0

"Борисов давал на СДС половината общинари в София", отбелязва вестник "Труд"по повод информациите за местните избори. Синият лидер Пламен Юруков прогнозира, че 70-80% от симпатизантите на СДС биха подкрепили Бойко Борисов за втори кметски мандат. Юруков разграничил мажоритарната подкрепа за Борисов от тази за ГЕРБ: "Кметът е десен, но партията му - не".

"Ще успея да възродя СДС", категорично заявява пред вестника Пламен Юруков. Той посочва, че откакто е избран много хора са поискали да се върнат в СДС. Според Юруков трябва да се организира партия от нов тип, за да може хората на малкия и среден бизнес да се чувстват уютно в нея.

"Ако владиката не ме благослови, няма да се кандидатирам за кмет", казва в интервю за "Новинар" отец Боян Саръев. В началото на седмицата ГЕРБ, "Атака" и ВМРО обявиха, че подкрепят кандидатурата му за кмет на Кърджали. Според Саръев и редовите членове на БСП ще го подкрепят безрезервно.

"Милен Велчев почва чистка на панайотките по места", пише "Сега" и обяснява, че половината царски координатори са нарочени за отстраняване, защото симпатизират на депутатите, които се разбунтуваха срещу манипулациите на последния конгрес на НДСВ на 3 юни.

"Тайно от съда дадоха наше дете зад граница", обявява "Труд". Бившият правосъден министър Георги Петканов, заедно с подчинените си по ресор, трябва да обясни защо, докато Върховният административен съд е спрял процедура за осиновяване, министерството "по терлици" е прокарало преписката в Софийския градски съд. Новият правосъден министър Миглена Тачева смята, че случаят трябва да се изясни докрай.

"Иде най-масовото поскъпване от Тато насам", обявява на първа страница "Монитор". Според шефа на Софийската стокова борса Васил Симов фактите показват, че през есента ще станем свидетели на най-масовото поскъпване на хранителните стоки.

Високите цени на храните могат да се борят и с внос, така "24 часа" цитира министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Той е посочил, че може да се пускат стоки не само то внос, а и от държавния резерв.

Според министър Димитров няма да има ощетени от плоския данък, посочва в заглавие "Дума".

Пред "Новинар" обаче бившият социален министър Христина Христова изразява изненада от решението на кабинета за въвеждане на плоския данък. Прилагането му не изключва запазване на необлагаемия минимум и дори облекчения, смята тя.

"Депутатите вече срещу кюфтето", прави извод "24 часа" от собствено проучване чрез книга за оплаквания в парламента. Депутатите се оплакали най-много, че хората ги мислят за паразити, които нищо не работят, крадат и ядат евтини кюфтета.

България дарява на Международния фонд "Бенгази" дълга на Либия към страната ни - 56 635 373,85 долара, съобщават всички вестници.

Вестниците публикуват част от публикация във френския вестник "Монд", в която се посочва, че Европейският съюз е знаел, че за да напуснат Либия българските сестри и палестинския лекар, ще трябва да подпишат документ, с който се отказват от всякакви претенции към Триполи - от съдебни искове във връзка с мъченията, лошо отношение или незаконно задържане.

Бойците ни в Кандахар няма да обезвреждат терористи, казва в интервю за "Новинар" ген.-майор Ангел Златинов, началник на Съвместното оперативно командване, което отговаря за българските военни мисии в чужбина.

Излишъкът в хазната счупи всички рекорди, след като достигна 2,16 млрд. лв. само за шест месеца, обявява "Сега". "Плюсът" е с 54% по-голям в сравнение с преизпълнението за същия период на миналата година ? 1,3 млрд. лв.

На първата си страница вестник "Труд" отбелязва голямата посещаемост на подвижните кабинети по Черноморието, където хората могат да си направят безплатен тест за СПИН. Само за два часа вчера на бургаския плаж са си направили тест 15 жени, а предния ден в Поморие са се изследвали 200 души. От началото на кампанията по морските ни курорти, която започна преди месец, са се подложили на тест повече от 1900 души.

Сергей Антонов е починал от естествена смърт, няма следи от насилие, пишат вестниците, които публикуват материали за починалия.

"Община и парламент се сдърпаха за каляски на Батенберг и Фердинанд", отбелязва "Новинар". Осем безценни каляски и три шейни, принадлежащи на княз Александър Батенберг, цар Фердинанд, Мария-Луиза и чужди дипломати, напуснаха вчера гаража на парламента и потеглиха в неизвестна посока, пише изданието. Те трябва да бъдат изложени в Музея на София, който ще се помещава в сградата на Централна баня, но там в момента тече ремонт. От пресцентъра на парламента обяснили, че каляските се местят в гаража на НСО за по- добро съхранение.

Всички училища ще имат рейтинг и ще влязат в обща класация, пише на първа страница "Сега". Класацията ще служи като основен ориентир за родителите доколко качествено е образованието в съответното училище.

Оценката за всяко заведение ще се определя от знанията на децата, материалната база и оборудването, квалификацията на учителите, както и как протича учебния процес.

"Колко струва да родиш", проследява "Труд" на втора и трета страница. Между 500 и 1500 лв. са тарифите, които се плащат "на ръка" на акушеро-гинеколозите в държавните болници, посочва изданието.


Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

В къщи имаше един нормален човек - баба. Готвеше, говореше с нас, помагаше ни. Мама и тате и подариха лаптоп. И...загубихме и нея!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Оставиха в ареста обвинения за убийството в село Новачене

Оставиха в ареста обвинения за убийството в село Новачене

България Преди 18 минути

По първоначални данни смъртта е причинена посредством нанесени удари с брадва

Задържаха 40-годишен мъж, издирван от турските власти

Задържаха 40-годишен мъж, издирван от турските власти

България Преди 25 минути

Той е бил установен в хотел в центъра на София

Тежка катастрофа с два влака в Белград, 13 са ранени

Тежка катастрофа с два влака в Белград, 13 са ранени

Свят Преди 1 час

Инцидентът стана на около 4 километра от центъра на Белград

<p>Украйна и Словения подписват споразумение за сигурност</p>

Зеленски: Украйна и Словения подписват споразумение за сигурност

Свят Преди 2 часа

На среща на върха на НАТО във Вилнюс лидерите на Г-7 приеха съвместна декларация в подкрепа на Украйна

България РСМ

"Началото на проблема между РСМ и България е отпреди повече от век"!

България Преди 3 часа

Всичко започва от една налудничава идея, категоричен е специлистът Иван Николов

<p>Словашкият здравен министър: Оптимисти сме за състоянието на Роберт Фицо</p>

Словашкият здравен министър: Оптимисти сме за състоянието на Роберт Фицо

Свят Преди 3 часа

Зузана Долинкова разкри, че операцията е допринеса за увеличаване шансовете на премиера за живот

Активисти на летището в Мюнхен

Осем души бяха арестувани заради протест на летището в Мюнхен

Свят Преди 4 часа

Вижте каква е причината за задържането

с

Румен Радев: Всички ние ще платим цената на войната между Украйна и Русия

България Преди 4 часа

"Накрая сметката ще бъдат хиляди жертви и една опустошена страна"

Панагюрското съкровище

Отбелязваме Европейската нощ на Музеите

България Преди 5 часа

Вижте кои музеи, галерии и работилници може да видите с безплатен вход в събота

Хилари Клинтън и Кирил Домусчиев

Хилари Клинтън в София: Продължаваме да се борим за правата на жените

България Преди 5 часа

Бившата първа дама на САЩ е в България по покана на Кирил Домусчиев

<p>Тежка катастрофа на &quot;Тракия&quot;, има загинал (СНИМКИ)&nbsp;</p>

Тежка катастрофа на магистрала "Тракия", има загинал

България Преди 6 часа

Инцидентът е станал около 9:30 часа тази сутрин

Харков

Украйна е евакуирала близо 10 000 души от техните домове в Харковска област

Свят Преди 6 часа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква още по-сериозна офанзива от руските сили