"Сега": Парите на държавата в КТБ де факто растат
Източник: netinfo
26

Парите на държавните фирми в КТБ де юре намаляват, де факто - растат, пише в. "Сега". Заемът на БЕХ от 1 млрд. лв., депозиран в Българската банка за развитие, осигурява алиби за останалите фирми, които дори са увеличили депозитите си в любимата финансова институция на властта

Пет фирми внесоха два кораба с китайски пиратки, пише на първата си страница вестник "Преса”. Става дума за около 120 контейнера с фойерверки с тегло 2040 тона, което е повече от миналата година. При 71 от стоките са открити различни нарушения, липса на знак за безопасност или инструкции за ползване.

Фалит за Бургаски корабостроителници е сред водещите заглавия в "Стандарт". Адвокатите оставят висящ въпроса с неизплатените заплати на 150 души.

Седмичникът "168 часа" пише за празничните тарифи на звездите. Според изданието Ивана и Преслава взимат по 9600 лв. за участие, Васко Кеца – 9000, Графа и Миро – 6000.

Президентско питане до КС бетонира Пеевски в парламента, пише в. "Сега". Конституционните съдии отвориха вратичка за предсрочна смяна на мандатни длъжности в агенции и комисии.

Цената на газа пада, но не за потребителите, съобщава "Труд". Цената, по която държавната "Булгаргаз" купува природен газ, ще намалее с 12,30 лева за 1000 куб. метра през първото тримесечие на 2014 г.

Депутати от БСП провалиха предложение на ДПС за хазарта, пише в. "Сега". Таксата за офлайн залагания остава без промяна, само онлайн операторите ще плащат 3 пъти по-малко.

Пестим 14 стoтинки от всеки лев доход, четем в "24 часа". През последното тримесечие на 2013 г. от всеки 1 лев доход българските домакинства потребяват 0,86 стотинки.

България очаква над 19 млн. евро за обмен на студенти и ученици през 2014 г., пише "Сега". Стипендиите за обучение в чужди образователни институции догодина ще бъдат по-високи

Парите на БЕХ за "Южен поток" били за "конкретни действия", съобщава "Капитал Daily". Министър Стойнев се опита да оправдае вноска от 191 млн. лв по газопровода.

"Стандарт" съобщава, че Найденов гони 84 чиновници от Министерството на отбраната. 84 чиновници ще бъдат съкратени от администрацията на Министерството на отбраната след приетите вчера промени в закона за отбраната след преструктуриране във ведомството.

МС е на път да загуби 6,2 млн. лв., пише "Труд". Последен отчаян опит да спаси над 8 млн. лв. европейски средства за реставрация и ремонт на резиденция "Евксиноград" до Варна прави Министерският съвет.

Електронното управление ще глътне още 1 млрд. лв. до 2020 г., пише "Сега". Шокиращото число е записано като предварителна прогноза в намеренията на управляващите, става ясно от доклад на Сметната палата за парите, похарчени в периода от 2002 до 2012 г.

Външно отваря нови мисии в чужбина, съобщава "Труд". Това стана ясно вчера от отчета на министъра пред журналистите за отминалите 6 месеца от началото на мандата му.

БСП възражда гражданска инициатива срещу монополите, пише в. "Сега". БСП ще даде ход на гражданска инициатива "Срещу произвола на монополите", внесена преди 3 г. в парламента и останала без последствия.

И Петър Димитров се върна в енергетиката, съобщава "Труд". Бившият енергиен министър в кабинета на тройната коалиция Петър Димитров влезе в ръководството на държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци", показва справка в Търговския регистър.

БСП сваля членския внос за бедни другари, пише "Труд". Мотивът - имало социалисти, които били сантиментално привързани към партията, но не можели да си позволят да плащат за членство в нея.

Нови дами ще влязат в ръководството на ГЕРБ, съобщава "24 часа". Това споделил в Брюксел Бойко Борисов пред лидера на Европейската народна партия Жозеф Дол.

ЕП дава повече права на пътниците за сметка на авиокомпаниите, пише в. "Сега". Европейците вече ще имат повече права при полетите с различни авиокомпании, които използват "различни вратички", за да ги ограничават.

Събраха 210 хил. евро за първия частен приют за кучета, съобщава "Новинар". Доброволци са събрали необходимите 210 хил. евро само за 78 дни и фондацията Аnimal Rescue Sofia ще може да купи бивша ферма, която ще се превърне в първия изцяло частен приют за бездомни кучета в страната.

България се топи с 8 души на ден, съобщава "Монитор". Населението намаляло рекордно за 23 години.

Алма матер приема с TOEFL, пише "Стандарт". Признават тестовете от Оксфорд и Кеймбридж, искат матура по математика.

София обяви жълтите павета за културно наследство, пише в. "Сега". Емблематичните жълти павета в София вече са културно наследство и мястото им в центъра на столицата е гарантирано.

Югозападна България печели две трети от парите от иновационния фонд, съобщава "Капитал Daily". С 1% от всички проекти фирмите от северозападната част на страната са най-малко активни.

Пускането на магистрала "Марица" може отново да бъде отложено, пише в. "Сега". 4 месеца след като стана ясно, че магистрала "Марица" няма да бъде завършена в срок и бе изготвен нов план за действие на строителите, работата по аутобана изобщо не е напреднала.

Не бързаме да влизаме в Банковия съюз, пише "Новинар", като цитира изказване на министър-председателя. За България не е приоритет да влезе в европейския Банков съюз. Това обяви премиерът Пламен Орешарски в Брюксел.

Банките се ориентират към сектори с финансиране от ЕС, съобщава "Монитор". От началото на кризата се вижда отлив на банков кредит от строителството и пренасочването му към други сектори, свързани с усвояването на европейски средства.

Автобусите още година без касови апарати, пише "Стандарт". Днес парламентарната транспортна комисия ще гласува отлагането.

Цифрова система ще управлява и пристанищата ни, пише "Монитор". Цифрова информационна система ще управлява родните пристанища и ще дава възможност да се следи къде се намират корабите по река Дунав и във всички водни пътища в ЕС и моретата и океаните на планетата.

ЕК одобри финансиране за Западната дъга, съобщава "Монитор". Проектите за Западната дъга на околовръстното шосе на София и обходния път на Габрово, който е част от проекта за тунела под Шипка, ще получат еврофинансиране, след като Европейската комисия е одобрила изменението на програма "Транспорт".

В. "Стандарт" съобщава, че хипермаркети слагат цени в евро за заблуда. Тръгват хайки за трикове с етикети и стари храни, пише още изданието.

Коментари 26
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

26 коментара
 
За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 13 минути

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 38 минути

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 2 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 2 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 2 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 3 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 3 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

България Преди 3 часа

Според полицията това е рутинен случай

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Свят Преди 3 часа

Унищожена е и руска техника в Донецкия регион на Украйна

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

България Преди 3 часа

То е по искане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

България Преди 4 часа

Административните органи следва да извършват служебна проверка в съответния регистър

Мистерията на българските гласове

Джейкъб Колиър със съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Любопитно Преди 4 часа

Шоуто ще се състои в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Любопитно Преди 4 часа

Alexchetoo е инфлуенсър,Youtube-ър,сценарист, продуцент на онлайн сериалa “Драма“ и освен всичко това тя има собствен бранд за козметика

<p>Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе</p>

След репортаж на NOVA: Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе

България Преди 4 часа

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и възложи проверка на Седмо РУ-СДВР

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

България Преди 4 часа

Нейните изследователски интереси я нареждат в състава на научноизследователската експедиция на БАН

HMD представи първите си собствени смартфони

HMD представи първите си собствени смартфони

Технологии Преди 4 часа

Трите модела идват в България през май