0

"Има сценарий срещу БСП и кабинета", цитира от първа страница "24 часа" думи на члена на Изпълнителното бюро на БСП Добромир Гущеров.

Според депутата е заложен "социален капан" - опит чрез натиска на тема доходи БСП да бъде провокирана към необмислени финансови действия, които да доведат до крах на правителството.

Социалната чувствителност е слабото място, по което я настъпват, целейки вътрешнопартийна криза, смята Гущеров.

Той призовава партньорите ясно да деклариран подкрепа. Повишаването на доходите е цел №1, затова трябва преглед на коалиционното споразумение, посочва Гущеров.

"ДПС подкрепя 10 на сто скок на пенсиите, НДСВ резервирано", пише още "24 часа". Няма да има проблеми с корекции в бюджета, казва заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, цитиран от изданието.

НДСВ пък определило като "леко авантюристичен ход" намерението на БСП за пенсиите. Социалният министър Емилия Масларова призна, че увеличението на пенсиите ще е за сметка на намаляването на осигурителната тежест за бизнеса, допълва темата "Сега".

При добри постъпления в бюджета осигуровките можели да бъдат намалени с 1-1,5% вместо със заложените в Закона за ДОО 3%.

"БСП в двоен капан - на гневни пенсионери и партньори", пише в коментарен материал на "Труд". Ще намери ли кураж поставената натясно БСП да се покаже като социално отговорна политическа сила, пита авторът - лидерът на ОБТ Кръстьо Петков.

"БСП за бой се стяга" е заглавието на материала в рубриката "Наблюдател" на "Сега". Обгрижвайки пенсионерите, селяните край казаните и студентите, социалистите просто отправят скучно предизборно послание, коментира авторът.

СДС плаши властта с вот на недоверие, съобщава "Труд". Сините планират вотът да е заради лоша политика в четири сфери - здравеопазване, енергетика, социална политика и сигурност и обществен ред.

"Стана сделка с евроизборите", твърди пред "Труд" Елеонора Николова, депутат от ОДС. Според нея БСП е преклонила глава пред желанията на ДПС.

"Царят не дърпа конците в НДСВ", заявява в интервю за "Сега" жълтата депутатка Анелия Атанасова.

"Мисията на царя е да свързва миналото, настоящето и бъдещето по най-добрия начин. Какво тук значи някаква си партия", казва тя. Според нея партията не е била желание на Симеон Сакскобургготски, а на останалите около него.

От догодина задължително доплащаме в болниците, информира от първа страница "Труд", като цитира здравния министър Радослав Гайдарски.

Това се налагало, защото здравната ни каса е бедна и не може да покрива разходите по лечението и операциите на осигурените българи.

Още пред тази година ще започне приватизация в областта на доболничната помощ, допълва темата за здравеопазването "Монитор". Финансисти, цитирани от изданието, предупреждават, че хаосът е голям и цената ще е ниска.

"БСП потърси необходимия грешник вместо изход от здравната криза", пише "Монитор" в рубриката "Анализ". Превръщането на Лекарския съюз в изкупителна жертва за всички гафове и неуредици в здравеопазването води до нови управленски абсурди и приватизационни идеи със сбъркан адрес, коментира авторът.

3600 абитуриенти ще се явят на пробни матури по български език и литература и по предмет по избор на 23 и 26 април, съобщава "Сега", като цитира Милка Коджабашиева, шеф на Дирекция "Координация и контрол на средното образование" в образователното министерство.

Оценките от изпитите няма да се вписват в дипломите.

Софийският военен съд оправда бившия шеф на пожарната Кирил Войнов, съобщават вестниците. Той бе признат за невинен за това, че преди 5 г. е дал два служебни GSM-а на шофьора и секретарката си.

Разкритите икономически престъпления за изминалата година за 19 872, а щетите, нанесени от тях, са на стойност 1,6 млрд. лева, пише от първа страница "Дума", като цитира директора на Главна дирекция "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция" комисар Владимир Иванов.

Чиновници от просветното министерство, които са работили в сектора за легализиране на дипломи, ще бъдат командировани на други служби извън министерството, информира "Труд".

Вестникът припомня, че акцията на 5 февруари, при която бе разбита мрежа за узаконяване на фалшиви дипломи, е след сигнал на "Труд".

С узаконяването на фалшивите дипломи са засегнати изключително сериозни обществени интереси, осъзнаваме тежестта на това разследване, посочва пред вестника шефът на отдела за борба с корупцията и организираната престъпност във ВКП Бойко Найденов.

"Трудно обясних на децата, че не съм престъпник", казва пред "24 часа" директорът на Национална служба "Жандармерия" гл. комисар Живко Живков, който бе отстранен от работа заради сигнали от бивши служители и впоследствие беше върнат на поста си, след като военната прокуратура обяви, че няма достатъчно данни за извършени престъпления.

За мен остана болката, че през януари се изписа толкова много за жандармерията, колкото не се е писало от много години насам, коментира Живков.

Лошото е, че за службата се написаха неща, които се четат не само в България, но и в Западна Европа, допълва той.

Последните две поправки в конституцията в частта за съдебната власт са по-скоро израз на трупаното с години негативно отношение на обществото, коментира пред "Сега" председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев.

Според него тези промени всъщност се правят за хора и явления, които вече ги няма.

За 1/3 от младите хора постъпването в армията е добра стъпка, пише в челния си материал "Българска армия", като цитира изследване на социологическата агенция "Медиана".

"10 хиляди жени искат да са професионални войници", пише от първа страница "Земя". Министърът на отбраната Веселин Близнаков е поискал от кабинета да се увеличат заплатите на парашутисти, гвардейци и танкисти, допълва вестникът.

Депутатите да се съберат на извънредно заседание за кризата с отпадъците на столицата и да изготвят препоръки към кабинета за бързото решаване на проблема, предложи вчера кметът на София Бойко Борисов и поиска съдействието на Съюза на издателите, съобщава в челния си материал "Новинар".

Лидерът на СДС Петър Стоянов ще води листата на партията за евроизборите, е решил НИС на СДС, съобщава "24 часа".

В интервю за "Стандарт" лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев казва, че е приел предложението на социалдемократите да се кандидатира за евродепутат.

Наблюденията ми показват, че нашите представители не се борят достатъчно интензивно за интересите на държавата, посочва той, обяснявайки мотива си.

Духовниците трябва да поискат разсекретяване на досиетата - това мнение изразява пред "Дневник" председателят на парламентарната комисия по вероизповеданията Огнян Герджиков. Според него църквата има достатъчно имоти, но не ги стопанисва добре.

Светият синод ще решава в събота дали е легитимен първия тур на изборите за владика в Пловдив, пише "24 часа". Според устава на БПЦ владиките се събират да отсъдят дали е имало нарушения.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Черните куртки от Hell's Kitchen 6 победиха своите предшественици

Любопитно Преди 7 часа

Чоткин получи романтична вечеря със своята любима Камелия

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Хиляди блокираха ключово кръстовище в грузинската столица

Свят Преди 7 часа

Демонстранти блокираха Площада на героите, през който преминава по-голямата част от трафика в града

<p>&quot;Ние сме гражданско общество и редът трябва да надделее&quot;</p>

Байдън: Редът трябва да възтържествува

Свят Преди 10 часа

Това заяви президентът по отношение на общонационалните протести в университетите за Газа

Турция прекратява търговските отношения с Израел

Турция прекратява търговските отношения с Израел

Свят Преди 10 часа

Миналия месец Турция ограничи износа за Израел заради войната в Газа

Сърбия избра ново правителство

Сърбия избра ново правителство

Свят Преди 11 часа

Премиер ще бъде Милош Вучевич, а вицепремиер ще бъде Александър Вулин

САЩ са „дълбоко обезпокоени“ от ситуацията в Грузия

САЩ са „дълбоко обезпокоени“ от ситуацията в Грузия

Свят Преди 11 часа

Съединените щати изразиха загриженост относно грузинския законопроект за "чуждестранно влияние"

Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 година

Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 година

България Преди 12 часа

Премиерът Главчев припомни, че България много отдавна е заявила желанието си за присъединяване към ОИСР

д

Как да ядем хляб и да отслабнем?

Любопитно Преди 12 часа

Дори диетолозите вече не препоръчват пълно премахване на хляба от вашата диета

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Любопитно Преди 12 часа

На борда на кораба са били както най-богатият човек по онова време, Джон Джейкъб Астор, така и имигрантски семейства, всеки с мечта да започне нов живот

Жена загина заради буря в Северна Франция

Жена загина заради буря в Северна Франция

Свят Преди 13 часа

57-годишната жена загина днес при свлачище

Снимката е илюстративна

Поглед към древното минало: Реконструираха лицето на 75 000-годишна неандерталска жена

Любопитно Преди 13 часа

40-годишната неандерталска жена е починала в спяща позиция под огромен вертикален каменен знак

Лошо време в почти цяла България: Валежи, градушки и гръмотевици в петък

Лошо време в почти цяла България: Валежи, градушки и гръмотевици в петък

България Преди 13 часа

Жълт код за потенциално опасно време е обявен в почти цялата страна

.

Защо интернет се влюби в историята за късметлията, спечелил $1,3 млрд. от лотарията

Свят Преди 13 часа

„Как ще имам време да похарча всички тези пари? Колко дълго ще живея?“

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

България Преди 14 часа

Столична община въвежда временна организация на движението на пл. "Св. Александър Невски"

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Свят Преди 14 часа

Посегателството срещу синагогата „Нозик“ беше извършено към 1 ч. в нощта срещу сряда, като са нанесени щети по фасадата на сградата

Арести на пропалестински демонстранти от Колумбийския университет в САЩ

Достигнаха точката на кипене: Сблъсъци между протестиращи и полиция в САЩ

Свят Преди 14 часа

Протестиращите срещу войната между Израел и Газа използваха лютив спрей, полицията отвърна с електрошок