Huawei Watch Ultimate е готов за най-смелите ви планове
Източник: Личен архив: Мартин Дешев
0

У мните часовници се превърнаха в една от най-горещите категории ИТ устройства. Те се развиват много бързо и откриват все повече възможности да привлекат интереса на потребителите. Резултатът от тази динамика са модели като новия Huawei Watch Ultimate.

Това е смарт часовник, който е посветен на най-смелите спортисти и хората, които обичат приключенията. Той е разработен така, че да може да се справи в най-различни условия и да бъде на китката на своя собственик навсякъде дори и до 100 метра под водата.

Внушителна здравина

Huawei Watch Ultimate се отличава с корпус от амфорен метал, който е базиран на цирконий. Според данните на Huawei, той е 4.5 пъти по-здрав, 2.5 пъти по-твърд и със 17.4% по-лек от корпус от неръждаема стомана. Освен това е по-устойчив на корозия и износване.

Устройството има 1.5-инчов LTPO AMOLED дисплей, който е защитен и със стъкло от сапфир. То е и ламинирано и с повишена устойчивост срещу драскотини и износване.

Часовникът се предлага в две версии – Voyage Blue със син керамичен безел и Expedition Black с черен керамичен пръстен. И двата модела са със сменяеми каишки, една от които може да е професионална за гмуркане.

Корпусът на Huawei Watch Ultimate е подсилен и покрива стандарта ISO 22810, за водоустойчивост до 10 ATM, както и EN 13319, който е един от водещите международни стандарти за водолазни аксесоари. Той е със специална структура и водонепропусклив филтър, за да устоява на продължителни водолазни сесии, като може да издържи до 24 часа под вода.

Часовникът разполага и с няколко режима за различните видове гмуркане, които ще са от полза за всеки водолаз. Устройството може да помага на своя собственик с насоки по време на гмуркането, както и предлага множество метрики и CEIL, за да бъде пълноценен водолазен компютър, като може да се използва и в солена вода. И записва данните за анализ по-късно.

д
Източник: Личен архив: Мартин Дешев

Любител на спорта

Huawei Watch Ultimate може да се използва и навсякъде на сушата. Той има двубандов, петсистемен GNSS за по-бързо и точно позициониране. Поддържа GPS, GLONASS, Galileo, Beidou и QZSS системи за навигация. Казано на нормален език, часовникът ще може много по-прецизно да проследява маршрута по време на тичане, колоездене и множество други дисциплини. Или просто при разходки в планината, за което има специален режим за експедиции. Чрез него часовникът прави маркировки за местоположението и помага за по-лесното навигиране и връщане обратно на правилния маршрут при евентуално отклонение заради някоя красива гледка или цвете. Expedition Mode може да се използва не само за разходки, но и за къмпинг, офроуд шофиране и др.

Watch Ultimate поддържа над 100 различни спорта и упражнения, които може да проследява и анализира, за да помогне на своя собственик да подобрява резултатите си. При това с доста голяма прецизност. Например скоростта и темпото на замаха при игра на голф. Може да се синхронизира с множество от популярните фитнес приложения, като е съвместим и с Android и iOS устройства. Препоръчително е да се използва и основното приложение Huawei Health, което дава достъп до всички функции и възможности за конфигурация и персонализация на часовника. А те са много и всеки може да направи Watch Ultimate точно по своя вкус.

Часовникът има и нощен режим, който улеснява използването му на слаба светлина по време на различни спортове. Може да оптимизира и управлението на батерията според различни сценарии например за прецизност или за максимална издръжливост, като запазва основните функции и следенето на здравните показатели. А като стана дума за тях…

д
Източник: Личен архив: Мартин Дешев

Здравният асистент е още по-умен

Huawei Watch Ultimate предлага подобрения и при следенето на здравните показатели. Часовникът може да извършва ЕКГ анализ, скрининг за атеросклероза, нарушения в сърдечния ритъм и др. Разбира се, може да следи непрекъснато кислородното насищане на кръвта, сърдечния ритъм и може да измерва и нивата на стрес. Има и сензор за мерене температурата на кожата.

Функцията за анализ на качеството на съня Huawei TruSleep 3.0 е подобрена, като може да следи показателите в няколко категории и след това да даде персонализирани съвети за подобряване на почивката.

Готов и за ежедневието

Watch Ultimate може да се използва и за Bluetooth обаждания за по-голямо удобство, особено по време на тренировка. Поддържа и голям брой допълнителни приложения от Watch AppGallery, включително Petal Maps, калкулатор, музика и други практични и/или забавни програмки.

Устройството има батерия, която осигурява около 14 дни при нормално и пълноцелно използване на функциите му. Презарежда се безжично, като са нужни 60 минути за достигане на пълен заряд от нула. А десетина минути зареждане осигуряват около 25%.

д
Източник: Личен архив: Мартин Дешев

Макар и да е от по-едрите модели на пазара, часовникът е удобен за носене. Олекотеният корпус не тежи на ръката и не се усеща както по време на спортуване, така и при почивка. Каишките също са с високо качество и са комфортни, като не дразнят кожата. Часовникът може без проблеми да се носи денонощно и се вписва добре във всяка ситуация, а здравият му корпус ще изглежда отлично дълго време. Huawei Watch Ultimate вече се продава в България, като препоръчителната цена за Expedition Black е 1499 лв.

Каишките също са с високо качество и са комфортни, като не дразнят кожата. Watch Ultimate Voyage Blue се предлага с титаниева каишка за официални поводи, както и с такава за професионални гмуркачи. Expedition Black идва с HNBR каишка, която е високоеластична и много мека на допир, но въпреки това издържа на ниски температури и сурови условия.

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 минути

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 17 минути

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 3 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 3 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 3 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 3 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 4 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 4 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 4 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 4 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 4 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 4 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 5 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората