Късмет и дисциплина: "Рецептата" за успех на младата актриса Рос-Мари Янева
Рос-Мари Янева   
0

Б ългарската актриса Рос-Мари Янева е сред малкото български звезди, минавали по червения килим на престижния световноизвестен кинофестивал в Кан.

Красавицата, която често е сравнявана с холивудската звезда Анджелина Джоли, присъства на важното събитие с два американски филма, в които участва: The Bouncer и Adrenaline.

Да сбъднеш мечтата си за кино преди да станеш на 25 години. Какъв е пътят? Как се играе на една снимачна площадка със световни филмови звезди? Какво е усещането да минеш по червения килим на Кан? За всичко това споделя  Рос-Мари Янева в "Часът на музите". 

Рос-Мари разкрива повече за последния филм, който е снимала Subservience („Подчинение“), в който участва и холивудския секссимвол Меган Фокс.

"Мога да споделя, че филмът ще е много интересен, защото ще е за изкуствения интелект, а аз играя един от роботите", издава малко за сюжета младата актриса. 

На въпрос какво е усещането да си на прословутия червен килим на Кан, Рос-Мари дава изненадващ отговор:

"Не е моята част това, не е нещо специално за мен, не е нещо към което съм се стремяла задължително. Като съм била малка и съм гледала червения килим и съм смятала, че е нещо специално, не е толкова специално. Това, което за мен е по-специално, че след това мога да се запозная с много интересни хора, професионалисти, актьори, продуценти, писатели. Това е, което мен лично ме е вдъхновило в цялото пътешествие", категорична е младата актриса. 

"Червеният килим е само част от нещо по-голямо", допълва Рос-Мари и признава, че сред нейните идоли е актьорът Майкъл Дъглас. 

"Аз винаги съм му била фен от малка и ми беше страхотно да си поговорим, тъй като се срещнахме след червения килим, нещо като афтър парти. Той беше изключително земен и отворен. Аз му споделих, че някои от неговите филми са ме мотивирали да стана актриса", споделя младата дама. 

Тя споделя, че друга интересна среща е била с южнокорейския режисьор Парк Чан-ук и китайската актриса Танг Уей, които миналата година получиха награда от Кан за филма "Decision To Leave".

Рос-Мари се изстрелва директно към голямото кино, нарича успеха си "случайност". 

"Беше случайно, не ми беше идеята да отида директно към американски филми, просто така се случи, защото карах курсове в "Ню Бояна". След това започнаха да ме викат, защото говоря английски, немски и руски език. Беше хубаво за чуждите продукции да можеш да говориш различни езици", обяснява актрисата. 

Тя признава, че не е имала голям успех с българските филми, след няколко кастинга, така и не била избрана, откровена е Рос-Мари. 

Тя разказва и за една от първите си роли, на жертвата на трафик на хора Валентина във филма "Адреналин". 

"Има смисъл от такива персонажи. Ако някой, който е в подобна ситуация и ако филмът има хубав край, може да даде живец на някой, който е в подобна ситуация", категорична е Рос-Мари. 

След тази роля, тя е поканена в следващия филм The Bouncer, както тя сама признава-заради своята дисциплинираност. Там тя играе в главна роля и "влиза в кожата" на рускинята Силвия. 

Много се надявам филмът да се хареса на хората, защото е на сериозна тема и моят персонаж преминава през много голяма промяна, обяснява българската актриса. Тя признава, че чисто психологически е било предизвикателство да се се изиграе ролята. 

На въпрос как се подготвя за ролите си, Рос-Мари разкрива своята тайна:

"Аз работя по метода на Лий Страсбърг. Моят ментор е роднина на Лий Страсбърг, който е работил с Мерлин Монро и други звезди. Неговият метод е влизането по-дълбоко в определен персонаж. С мен работи Саша Крейн, той работеше с мен на The Bouncer, около два месеца преди снимките."

Красавицата признава, че по време на снимките рядко е излизала от хотела, като причината била студеното време. 

Младата актриса признава, че преди филм се приготвя като "за война" що се отнася до психологията. 

Рос-Мари Янева разкрива и какво е да си на една снимачна площадка с Меган Фокс.

"Меган Фокс е икона, аз не знам какво да кажа за нея, за мен бе огромно удоволствие да се запозная с нея. Това беше страхотен процес. Беше доста емоционална сцена и се надявам, че се е получило добре", казва нашата актриса. 

"Вярвам, че актьорите трябва да се допълват един друг. Колкото по-добър актьор седи срещу теб, толкова по-добър актьор си ти, защото той може да ти даде много повече. Моето старание е било винаги да давам много повече и винаги съм търсила съвети за сцената как я виждат, защото те са имали повече опит от мен. Винаги са били мили и са ми помагали", категорична е Рос-Мари.

Младата актриса изненадващо признава, че не търси известност.

"Не съм добра със социални медии, не са ми приоритет. Приоритет ми е работата, която върша и която искам да върша в бъдеще. Ако в един момент работата ми е достатъчно добра, тя ще говори за себе си". 

"Успехът за мен е да правиш това, което обичаш и това да бъде в унисон с ежедневния ти живот", категорична е младата актриса. 

За славата е категорична:

"Като малка копнеех. Сега малко ме плаши, защото не мога да си представя да изляза и да ме снимат и да ме следват, или нещо такова. Но мисля, че славата е нещо хубаво, когато имаш платформа и гласност да говориш за неща, които наистина имат смисъл", обяснява Рос-Мари.

А на въпрос дали красотата помага или пречи, тя е категорична:

"Да и двете, мисля, че има много роли за красиви актриси, но също така мисля, че понякога актрисите се слагат в една кутия, според която, ако си красив, нямаш талант".

За своето вдъхновение, Рос-Мари разкрива:

Много ме вдъхновява, когато изгледам филм, който ме докосне. Искам и аз така да разказвам. Вдъхновяват ме други актьори и това, че имам нужда да се изразявам.

Мечтаните актьори, с които би искала да си партнира:

"Преди няколко дни гледах един любим мой филм и се сетих колко харесвам играта на Едуард Нортън и Ръсел Кроу, Ричърд Гиър и мечтая си да работя с Робърт де Ниро, защото смятам, че е много забавен", казва Рос-Мари, и признава, че мечтата ѝ е да си партнира с "великата актриса Джулия Робъртс"

Сред филмите, които според Рос-Мари всеки трябва да гледа са: "Красив ум", много харесвам старите филми: "Усещане за жена", Decision To Leave. "Вавилон" и "Опенхаймер", който е гледала вече 6 пъти. "Чисто актьорски и режисьорски харесвам как е направен филмът. "Моята гръцка сватба" много се смях на него.", допълва младата актриса. 

Рос-Мари Янева признава, че се притеснява от напредъка в областта на изкуствения интелект. 

"Много се притеснявам как се качва една снимка, милиони хора започват да я споделят, а после се оказва, че не е истинска, или генерирана от изкуствен интелект", казва тя. 

Формира възгледите си, както тя сама казва "рационално":

"Гледам да съм рационална, отколкото емоционална за решения, които трябва да взема. Бях по-емоционален човек. Възгледите си ги формирам на база за определена тема, каква е историята и какви са възможните изходи за нея. Като математическа задача", разкрива младата актриса.

Рос-Мари Янева не крие, че подбира своите ангажименти и фирмите, с които работи. Разкрива, че наскоро е отказала ангажимент, свързан с модна агенция, тъй като е трябвало да облече дреха, изработена от естествена кожа, а тя е категоричен противник на убийството на животни. 

Рос-Мари съветва всички млади актьори и тези, които искат да се занимават с актьорско майсторство да четат и дребния шрифт, когато подписват договори, защото могат да те обвържат по опасен начин дори за години.

Признава, че няма агент и адвокат преглежда нейните договори. 

Отдава своята дисциплина на спортовете, които практикува като дете - тенис и лека атлетика. 

"Дисциплината, която спортът ти създава, особено ако го правиш като дете и тийнейджър, според мен това е незаменимо откъм дисциплина, воля, стремеж, който ти създава. Остава ти завинаги, калява те", категорична е стройната дама. 

"Моят треньор - Тренер Янев, казваше: Не можеш да пропуснеш тренировка, освен ако не си умрял", казва Рос-Мари. 

"В индустрията няма сигурност, не работиш постоянно, може и цяла година да не работиш, дисциплината е до някъде, има много късмет", обяснява актрисата. 

"Това, че съм направила няколко филма, не ме прави нищо повече и не ме прави задължително успешна и не значи, че следващата година аз задължително ще снимам", скромна е Рос-Мари Янева.

"Моето желание за мен и моята кариера е да имам смислени роли, когато някой ги гледа, те да докоснат хората", пожелава си младата актриса.

Като свои каузи определя: "Експлоатация на животни в модната индустрия, насилието над животни, особено в България и климатичните промени, които излизат извън контрол вече", казва Рос-Мари. 

"След 10 години ще съм на 35, виждам се пътувайки, снимайки и помагайки на хора и на животни с каквото има нужда и каквото мога", категорична е младата актриса в отговор на въпрос за това как се вижда следващото десетилетие. 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Любопитно Преди 41 минути

Какво е причинило главоболието на мъжа четете в следващите редове

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 46 минути

Машините са пресекли средната линия на протока

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

Националният съвет на БСП се събира, за да подреди листите за изборите 2 в 1

България Преди 1 час

Заседанието беше анонсирано преди две седмици

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Технологии Преди 2 часа

Платформата не ги поддържаше, но имаше начини ограниченията да се заобиколят

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 9 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 9 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Шойгу: Русия няма интерес да напада държави от НАТО

Свят Преди 10 часа

Според Шойгу САЩ са увеличили усилията си за възстановяване на позициите си в Централна и Южна Азия

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Китай нарече германските подозрения "чиста измислица"

Свят Преди 11 часа

Ван: Китай решително се противопоставя на всички клевети и обиди

В Берлин искат отговори от „Алтернатива за Германия“

В Берлин искат отговори от „Алтернатива за Германия“

Свят Преди 12 часа

Хенрихман, обвини АзГ в „измяна и предателство на германския народ“

Промени в Надзорния съвет на НОИ, Петкова оглави два съвета

Промени в Надзорния съвет на НОИ, Петкова оглави два съвета

България Преди 13 часа

Людмила Петкова става председател на два съвета – Съвета за икономически анализи и Съвета за административната реформа

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 13 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 14 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 14 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 15 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 15 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 15 часа

Според специалистите, отговорът е само един.