присъединяването на България към ЕС може да стане по-бързо отколкото се очаква. Дотогава българинът трябва да покаже на германската граница по 50 марки за ден след падане на визите уточнява "Труд". Не носете много кеш, използвайте пътнически чекове и банкови карти, съветва "Новинар".

Границите в Европа падат, нови се чертаят на Балканите. Върху кутиите си от цигари шиптърите в Скопие показвали новата карта на Балканите, твърди пред "Труд" кюстендилка, занимаваща се с куфарна турговия. "Всичко вече е решено. Дележът върви по река Вардар. Вие българите вземате цялата Македония на изток от Куманово. Гърция да вземе земите от Гевгелия, а останалото за нас. Изчислили сме го до милиметър, заканвали се албанци. Няма опасност от бежанска вълна от Република Македония. България е направила изключително позитивни стъпки, насочени към изолирането на външното вмешателство в Македония и подкрепа на политическото решение на конфликта, казва пред "Демокрация" зам. военният министър Шаламанов. Към това вестникът добавя Споразумението с НАТО е за петгодишен срок. Пет години ще е валидността на постоянният коридор за войските на НАТО, която е фиксирана в споразумението с пакта. Така разчита текста на документа "24 часа". Всеки конкретен случай ще се решава от Народното събрание уточнява "Стандарт".

Водещата публикация за вестника гласи Кабинетът вербува таксистите за МВР. В замяна шофьорите ще плащат по-малко данъци и такси. Шофьорите щели "да сътрудничат доброволно и анонимно". От хората, които яхнаха вълната на народното недоволство в петък ще бъде потърсена наказателна отговорност. Кабинетът обаче още не бил готов да посочи провокаторите на площада. "24 часа" върви напред в разследванията.

Пантев убит от словенци. Словенец е стрелял 4 пъти в главата му и след това е избягал от хотел "Сонеста", каран от негов сънародник - пише вестникът. У нас министерството на правосъдието няма вина за забавените проверки по около 80 наркодела и 61 дела на специален отчет при главния прокурор. Определеният срок е 1 април тази година, отбелязва "Демокрация".

През следващите няколко години израелският бизнесмени Лев Левиев ще инвестира около 200 млн. долара в единствения засега у нас GSM оператор - това е водещата новина за вестник "Пари". Лицензът на мобилния оператор до края на 2006 година ще струва 9 млн долара. Ако ръководството на Мобилтел пожелае да удължи срока на лицензията и да има нов честотен ресурс като този на ОТЕ , това ще струва на Диаментения крал около 100 млн. долара, уточнява пред финансовия ежедневник шефът на ДКД.

Най-сетне се наредихме сред отличниците от Източна Европа, възкликва "Пари". Парламентът прие закона за електронния подпис. Само Чехия има закон за документите във виртуалното пространство. След 6 месеца електронната търговия ще получи зелена светлина. Много фирми очакват да разширят пазара си в електронното пространство. Досега българските хакери успяха да изпразнят не една американска кредитна карта... Но петъчният преглед на печата ще завършим с оптимистичен поглед за уикенда и следващата седмица с културните новини на "Дневник" - световноизвестното сопрано Дарина Такова се върна в България за ролята на Лучия в операта "Лучия ди Ламермур". От събота вечер до неделя на обед ще може да се танцува в Индиго часове наред в компанията на Оливър Хо и Миша. И това е само прелюдията, защото в сряда диджеите д-р Тео и Ясен Петров и специалният гост Реми Колпа Копул ще предложат горещи ритми и настроение на Тропикалипсис партито на РФИ.
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Северна Македония избира нов президент

Северна Македония избира нов президент

Свят Преди 2 минути

За избран на първи кръг в президентските избори се смята кандидатът, спечелил абсолютно мнозинство от общия брой вписани в избирателния списък избиратели

Бункер от Студената война се продава за 700 хиляди евро

Бункер от Студената война се продава за 700 хиляди евро

Свят Преди 24 минути

Този бункер е построен през 1967 година, но и днес електрическите, водопроводните и вентилационните системи в него са в изправност

Изтича крайният срок за регистрация за изборите 2 в 1

Изтича крайният срок за регистрация за изборите 2 в 1

България Преди 45 минути

От 25 април ЦИК започва да приема документи за регистрация на инициативни комитети

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

България Преди 53 минути

Целта на срещата е в спешен порядък да намери решение на най-неотложните проблеми

Преди великденските празници: БАБХ започва засилени проверки

Преди великденските празници: БАБХ започва засилени проверки

България Преди 1 час

Ще се проверява произхода и правилното съхранение на хранителните стоки

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Любопитно Преди 1 час

Има ли разлика между кафявите и белите яйца? А между белите и кафявите кокошки?

Предизвикателствата да управляваш Gen Z на работното място

Предизвикателствата да управляваш Gen Z на работното място

Любопитно Преди 1 час

До 2025 г. Gen Z трябва да съставлява около 27% от работната сила, което налага спешно работодателят да се опита да разбере младите

Новият бизнес на Илон Мъск: Смарт телевизори

Новият бизнес на Илон Мъск: Смарт телевизори

Технологии Преди 1 час

X TV ще е платформа за гледане и на стрийминг

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 8 часа

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 9 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

България Преди 11 часа

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

България Преди 12 часа

През януари тази година Антонов бе на свобода с мярка "подписка"

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 12 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 13 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 14 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях