"Труд": Сидеров обиждал и заплашвал полицаи
Източник: netinfo
122

 

В. "Труд" публикува искането на главния прокурор Сотир Цацаров до НС за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Волен Сидеров. "Боклуци, мафиоти, ще ви изчистя!", е крещял Сидеров на граничните полицаи на летище Варна.

Правителството прие скандалния НК, за да се хареса на Брюксел, коментира "Сега". Вицепремиерът Зинаида Златанова увери, че мракобесните текстове са редактирани или отпаднали, но новият вариант не бе публикуван.

Държавата ще се намесва в спорове между клиенти и компании, пише "Капитал Daily". Промените в Закона за защита на потребителите минаха на първо четене.

Кабинетът видя добра новина в неизпълнението на приходите за 2013 г., пише "Сега". Минусът в хазната към края на декември ще бъде около 250 млн. лв.

Държавата дисциплинира болниците за сметка на пациентите, коментира изданието новите мерки за засилване на контрола в здравеопазването, базирани основно на отнемане на права.

Идва ли поредният предизвестен ключов избор в съдебната система?, пита "Капитал Daily". Назначеният преди десет месеца за районен прокурор Христо Динев е фаворит за градски прокурор при гласуването утре.

Общините ще получат 350 млн. лв. от фонда за регионите, съобщава "Сега". Основната част от фонда от 500 млн. лв. за растеж и развитие на регионите в бюджет 2014 ще бъде разпределен към общините.

"Новинар" цитира министър Даниела Бобева: "Другата седмица внасяме стратегията за предприятията". "В програмата на правителството насърчаването на малкия и средния бизнес заема централно място и всички останали политики са подчинени на това", заяви министърът, отговарящ за икономическото развитие.

Кабинетът одобри предложението фирмите да плащат на стажантите, пише "Сега". Договорът за стажуване да получи статута на особен вид трудов договор.

Отпускат още пари за фонд "Инвитро", съобщава "Монитор". Орешарски кани на среща представители на компаниите.

20% такса за ВЕИ ще има, пише "Стандарт". Независимо от решението на Конституционния съд, 20% от приходите на ВЕИ ще влизат в държавния бюджет.

Вдигат заплати на чиновници, съобщава "Стандарт". Заплатите на чиновниците по ведомствата може да бъдат увеличени само ако има съкращения, стана ясно от думите на финансовия министър Петър Чобанов.

Оградата с Турция ще е готова до април, съобщава "Труд". До края на този месец се очаква да започне изграждането на съоръжението по границата с Турция, съобщи военният министър Ангел Найденов.

Стари муцуни в битка за митниците, пише "Стандарт". Само един от кандидатите за Свиленград в момента е в системата.

Парламентът остави само Веселина Тенева в състезанието за съдебен инспектор, пише "Сега". Мая Манолова обясни нежеланието за започване на нова процедура с лошия знак към Европа.

Общественият съвет за изборния кодекс държи на задължителна преференция, съобщава "Сега". Общественият съвет към временната комисия за новия изборен кодекс държи на преференциалното гласуване във всички вотове, които се провеждат чрез пропорционална листа.

Парламентът тръгна със законопроекти и блицконтрол, пише "Новинар". Готвят временна комисия за казуса "Сидеров".

София, Ямбол, Пазарджик и Плевен са пред обявяване на грипна епидемия, съобщава "Сега". Средно за страната 143-ма на 10 000 българи са болни от грип - няколко региона, като София-област, Ямбол, Пазарджик и Плевен, са в ситуация пред обявяване на епидемия.

Лекарите искат затвор за нападение над медик, пише "Новинар". Няма нито една ефективна присъда досега.

Пристанищата във Варна и Бургас ще съхраняват тръби за "Южен поток", съобщава "Капитал Daily". Стойността на сделките не беше обявена от проектното дружество.

Нарушенията на банките вече няма да са тайна, пише "Сега". Скоро ще знаем кои банки и банкови директори наказва БНБ за нарушения.

36-и сме по качество и разнообразие на храната, пише "Новинар". В класацията на международната организация "Оксфам" страната ни си поделя позицията с Македония, Сверена Корея, Аржентина и Колумбия.

Сайтът на Конституционния съд стана невъзможен за справки, съобщава "Сега". Сайтът на Конституционния съд (КС) от вторник е с нов вид и почти безполезен за справки по дела.

Връщаме всички заеми без такса, съобщава "Стандарт". Законът за потребителския кредит да се прилага и за заеми под 400 лв., пък стана ясно при гласуване на първо четена на Закона за защита на потребителите в икономическата комисия на парламента.

И наследници ще плащат за съборени сгради, съобщава "Труд". Наследниците на собственици на сгради, които са принудително съборени от Дирекцията за национален строителен контрол, ще трябва да плащат разходите по събарянето, ако собствениците са починали.

България пуска облигациите след европейските избори, съобщава "Труд". Това стана ясно на панел за страната ни по време на годишната конференция на "Юромъни".

Средно по 165 кражби на ден са ставали в страната през изминалата година, съобщава вестник "24 часа". Това показват данните от полицията, според които общият брой на битовата престъпност е 60 345 за 2013 г. Най-потърпевши от битовата престъпност остават хората в Северна България. Селата там са обезлюдени и крадците безпрепятствено влизат във вилите и домовете на хората, уточниха от полицията.

Туроператорите са против задължителните екскурзии, пише "Труд". Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) е категорично против идеята на някои депутати от БСП, която предвижда задължително включване на екскурзии или посещения музеи в пакетните пътувания на туристите.

Най-богатите българи трябва да плащат 30% данък, заявява в интервю за "Сега" проф. д-р ик.н. Румен Гечев, народен представител от БСП, зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм.

2014-а - годината на политическите зомбита, е озаглавен анализът в "24 часа" на политолога Димитър Аврамов. Новата 2014-а започна унизително за България, посочва той.

София замразява наемите на билбордовете, пиша "Сега". Общината ще увеличи цените само на няколко нестандартни реклами.

Мнозина очакват разделението в БСП да се пренесе и върху червените кметове, пише "Стандарт" представя две позиции. Кметицата на Смолян Дора Янкова - смята се за близка до Ивайло Калфин, но твърдо остава на страната на Сергей Станишев: Обречен си, щом тръгнеш срещу своите, казва тя. Кметицата на Перник Росица Янакиева, един от учредителите на проекта АБВ, казва: Ние отправяме провокация не само към БСП, а и към всички партии, защото след 25 години на преход се намираме много по-назад, отколкото когато тръгнахме по пътя на промените.

Коментари 122
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

122 коментара
 
Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 2 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 2 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 6 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 7 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 7 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 7 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 8 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 8 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 8 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 9 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 9 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 9 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 9 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 10 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 10 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 10 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер