0

П ървото национално състезание по финансова грамотност за деца и родители стартира преди няколко дни и вече има над 300 регистрирани участници.

Образователната инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ цели повишаване на знанията по финансови въпроси сред младите и техните семейства, а за участника с най-добро представяне е предвидена и награда – стипендия за следващата учебна година в размер на 3000 лв.

Записванията за състезанието продължават до 24 февруари на адрес www.finansiada.bg, където всеки отбор, съставен от тийнейджър на възраст 16-19 години и родител, трябва да попълни тест от 20 въпроса. Пълните правила за участие пък могат да бъдат намерени тук.

Засега най-многобройни са записаните отбори от София, Пловдив, Варна и Бургас, но има представители и на по-малки населени места като Клисура и Вълчи дол, както и на селата Ветрино и Царева ливада. Разнообразие внася и отбор, записан от датската столица Копенхаген!

Всеки екип в състезанието се състои от двама души от едно и също семейство, като за полуфиналите се класират 12-те отбора с максимален брой верни отговори и с най-добро време.

На финали отиват първите три отбора от полуфиналите. Участниците там ще се състезават един срещу друг в директни елиминации, като отговарят на въпроси, степенувани по трудност и точкуване.

Всички, които искат да станат свидетели на двубоите, са добре дошли да ги проследят на живо в „Сердика център“ в София, в уикенда 9-10 март.

Партньор на кампанията е Фондация „Инициатива за финансова грамотност“.
 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@