"Труд": Заговорът на Б. Б. и Ц. Ц. срещу "Наглите"
"Труд": Заговорът на Б. Б. и Ц. Ц. срещу "Наглите"   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
12

Заговорът на Б. Б. и Ц. Ц. срещу "Наглите", коментира "Труд".

Поставя се въпросът лошо ли е или хубаво, че премиерът Бойко Борисов се опря в тази решаваща операция не на органите на реда по тяхната нормална йерархия, а само на пет-шестима избрани топполицаи, негови приближени, сдобили се в годините назад с доверието му?

Защо премиерът, вицепремиерът, главният прокурор и най-висшите полицейски шефове не се доверяват на подчинените си?

Не само ние, обикновените граждани смятаме, че МВР и ДАНС като цяло издишат. Не само ние се съмняваме в компетентността на изучилите се в "Симеоново".

Така мислят и шефовете на служби начело с вътрешния министър.

Затова се наговарят само помежду си срещу опасната банда. Изводът е, че силите за ред и сигурност се нуждаят от сериозна реформа. В противен случай ще трябва сами да си заловят и следващата банда.

Решавали са кого да отвлекат на една маса, е озаглавено интервюто в "24 часа" с прокурора Николай Кокинов.

Той разкрива подробности за акцията "Наглите", при която беше задържана банда за отвличания.

Кокинов посочва, че бандата е придобила апетити с годините заради печалбите и факта, че престъпленията й не се разкриват дълго време. Членовете й са се насочили към конвейерни отвличания. В алчността си и наглостта си те са стигнали дотам да извършват едновременно по няколко похищения.

Обвиняемите са петима. Те ще отговарят за участие в престъпна група и за отвличания с цел откуп.

"Много малко хора знаеха за операцията - допълва Кокинов. - От градската прокуратура, смея да твърдя, че аз знаех само за фрагменти от нея. Цялата информация е била ясна само на министъра на вътрешните работи и на главния прокурор."

Адвокатът на един от "Наглите" вини МВР в политически игри, отбелязва "Сега".

"Секретната операция на МВР "Наглите", след която петима са обвинени за три отвличания, цели разчистването на лични и политически сметки с опонентите на властта. Министър Цветан Цветанов решава лични въпроси с Алексей Петров и други служители на ДАНС", обяви Ваня Траянова, адвокат на един от задържаните - Антон Петров-Хамстера.

Според нея разследващите не разполагали с никакви конкретни доказателства срещу т. нар. група за отвличания.

ДАНС нищи връзката на Яне с Хамстера, допълва по темата "Монитор".

Ще поискаме ДАНС да предостави данни за купуване на гласове в полза на ръководената от Яне Янев партия РЗС. Това са съобщили членове на парламентарната комисия за контрол над ДАНС пред вестника вчера.

В неделя лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че лица от разбитата група за отвличания са работили за кампанията на Янев.

Партията на Яне отрече връзки с арестанта, пише "Новинар".

Край: Яне тръгва на предсрочни избори, отбелязва "24 часа".

РЗС официално оттегля подкрепата си за правителството на Бойко Борисов и ще води курс към нови избори. Това обяви вчера лидерът Яне Янев след заседание на Управителния съвет.

Обяснението за сваленото доверие е, че ГЕРБ подменил вота на гражданите, като създал нова, нелегитимна тройна коалиция между Бойко Борисов, Иван Костов и Волен Сидеров.

Хората гласуваха за генерална промяна, а вместо това получиха некомпетентност, безотговорност, нов тип лобистки корупционни практики и невъзможност да се произведе някаква сериозна алтернатива, заяви Янев.

Всяка втора фирма очаква задълбочаване на кризата, отбелязва "Пари".

Сивите пазари, бюрокрацията и корупцията са най-големите пречки пред бизнеса, показва годишната анкета на Българската стопанска камара. 91% от фирмите отчитат спад в продажбите през 2009 г. и само 4% отбелязват ръст.

Според 96% има спад на бизнес климата. 80% от фирмите отчитат спад в производството през 2009 г., а 9% отбелязват ръст.

"Големият проблем на българската икономика е фактът, че трябва да развиваме икономика на безработицата.

Това ще доведе до намаляване на вътрешното потребление, на приходите от ДДС, ще се влоши ликвидността на бюджета, все повече фирми и граждани няма да успяват да си плащат вноските по кредитите и ще се увеличи делът на лошите кредити", коментира Божидар Данов, председател на БСК.

Кризата е в главата, не в икономиката, коментира "Стандарт".

Посочва се, че 80 на сто от българите чакат месия да ги измъкне от тежкото положение. Но на кризата това й е хубавото, че позволява да извлечем максимума от ресурсите си.

Това обаче важи в много силна степен и за политическия елит, който няма да бъде същият след излизането от кризата. Предстоят жестока безработица, хиперинфлация, продоволствена и демографска криза, които ще поставят на изпитание лидерските качества на управниците ни.

Малцина ще могат да устоят на натиска на стотиците безработни и със сигурност ще се разделят с мястото си в елита.

Бюджетът на София минава 1,2 млрд. лева, научаваме от "Труд".

Сумата е с над 200 млн. лева повече от 2009 г., стана ясно вчера при представянето на бюджета на общината за следващата година.

Повечето пари ще дойдат от по-добрата събираемост на данъци и такси, от еврофондовете и държавата. От местните данъци и такси ще бъде повишена само таксата за забавачките от 40 на 60 лева.

Милиони липсват от ВИП-а на летището, съобщава на първа страница "Труд".

С 2 244 784 лева е ощетено летище София от неотчетени такси за преминаване на пътници през търговския ВИП. Това е показала проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция, която обхваща периода от началото на 2006 до 30 май 2009 г.

За това време през ВИП терминала са преминали 68 518 пътници, а не са отчетени приходи от такси за 19 129 лица, или 28% от общия поток.

Отговорни за вредата са 16 служители.

3000 тютюнопроизводители блокираха магистрала "Тракия", отбелязва "Труд".

Те поискаха незабавно да им бъдат изплатени премиите за тазгодишната реколта. Земеделците настояват до края на годината да бъдат преведени общо 160 млн. лева от фонд "Тютюн", с които да заложат новата реколта, иначе са обречени на фалит.

Земеделският министър Мирослав Найденов пристигна при протестиращите в 13 ч.

След близо 40-минутни преговори тютюнопроизводители, министърът и експерти се оттеглиха в Пловдив, за да продължат разговорите.

"Парите на тютюнопроизводителите, които сега протестират, за 2010 г. аз ще намеря и ще им се плати. За тези хора, които мръзнат, пари догодина ще намеря, за да не гладуват", обеща премиерът Бойко Борисов.

Всяко болно дете - директно на педиатър, информира "Труд". След Нова година всяко болно дете ще може да се преглежда директно от педиатър, т.е. няма да се изисква направление от личния лекар, ако той не е специалист по детски болести.

Нововъведението е записано в Националния рамков договор за 2010 г. За да се осигури директният достъп до педиатър, за догодина са заложени 3,2 млн. лева повече за специализирана помощ.

Вдигаме пенсиите на родените до 1960 г., казва в интервю за "24 часа" Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика. Според него ще трябва да бъдат защитени най-ощетените от пенсионната реформа - родените преди 1960 г., които нямаха възможност да се включат в универсалните фондове и съответно няма да имат втора пенсия. Това са хората с най-ниски суми за старост.

Ще се направят и още корекции на модела, които да осигурят адекватни пенсии според осигурителния принос. Министърът посочва още, че възрастта за пенсиониране през следващите години плавно ще се покачва.

Най-вероятно от 2011 г. ще бъде въведен 10-годишен график, така че всеки да знае годината си за пенсиониране.

Няма да дадем Добруджа на перките, казва в интервю за "Труд" Евдокия Манева, заместник-министър на околната среда и водите. Тя посочва, че само в Добрич в момента чакат 177 искания за строителство на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Едно от тях е за 800 перки, другото за 300. Ако тези разрешения бъдат издадени, в житницата на България няма да остане земеделска земя.

Фактът, че масивът ще бъде насечен от бетонни блокове, които са в основата на вятърните инсталации, говори, че ще бъде затруднено механизираното обработване на почвата.

Това безусловно е загуба на плодородна земеделска земя. Твърденията, че се обмисля временен мораториум върху проектите за изграждане на ВЕИ са пресилени и неверни, твърди Манева.

ГЕРБ минала върховата си точка, пише "Труд".

Партията ГЕРБ е минала върховата си точка и вече върви надолу, обяви вчера социологът Михаил Мирчев от АССА-М. Той уточни обаче, че онези, които очакват ГЕРБ да се срути след 6-7 месеца, ще бъдат разочаровани.

Мирчев представи изследването "Обществени нагласи в края на третата година от членството на България в Европейския съюз". Ако изборите бяха днес, за партията на Бойко Борисов биха гласували 31% от хората (38% преди 3-4 месеца).

Т.е. от управляващите са се отдръпнали 350-400 хил. души, които ги подкрепиха в последния момент на парламентарния вот.

Резултатите за другите партии са без промени: БСП - 11%, ДПС и "Атака" по 5%, ДСБ - 2,8%, РЗС - 1,6%, СДС - 1,5% и НДСВ - 0,4%. 

Коментари 12
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

12 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 минута

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

НС прие изменения в договора за изтребители F-16 със САЩ на първо четене

НС прие изменения в договора за изтребители F-16 със САЩ на първо четене

България Преди 3 минути

Посоченият в документа график за доставка на самолетите е актуализиран

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 1 час

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна

<p>Нова арт инсталация на мястото на бившия Мавзолей в София (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

На мястото на бившия Мавзолей в София: Пейки с формата на букви

България Преди 1 час

Идеята на художника Красимир Терзиев - автор на проекта, е да се развие място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Свят Преди 1 час

Обвиняват Иванов, че е взел подкуп в особено големи размери

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

България Преди 1 час

Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков

Главчев: Тази седмица ни се наложи "да гасим пожари"

Главчев: Тази седмица ни се наложи "да гасим пожари"

България Преди 1 час

Няма повишаване на бюджетния дефицит, заяви служебният премиер

Симона от Hell’s Kitchen: Аз съм мюсюлманка и не се срамувам!

Симона от Hell’s Kitchen: Аз съм мюсюлманка и не се срамувам!

Любопитно Преди 2 часа

Учих криминалистика, исках да бъда Хорейшио, разкри тя

Делото за избора на столичен кмет: Съдът назначи допълнителна експертиза

Делото за избора на столичен кмет: Съдът назначи допълнителна експертиза

България Преди 2 часа

Процесът е по жалба на Ваня Григорова, която остана втора на вота за кмет на София през 2023 г.

Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС

Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС

България Преди 2 часа

И днес в кулоарите водеща тема бе отстраняването на Росен Желязков от председателския пост

ЦИК заличи регистрацията на партия "Атака" за предстоящия вот

ЦИК заличи регистрацията на партия "Атака" за предстоящия вот

България Преди 2 часа

При извършена проверка са установени 2397 коректни записи в списъка на партията, което е по-малко от изискването за 2500 избиратели

булевард Патриарх Евтимий

Бус лента и велоалея по „Патриарха“, паркирането се запазва навсякъде

България Преди 2 часа

Обмисля се и идеята за "червена зона" в центъра

<p>СДВР:&nbsp;Движението в центъра на София в събота може да бъде спирано</p>

СДВР със строги мерки заради мача "Левски" - ЦСКА

България Преди 3 часа

Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра на града каза на гл. инспектор Иван Георгиев

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

България Преди 3 часа

Може би имаше много повече случаи през изминалите месеци, през които трябваше да се "вземе главата" на председателя на парламента, отбеляза тя

Снимката е илюстративна

Вижте каква е линията на бедност в България през 2023 година

България Преди 3 часа

Под прага на бедност са били 1 325.9 хил. лица, или 20.6% от населението на страната

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

България Преди 3 часа

Проектът ПП-ДБ приключи, каза председателят на ДПС