"Сега": Статистиката ни най-после отчете обедняването
"Сега": Статистиката ни най-после отчете обедняването   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
5

Статистиката ни най-после отчете обедняването на българите, извежда под глава "Сега". Ако през юли доходите на домакинствата са били с 40 лв. повече от предходния месец, то през август са паднали със 17,49 лв.

"Берлускони: Заедно можем повече" е заглавието на "Труд" за посещението у нас на италианския премиер. "Берлускони първи при Б. Б." е заглавието, с което "24 часа" отбелязва, че това е първото е първото посещение в България на премиер, откакто Борисов встъпи във функциите си.

Според изданието българския премиер е подготвил подарък на италианския си колега копие на ритон от Панагюрското златно съкровище и колекция от отбрани български вина.

Всички издания съобщават за извършените от полицаи сексуални действия с 15-годишно момиче, потърсило ги за помощ, заради които ще бъдат уволнени.

Случаят е от края на юли, но едва в сряда по разработката на отдел "Вътрешна сигурност" са повдигнати обвинения срещу Драгомир Димитров от СОД-Разград и Анани Велев от РПУ-Лозница, третият полицай е от РПУ-Исперих, но засега към него няма обвинения, уточнява "Труд".

Идеше ми тия двамата да ги застрелям; от 1983 г. работя в МВР, но такава погнуса не съм изпитвал, коментира пред изданието варненски полицейски шеф.

По-висока такса смет от 2011 г. за много фирми е заложена в промените в Закона за местните данъци и такси, приети от правителството, съобщава "Труд" под глава.

С тях се променя базата за определяне на такса смет за бизнеса: сега се взема предвид отчетната стойност на имотите, а занапред ще важи по-високата сума от отчетната стойност и данъчната оценка.

Работодателите остро разкритикували промяната. Такса за боклук у нас плащат всички предприятия по Закона за счетоводството.

Не очаквам драстичен срив на фондовата борса, казва пред "Труд" председателят на Комисията за финансов надзор Петър Чобанов. Интервюто е под заглавие "Бавно ще излизаме от кризата".

Кабинетът да ускори темпото си, съветва бившият премиер Димитър Попов в интервю за "Труд". Той казва, че се подписва под начина, по който Бойко Борисов "разговаря, поема задължения и отхвърля вече поети, защото не могат да се изпълнят."

Идва краят на опашките от коли на граничния пункт "Кулата" от пътуващи към и от Гърция - от средата на ноември пътниците ще бъдат проверявани само на гръцкия пункт "Промахон" от съвместни екипи на нашата и гръцката гранична полиция за минути.

Това съобщава под глава "24 часа", позовавайки се на шефа на "Гранична полиция" комисар Захарин Пенов, с когото помества и интервю.

Системата "спиране на едно гише" действа от няколко години с Румъния, сега се въвежда след споразумение с Атина. Ако резултатът е положителен същото ще се направи и на останалите гранични пунктове с Гърция - "Илинден" и "Капитан Петко войвода", обяснява Пенов.

Според него за два месеца сме наваксали изоставането за "Шенген".

Членовете на ВСС Стойко Стоев и Иван Димов обявиха, че подават оставки, седмица след като главният прокурор съобщи, че са засечени техни контакти с "черничкия Красьо с ланците" - Красимир Георгиев, за когото друг член на ВСС твърди, че е купувал постове в системата, съобщават изданията.

Плевенският бизнесмен Красимир Васков Георгиев се е сдобил от военните с имот в Шумен на скандално ниска цена, пише "24 часа".

В края на 2008 г. той купил след търг от военното министерство 4108 кв. м и пет промишлени сгради с около 300 кв.м. застроена площ за 152 000 лв.

Според областния управител на Шумен Димитър Александров, който по това време е бил общински съветник от ГЕРБ, сделката е била крайно неизгодна, защото цената на 1 квадратен метър излиза 45 лв.

Европа вижда битката ни с корупцията, казва председателят на ДА "Архиви" проф. Георги Бакалов пред "Монитор". Държавата трябва да е в пъти по-силна от престъпността, посочва той.

Оферта България да се включи в газопровод от Гърция към Италия, отправи към българския премиер Бойко Борисов италианският му колега Силвио Берлускони, пише "Монитор" под глава.

Италия ще ни окаже пълна подкрепа за исканите компенсации за АЕЦ "Козлодуй", пише "Класа" на първа страница. Берлускони е цитиран там да казва, че проектът "Южен поток" трябва да стартира.

С 57,6%, или 2,653 млрд. евро са намалели преките чуждестранни инвестиции у нас за една година, сочат данни на БНБ, цитирани от "Монитор".

Приятелите ни в Европа са достойни за холивудска слава - Саркози и Берлускони изгониха скуката в политиката, пише "Стандарт" в анализ "Родени за власт и шоу".

Сергей ни е нужен жив, но не като лидер, казва пред "Стандарт" Румен Петков дни преди конгреса на БСП. С мълчанието си убеждаваме хората, че сме крадлива сган, посочва той .

Китай дойде с 840 млн. долара, извежда на първа страница "Пари". С подписването на 6 споразумения на стойност близо 850 млн. долара в присъствието на заместник-председателя на Китайската народна република Си Дзинпин България и Китай направиха вчера решителна крачка към преодоляване на търговския дисбаланс между двете страни, пише "Труд".

Подписано бе споразумение между акционерите на компаниите "Литекс комерс" и "Грейт Уол Мотор", благодарение на което от автомобилен завод край Ловеч ще излизат джипове на цена до 15 000 долара, договор за доставка на електролитна мед от "Аурубис България" за 800 млн. долара, както и за заем за 5 млн. евро между банките за развитие на двете страни.

В интервю за "Пари" регионалният мениджър на "ЧЕЗ България" Блахослав Файмон, казва, че е "убеден, че по-голяма част от клиентите искат тримесечно отчитане и останалите не са разбрали начина на плащанията в детайли".

По думите му, инвестициите в разпределителната мрежа неизбежно ще вдигнат цената на електричеството.

БТК остава българска, след като правителството реши да запази златната акция, която държавата притежава в телекома, пише "Атака" под глава.

Македония няма да влезе в ЕС, ако не преодолее езика на омразата, казва пред вестник "Атака" министърът без портфейл Божидар Димитров. 

Банките в България ще уведомяват лично всеки свой клиент при промяна на лихвата по заемите, и то преди изменението да е влязло в сила.

Това ще е задължително за финансовите институции от 1 юни 2010 г., ако се приеме новият законопроект за потребителския кредит, подготвен от експерти на министерството на икономиката и на БНБ, съобщава "Дневник" под глава.

В момента няма унифицирано изискване и банките обявяват промените в лихвите чрез разлепени писмени съобщения в банковите салони, на интернет страниците си, с писма до клиентите или sms-и.

Според законопроекта, отразяващ новата европейска директива за потребителския кредит, уведомленията до клиентите трябва да бъдат "на хартиен или друг траен носител".

Най-лошото е зад нас, но лошото не е приключило, казва в интервю за "Дневник" Варел Фрийман, първи вицепрезидент на ЕБВР, който проведе първите си срещи с новото ни правителство.

По думите му приоритет за банката е реалната икономика. "Дневник" посочва, че според ЕБВР инвестициите у нас ще се свият с 32 на сто и най-дълга ще е рецесията в страните с валутен борд.

"Класа" цитира Кръстьо Преславски, асистент на еврокомисаря по защита на потребителите Меглена Кунева, че потребителите, които погасяват предсрочно своите кредити, ще трябва да плащат наказателна такса между 0,5 и 1 процента от стойността на кредита, ако лихвеният процент е фиксиран.

Той обяснил, че таксата би трябвало да влезе в сила от май 2010 г., когато трябва да бъде въведена европейската директива за потребителско кредитиране.

Еврокомисията обяви, че България е сред икономиките, изложени на най-нисък риск при сегашната криза заради здравите финанси преди началото й, пише "Дума" под глава.

В групата на нискорисковите държави са още Швеция, Дания, Финландия и Естония. Високорискови според Брюксел са 13 държави, сред които Великобритания, Испания, Гърция.

"Дума" помества интервюта с Красимир Премянов от "Открит форум" и с Янаки Стоилов от лявото крило в партията.

Война в БСП по всички фронтове - Сергей оцелява, засега, пише "Поглед".

Всички изборни книжа, включително протоколите от гласуването, в шест избирателни секции в САЩ са били унищожени, пише "Сега", като се позовава на писмо от началника на кабинета на външния министър Димитър Кюмюрджиев до шефа на парламентарната анкетна комисия Явор Нотев.

Вотът от Турция ще бъде касиран, прогнозират пред "Поглед" депутати и юристи, след подадения в прокуратурата сигнал от министър Румяна Желева за нарушения в изборния процес.

Седмичникът "Българска армия" помества Регистър на вакантните длъжности за офицери и сержанти през 2009 г.

Разработка "Вълци" е следила действията на министри и техни заместници, сред които Николай Свинаров и Веселин Близнаков, след което били добавени и имена на министри от кабинета "Станишев", пише "168 часа" на първа страница. поред изданието това била малка част от информациите, натрупани в ДАНС.

 

Коментари 5
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

5 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 3 часа

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 7 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 7 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 7 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 8 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 8 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 8 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 9 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 9 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 9 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 10 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

България Преди 10 часа

Ето кога се очаква това

Снимката е илюстративна

"Потъвах и само още няколко минути щяха да ме провалят": Невероятното спасяване на Чарлз Лайтълър от "Титаник"

Любопитно Преди 10 часа

Вдъхновяващата история на Чарлз Хърбърт Лайтълър четете в следващите редове

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 10 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 10 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове