0
Тс сът в енергетиката бил с ниска амплитуда, но ще повлияе на отрасъла, пише "Пари". Доц. Атанас Щерев, който е член на политическото ръководство на НДСВ, и председателят на парламентарната комисия по енергетика Веселин Близнаков имат общ бизнес и това предопределя финала на атаката, предприета от депутатите Ламбовски и Механдов! Щерев няма да позволи Близнаков да бъде махнат от ключовия за енергетиката пост, заяви в Стара Загора депутатката от левицата Емилия Масларова.

Унгарският надзор одобри сделката за ДСК, съобщава още "Пари". Унгарският финансов контролен орган PSZAF одобри плана на най-голямата банка в страната ОТР да купи нашата Банка ДСК, предаде Интерфакс. PSZAF установи редица условия за осъществяването на покупката, главно изисквания за предоставяне на информация. ОТР трябва да уведоми PSZAF в рамките на пет дни за актуалното придобиване на дялове и всяка важна промяна в данните за ДСК.

Фиксират на 1000 лв. таксата за обжалване на данъчен акт, информира още "Пари". Вариантите 4% такса върху стойността на обжалвания акт пред окръжен съд и 2% пред Върховния административен съд бяха гласували министрите. След публикация на вестника народни представители предложили да се фиксира такса от 500 лв., която би била по-справедлива. Досега таксата независимо от стойността на акта и инстанцията беше само 50 лв. По искане на съдилищата обаче почти е сигурно, че ще се възприеме двойният й вариант.

"Биовет" стъпва на пазара на лекарства за хуманната медицина, обявява "Дневник". Производителят на лекарства за ветеринарната медицина "Биовет" възнамерява да атакува и пазара на хуманни медикаменти, като до края на месеца ще започне производството на медикаменти за хуманната медицина и стероиди в Пещера. За целта компанията е вложила над 10 млн. долара в нов производствен цех.

Работодатели ползвали НОИ като банка, пише още "Дневник". Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Йордан Христосков предложи в понеделник да се въведе наказателна лихва от 20% върху заплатите, които работодателите дължат на служителите си. Сега социалните плащания и трудовите възнаграждения са най-евтиният и достъпен ресурс за предприемачите да натрупат оборотни средства, коментира управителят на НОИ.

Само 500 предприятия са направили еврооценка на риска в производството, съобщава още "Дневник". Около 500 предприятия, в които работят близо 130 000 души, вече са направили оценка на риска по Закона за безопасни и здравословни условия на труд. Други над 1000 са започнали процедурата, съобщи изпълнителният директор на Главна инспекция по труда (ГИТ) Тотю Младенов. 800 работодатели са сключили договори със службите по трудова медицина, също толкова са създали комитети по условията на труд. В края на годината изтича срокът, определен в закона, в който това трябва да направят всички собственици на предприятия.

Жилищата поскъпват само в големите градове, успокоява "Сега". Около 800 фирми, брокери на недвижими имоти, работят напълно нелегално само в столицата. Те не са се регистрирали по Търговския закон, работят от къщи, като до 60% от обявите им са крадени от другите фирми и не плащат никакви данъци, съобщиха вчера от Националното сдружение за недвижими имоти. В националния доброволен публичен регистър на фирмите до вчера са се вписали само 66 компании и физически лица от столицата, докато от Пловдив са 110, а от Варна - 84. Общият брой на доброволно регистрираните засега е 368, а се предполага, че в този бранш действат поне 1100 физически и юридически лица.

ВАС постанови да се издаде лиценз на "Овергаз" за София, пише още "Сега". 5-членен състав на Върховния административен съд (ВАС) е решил, че "Овергаз" трябва да получи лиценз за газификация на София. В решението на съда, взето още в края на миналата седмица, преписката се връща обратно на Държавната комисия за енергийно регулиране за ново разглеждане. Миналата година ДКЕР отказа да издаде лиценз за газификация на столицата на "Овергаз". Мотивът беше, че компанията не може да се счита за дружество, започнало да инвестира в газоразпределителна мрежа, защото 3 млн. лв. инвестиции в мрежите на Банкя и Божурище са правени от друго юридическо лице - "Софиягаз".

НЕК дала без конкурс на три фирми да готвят проекта за Белене, информира още "Сега". Бордът на НЕК решил да даде без конкурс на три български фирми да правят предварителен анализ за необходимостта от доизграждане на АЕЦ "Белене", съобщиха от компанията.Фирмите трябва да изготвят техническото задание, по което по-късно да се извърши анализ, срещу 41 250 лв.

Ще правим части за пежо и ситроен, обявява "Стандарт". Френски автомобилни гиганти ще проучват възможностите за възлагане на поръчки на родни фирми. Представители на френската автомобилна компания "Пежо-Ситроен", на Френската федерация на производителите на автомобилно оборудване (FIEV) и на няколко от най-големите компании за автомобилно оборудване във Франция ще са на работно посещение в България в сряда и четвъртък по покана на зам. икономическия министър Милен Керемедчиев, съобщиха от Министерството на икономиката.

Нова ТВ става национална, съобщава още "Стандарт". Нова телевизия спечели конкурса за трета национална ефирна телевизия. Това обяви шефът на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Георги Александров. Така Нова тв става основен конкурент за зрители на БНТ и bTV в цялата страна.

Разсрочват кредитите на "Земеделие" в районите, които са най-засегнати от студа и сушата, информира още "Стандарт". Комисия от експерти е огледала щетите и решението на държавния фонд е връщането на заемите се отложи с една година, съобщи земеделският министър Мехмед Дикме в Стара Загора. Там той откри нова птицекланица "Евровърхът". Това е първата посетена от министъра фирма от системата на хранително-вкусовата промишленост, която се очаква да премине наесен от министерството на икономиката към земеделието.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 5 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 6 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 7 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 8 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 9 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности