0

"Фалстарт! Вальо Топлото поведе на прокуратурата с 1:0", коментира "Труд" по повод решението на Софийския районен съд (СРС) да върне на прокуратурата за прецизиране делото за валутно престъпление срещу бившия директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров.

Съдът посочи, че в обвинителния акт са констатирани съществени нарушения, поради което подсъдимият и защитата му не могат да разберат точния период, в който са осъществени деянията, за които Димитров е обвиняван.

Първото дело срещу Валентин Димитров приключи без да тръгне изобщо, коментира "Сега". "На поправителен за В. Димитров", пише "24 часа" и допълва с думите на наблюдаващия прокурор Божидар Джамбазов, че ще се действа максимално бързо, за да бъдат изпълнени указанията на съда.

Изданията посочват, че адвокатите на Димитров са поискали отвод на обвинителя Джамбазов. Според тях прокурорът е заинтересован от изхода на делото. Заинтересоваността на Джамбазов се изразява в многобройните интервюта в медиите, в които той е взел предварително становище за виновността на Димитров, смятат адвокатите.

Взеха ми парите, не мога да си плащам парното, каза вчера Димитров, цитиран от изданията. Причината да изпадне в дълбоката парична криза Вальо Топлото обясни с блокираните си банкови сметки заради четирите дела, които се водят срещу него за източване на дружеството, уточнява "Новинар".

"24 часа" посочва, че до април Димитров си е плащал всички сметки и няма нито лев дълг за топла вода. Според някои от "Топлофикация - София" той е плащал кеш на каса, а според други - през разплащателна сметка.

"Прокурорски хаос в процеса "Топло" е водещото заглавие по темата в "Монитор", "Топлото на съд и за неплатено парно" - "Стандарт", "Най- лесното" дело срещу Валентин Димитров се спъна" - "Дневник", "Фалстарт за делото "Топлофикация" - "Дума", "Вальо Топлото отърва кожата" - "Земя".

"Окрадоха полицията", пише "Труд". Три каси са отворени тайно от неизвестни крадци в сряда през нощта в строго охраняваната сграда на столичната полиция. Извършена е кражба на досъдебни дела, потвърдили от Върховната касационна прокуратура.

Откраднатите преписки за престъпления са водени от един дознател и трима оперативни работници. Те са разследвали в близко сътрудничество с антимафиотите от ГДБОП.

"Труд" смята, че в "обектива" им са били и високопоставени бандити. ("Обраха без взлом столичната полиция" - Сега", "Резил. Обраха полицията" - "Стандарт")

"Готов съм да гася в Гърция", извежда "Труд" от интервюто си с бившия шеф на пожарната генерал Кирил Войнов. Той коментира пожарите през последните дни в Гърция и у нас. Болно ми е, че никой не търси в такъв кризисен момент помощта ми, казва специалистът.

Премиерът да даде нова сграда на съда, заявява пред "Труд" председателят на Софийския административен съд Лозан Панов. Той посочва, че септември е крайният срок правителството да предостави сграда на съда. В момента в него са постъпили 3700 дела, посочва Панов.

Заради промяна в Наказателния кодекс източването на суми до 2520 лв. от банкови карти не се наказва, отбелязва на водещо място "Сега". Прокуратурата иска спешно да се прецизира промяната в кодекса, която е внесена от авторите на поправката "Ванко 1".

Да направим гражданска, а не частна гвардия, призовава в интервю за "Дума" лидерът на БНС Боян Расате. Той обяснява, че замисълът им никога не е бил да се създаде правоенна структура, а такава в помощ на институциите.

"Преговорите между СДС и ДСБ отново зациклиха", пише "Труд". Причина за "зациклянето" е старото условие на ДСБ сините да не номинират за общински съветници шефа на общинския съвет Владимир Кисьов, председателя на групата на сините Стефан Иванов и столичния партиен лидер Борислав Бориславов. Хората на Иван Костов са и против номинацията на СДС общ кмет да бъде Иван Нейков.

"Десните преговори затънаха в процедурно блато", коментира "Сега". Ръководството на столичното СДС продължава да жадува коалиция с ГЕРБ. ДСБ-София пък се стреми да наложи свой човек за общ претендент, пояснява изданието. СДС-София е на път да бламира лидера на партията Пламен Юруков, пише "Новинар".

Най- влиятелната структура на сините продължава да настоява Бойко Борисов да бъде подкрепен на вота в столицата. В понеделник Пламен Юруков беше категоричен, че следващия кмет на София няма да се казва Бойко Борисов, а ще е общият кандидат на СДС и ДСБ. Шефът на СДС-София заяви, че ако Бойко Борисов иска да е представител на новата десница, може да е кандидат и на СДС, уточнява "Новинар".

"Пазарлъците на десните пред провал", смята и "Монитор". Изданието цитира шефа на софийската организация на ДСБ Атанас Атанасов, че подкрепата им за предложената от СДС кандидатура на общинския съветник Иван Нейков е невъзможна, тъй като той е част от мнозинството в общината и носи отговорност за досегашното управление на София. По думите на Атанасов двете организации имат различия в изборните цели.

"ДСБ се фръцна, СДС ги плаши с Бойко", коментира "Стандарт", "СДС-София поде нова акция за подкрепа на Бойко Борисов" ? "Дневник".

"24 часа" посочва, че СДС и ДСБ започват консултации за кандидатура, която да изправят срещу Бойко Борисов. Ще се уточняват също финансирането на кампанията и програмата за управление на столицата.

Политическият ултиматум, никога докрай и винаги по български, пише в заглавие на анализ "Труд". Изданието коментира, че отношенията на Пламен Юруков и Бойко Борисов засякоха в момента, когато опряха до ултиматума.

Става дума за предявеното на Бойко Борисов условие да подкрепи 39-имата успешни кметове на СДС, за да си издейства подкрепата на СДС за себе си в София. Бойко Борисов на свой ред му каза да си гледа работата, допълва "Труд".

Бойко Борисов и Пламен Юруков да разплетат рогата си, коментира пред същото издание политологът проф. Евгений Дайнов. Според него двамата са прекалено еднакви, поради което говорят трудно помежду си. Областните съвети на СДС изкормиха партията. Да се закрият, предлага Дайнов.

"Знам как да помиря Борисов и Костов", поставя в акцент "Стандарт" от интервюто си с Пламен Юруков. Според него Бойко Борисов ще загуби, ако играе сам срещу всички.

"Гаснат шансовете СДС да управлява България с ГЕРБ", казва за "24 часа" главният секретар на СДС Пламен Радонов.

В друго интервю на "Труд" кметът на Варна Кирил Йорданов посочва, че с Бойко Борисов са приятели и са водили разговори по управленски решения. Сега с Бойко се разминахме, но не смятам, че приятелството ни е накърнено, казва той.

"Червените решават за София в петък", обявява "Труд". Малко вероятно е тройната коалиция да издигне общ кандидат за кмет в София. За това е уведомил Изпълнителното бюро на БСП шефът на партията в столицата Румен Овчаров. Бюрото обсъдило вота в София и Пловдив, но решенията щели да вземат градските пленуми.

Според "Земя" БСП ще избират между шефа на Агенцията за инвестиции Стоян Сталев и Румен Овчаров за София.

Социалистите залагат на чисто партийния вот на изборите и в това е разминаването им с президента, пише "Сега" в материал "БСП - партията, която мрази ярките личности".

"Стандарт" разкрива за среща на "четири очи" между премиера Сергей Станишев и Бриго Аспарухов, бивш шеф на НРС и бивш депутат от левицата. На срещата двамата обсъдили местния вот. Според информация на изданието Аспарухов е потенциален кандидат за вота. Той обаче отрекъл това и заявил, че са обсъждали лични дела.

"ГЕРБ и Костов във втори анти-ДПС фронт в Кърджали", пише "Сега". Партията на столичния кмет Бойко Борисов успя да привлече ДСБ във втори опит за обща кандидатура в Кърджали срещу кандидата на ДПС. Хората на Иван Костов, ВМРО и БЗНС на Стефан Личев ще подкрепят номинацията на ГЕРБ Стефан Чанев. Срещу това съюзниците ще предложат по 1-2 експерти в листата на Борисов.

"24 часа" информира, че правителството в Турция е гласувало вчера 100 000 долара дарение за пострадалия от наводненията в началото на август град Цар Калоян. Първоначално сумата ще бъде преведена към Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Вицепремиерът Емел Етем трябва да контролира как ще се харчат парите.

Нови условия за петролопровода "Бургас-Александруполис" е предложила Русия на другите две страни, участващи в проекта - България и Гърция, съобщава "Новинар". Руската страна е поискала "запълняемост срещу право на глас" - т.е. осигуряването на количествата петрол за тръбата да бъдат обвързани с правото на глас на акционерите според дяловото им участие. "Русия пак ни извива ръцете за нефта", коментира "Стандарт". Темата е водеща в "Дневник".

Българските бизнесмени проявяват интерес за сътрудничество с Косово, казва в интервю за "Монитор" Николай Колев, ръководител на Дипломатическото бюро на България в Прищина. Големият проблем е, че все още не сме успели да решим въпроса с издаването на визи от дипломатическото бюро в Прищина, посочва той. По думите му страната ни води добронамерена политика към областта и Сърбия.

Пенсиите да нараснат с 10 процента от 1 октомври, а осигуровките да паднат с 3 на сто от същата дата, реши вчера надзорният съвет на НОИ, съобщават вестниците. В резултат на увеличението минималната пенсия за стаж и възраст ще стане 102,85 лв., а социалната - 76,23 лв.

"Още няма виновен за "Цариградско море", пише "Труд". Различни били версиите за това каква е причината и кой е виновен за бабуните по "Цариградско шосе". Кметството не е платило нито лев за положения асфалт, а от фирмата правят спешна подготовка за нов геофизически анализ на терена.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Миланович: Не съм обиждал българите

Миланович: Не съм обиждал българите

Свят Преди 2 часа

Днес той подчерта, че никой не се моли България да пропадне

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Любопитно Преди 2 часа

Амбициозната Михаела Тричкова напусна състезанието и се раздели с черната си куртка

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

България Преди 6 часа

Трафикът по магистралата е засилен заради почивките на хиляди българи

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

България Преди 8 часа

Регулаторът коригира предложената от „Булгаргаз“ цена от 54,76 лв./MWh на 54,70 лв./MWh

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

България Преди 8 часа

Петков: Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

България Преди 8 часа

ГЕРБ винаги е подкрепяла и подкрепя този проект

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Любопитно Преди 8 часа

Царина разказа, че най-големите скандали при Червените са били заради загубените битки

<p>&quot;Ужасно е да се печели от смъртта&quot;</p>

Папа Франциск осъди оръжейната индустрия: Ужасно е да се печели от смъртта

Свят Преди 10 часа

Войната на Русия в Украйна беше посочена като една от основните причини за глобалното увеличение на разходите за отбрана

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

България Преди 10 часа

Според коалицията изграждане на частна болница във вида, в който вчера МС реши, „опорочава каузата за национална болница"

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

България Преди 10 часа

Министерският съвет одобри изграждането на частна МБАЛ „Мама и Аз“ в София

<p>Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк (СНИМКИ)</p>

"Грехота е да носиш нещо подобно само веднъж": Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк

Любопитно Преди 11 часа

Синът на Лорън, Дейвид, изпълнителен директор на марката, коментира предизвикателството да се създават нови модели всеки сезон

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Свят Преди 11 часа

Адил е изправен пред две обвинения за публикуване на изображение в подкрепа на забранена организация в нарушение на Закона за тероризма

<p>ПП&ndash;ДБ отстраниха свой депутат</p>

ПП-ДБ отстраниха депутата Стоян Георгиев

България Преди 11 часа

Стоян Георгиев е депутат от 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание като част от групата на "Продължаваме промяната"

<p>Тийнейджър намушка с нож трима души във Великобритания (СНИМКИ)</p>

Тийнейджър намушка с нож трима души във Великобритания

Свят Преди 11 часа

Миналия петък 13-годишно момиче се яви за първи път в съда в Уелс по три обвинения в опит за убийство

Руски обстрел в Харковска област, има жертви и ранени

Руски обстрел в Харковска област, има жертви и ранени

Свят Преди 12 часа

Харковска област беше подложена на интензивен обстрел тази пролет като руските сили атакуваха гражданска и енергийна инфраструктура

<p>Жозеп Борел: Това е неприемливо&nbsp;</p>

Борел за протестите в Грузия: Неприемливо е използването на сила за репресиране

Свят Преди 12 часа

"Грузия е страна кандидатка за ЕС. Призовавам грузинските власти да гарантират правото на мирно събиране", написа той в "Екс"