0

Г лен Клоуз е една от най-обичаните актриси на Холивуд.

Историята на Глен е достойна за филмова лента. Тя расте в опасна среда на религиозен фанатизъм, от който успява да се измъкне.

В последствие решава да последва голямата си мечта и да стане актриса, а още от самото начало си личи, че това е голямото ѝ призвание в живота.

Тук ще прочетете житейските уроци, които Глен е давала неведнъж в интервюта за медиите, събрани от Zadovoljna.hr. От тази смела и силна жена със сигурност има какво да научим.

Източник: Getty Images/Guliver

За образованието

„Преди да вляза в университет си нямах никаква представа за какво става въпрос. Бях като празна кутия. Жадна за знания. За мен образованието беше като да откриеш вода в пустинята. Заедно с него започнах да раста. Учех актьорско майсторство и антропология. Какво направи образованието за мен? Пробуди в мен безкрайно любопитство към знанието, което ще запазя за цял живот. Според мен това е едно от най-големите богатства на хуманитарните науки. Като дойдат при мен и ме питат какво да направят, за да станат добри актьори им казвам: Намерете си добър университет и изучавайте хуманитарните науки. Това е последното нещо, които биха искали да чуят (смее се)”.​

Източник: Getty Images/Guliver

За старостта

„Годините донасят със себе си свобода. Тъй като съм по-възрастна, ми е по-лесно да кажа: Не, няма да направя това. То няма да ми донесе никакво удоволоствие.Смятам, че през живота си съм правила много неща поради усещането, че съм длъжна, а вече нямам намерение да правя така”.

Източник: Getty Images/Guliver

За мъжкото его

„Токсичната мъжественост е много сложна тема. Безспорно е, че мъжкото его може да бъде нещо разрушително. Нужно е нещо, което да го укроти. Еволюирали сме благодарение на войните. За жалост ни мотивира желанието за власт и територия, а това се забелязва най-много при мъжете. Смятам, че това е част от човешката природа. Всяко нещо извън баланса днес се счита за радикално. Губим важни битки със собствената си тъмна страна. Аз лично намирам голяма утеха в природата. Тя ще преживее всичко, а хората? Не съм сигурна. Мисля, че сме прекалено наивни”.

ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ ВАЖНИ ЖИТЕЙСКИ СЪВЕТИ НА АКТРИСАТА ГЛЕН КЛОУЗ

Житейските уроци на голямата актриса Глен Клоуз

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@