0
м меон поема твърд курс, ще го усетите". Това уверение на Бойко Борисов, дадено от Санкт Петербург, извежда като водеща новина "24 часа". В България имало елит, който искал народът да живее зле. "Има лица, на които не им е приятно страната да се измъкне от блатото", отбелязва Борисов в обширно интервю за вестника.

И друго интервю с препоръки и обещания: "Да покажем, че влакът на управлението потегля", пожелава си Ахмед Доган пред вестник "Труд". Падането на рейтинга вътре в страната е следствие от твърде високите очаквания на избирателите - за кратко време да се направят съществени промени. Хората са прави. Затова не бива отново да се създават сгъстени очаквания. Лошото в политическия живот на страната ни обаче е, че управляващото мнозинство не можа да се възползва досега от конструктивните предложения на опозицията. Не можа да зададе по-конструктивен модел на взаимоотношенията. И като че ли принципът "Разделяй и владей" все още властва. "А той е архаизъм", убеден е Ахмед Доган. Защото новият принцип на света е "Обединявай и владей"!.

В страната няма политическа воля за борба с корупцията - тази констатация на прокуратурата извежда във водещото си заглавие "Новинар". Магистратите подхващат стенограмата на кабинета за "Краун ейджънтс", допълва вестникът. В голяма степен липсва политическа воля за борба с корупцията както от законодателната, така и от изпълнителната власт, цитира вестникът зам.-главния прокурор Христо Манчев.

И поредното хрумване на управляващото мнозинство - все по-трудно е да се определи кои са политическите идеи и кои са кьорфишеците в НДСВ. Именно такава бе и идеята на трима депутати от жълтото движение кметовете занапред да се назначават. На хората в Монтана например им било писнало да си ги избират, та затова те решили да им помогнат и пишели вече законопроект. Е, това вече наистина прилича на кьорфишек, разсъждава "Труд". Или пък е мюре, защото те надали са чак толкова тъпи. Какъв обаче пернат дивеч ще се подлъже по толкова семпло мюре? И къде е дълбочината на интригата? Защото тя напомня на предложението на министъра на отбраната Свинаров, парламентарно представените партии да се разпуснат и да се създаде съвместен парламентарен съюз в името на общата цел. Колкото до самата идея - показателен е коментарът на кмета на столицата Стефан Софиянски: "Това са глупости! Това са толкова големи глупости, че даже няма да ги коментирам!".
Ами, ако идеологията на НДСВ се свежда до едното овладяване на властта заради самата власт, движението трябва поне да се опита да я скрие зад нещо по-развлекателно и секси, категоричен е вестникът.

И една новина: "БСП се саморазпуска и се влива в Новата левица". Това съобщение от името на "Позитано" 20 бе разпратено вчера до най-големите български и световни медии. Впоследствие чак станало ясно, че новината е дело на хакер. Шегаджията писал още, че соцлидерът Сергей Станишев ще председателства на ротационен принцип новата лява формация.

И като стана дума за соцлидера - Сергей Дмитриевич проговори на майчиния си език, разкрива "Демокрация". Не трябва да се допуска смяна на военни аташета точно преди срещата на върха на НАТО, защото може да спре информационния поток, цитира вестникът Станишев. А на въпрос откъде има тази информация, той отговаря: "Това е моето впечатление от доста встречи".

И към един наистина сериозен проблем - половината от българските деца признават, че родителите им ги обиждат и им крещят. Децата у нас често са насилвани, а почти всеки 10-и е бил ограбван или бит поне веднъж. Това сочи проучване на УНИЦЕФ, резултатите от което публикува "Новинар". Българите бият децата си, за да покажат надмощие, а не за да ги възпитават. Те прибягват до тези методи след неуспехи в работата си или за да избият комплексите, насадени от шефовете им. И така се получава, че много често децата биват удряни, защото родителите им имат проблеми, за които те дори не подозират. И по този начин се получава, че шамарът изразява не възпитание, а безсилието на възрастните да се справят със собствените си проблеми. И отдушник става детето, което не може да се защити.

"Не обвинявам! Вдигам само глас срещу насилието", категоричен е за филма си режисьорът Данис Танович, спечелилия "Оскар" за най-добра чуждоезична продукция "Ничия земя". В интервю за "24 часа" той казва: "Героите във филма са обикновени хора - антигерои, които са заклещени в челюстите на войната. В такива ситуации хората от двете страни на фронтовата линия си приличат. Само имената им са различни", продължава той своя поглед върху войната в Босна. "Жертви имаше и от двете страни. Затова не съм имал намерение да посочвам с пръст този, който е направил нещо лошо. Исках само да надигна глас срещу войната, където и да се води тя. Това е глас срещу насилието от всякакъв тип. Защото дисхармонията и омразата са антиприродни, те не могат да разрешат нито едно противоречие. Само любовта може да победи конфликтите. Ако в света властваше единствено омразата, нямаше да има огън и вода. Любовта трябва да бъде основното правило на тази земя!"

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 4 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 5 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 5 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 5 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 6 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 7 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 7 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 7 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 7 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 8 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 8 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 8 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности