4

С пециализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг Данаил Вълов по искане на Специализираната прокуратура.

На 20 март 2019 г. той бе обвинен в длъжностно престъпление.

През 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, Вълов е нарушил служебните си задължения и без да са били налице основания в закона, е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и гр. Койнаре. По този начин той е облагодетелствал две свързани с него фирми. На Вълов бе взета паричната гаранция в размер на 75 000 лева, съобщиха от спецпрокуратурата.

Кметът на Червен бряг: Познавам фирмите, не лобирам

Решението на съда да отстрани от длъжност кмета на Червен бряг идва от това, че са налицe достатъчно основания да се счита, че служебното положение на Вълов ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Този извод идва от отговорното служебно положение на обвиняемия и правомощията му да ръководи дейността на цялата общинска администрация, казват още от прокуратурата. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@