3

П о мое предложение с колегите в Министерския съвет обсъждаме възможностите да наемем международен, достатъчно независим и достатъчно експертен, консултант, който да направи анализ на концесионния договор и на основните грешки, които са допуснати в него, още през 2001 година. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов на брифинг в Министерски съвет.

„Няколко пъти съм имал възможността да казвам какви са тези грешки. Още в първата точка на този концесионен договор се говори за едни граници, втори граници, тоест изобщо не е ясно кой от къде идва, като има само един елемент, който е безспорен и това е контурата на териториално-устройствения план. Нещо повече, точките, които претендират да описват този териториално-устройствен план, изобщо не съвпадат с него“, уточни министър Димов.

„Така че на база очевидните сложности на този казус ще обсъдим възможностите да бъде поискана международна консултация. Нещо повече - става дума за необходимостта от икономически анализ и желанието на правителството да повиши концесионното възнаграждение. В момента сме на етап да видим как да имаме максимално обективен прочит и максимално обективно предложение“, каза още министър Димов. 

По думите му на срещата със собственика на „Юлен“ Марк Жирардели той е бил много диалогичен и това му дава основание да смята, че при достатъчно обосновано и ясно предложение от международен консултант, ще се намери решение на казуса с концесионния договор за Банско, който е вече от 17 години. По време на срещата им двамата са се обединили около това, че в България зимният туризъм заслужава да има бъдеще. 

Юлен АД няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки.

Това се казва в изявление на Петър Петров, член на съвета на директорите на „Юлен“ АД. Съобщението е изпратено до медиите. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@