"Сега": Дизелът ще поскъпне с 20% и ще изпревари цената на бензина
"Сега": Дизелът ще поскъпне с 20% и ще изпревари цената на бензина   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
66

На първа страница "Сега" алармира: Дизелът ще поскъпне с 20% и ще изпревари цената на бензина, данъците за коли ще скочат и корпоративният данък ще се "хармонизира" със средния в Европа, ако влязат в сила гласуваните вчера в Европарламента две резолюции за нови директиви на ЕС, предложени от Европейската комисия. И по двете България официално се противопостави, но гласовете на нейните евродепутати бяха твърде малко, за да променят резултата при вота.

В правото процедура "оттегляне на подпис" не съществува. В този смисъл желанието на "Атака" да оттегли подписа си от внесения вот на недоверие е невъзможно от юридическа гледна точка. Това обяснява в своя коментар за "Труд" юристът Огнян Герджиков.

Авторът определя българския парламент като "аматьорска организация, която си измисля някакви правила, разминаващи се с правните принципи". "Жалкото е, че по такъв самонадеян начин върви цялата държава", изтъква Герджиков.

Столичният район "Красно село" упорито се опитва да лансира скандален проект, в който се предлага общински имот, отреден за училищни нужди, да бъде застроен с жилищна сграда от частен предприемач, алармира под глава "Класа". Това е възможно, тъй като законът допуска предложенията за градоустройствени промени да бъдат подлагани на обществени обсъждания неограничен брой пъти. Така, дори и при отрицателно становище от страна на хората, определен проект може да бъде пробутван до безкрайност, докато в крайна сметка на хората им писне или не мине.

Фирма на общинар от ГЕРБ взе поръчка за 10 млн. лв. в София, пише "Сега". Общинският съветник от управляващата партия във Варна Николай Пашов ще ремонтира надлез "Надежда", съобщи Столична община. Фирмата на Пашов "Хидрострой" е спечелила обществената поръчка на столицата заедно с "Мостремонт 97".

, пише "Сега". Общинският съветник от управляващата партия във Варна Николай Пашов ще ремонтира надлез "Надежда", съобщи Столична община. Фирмата на Пашов "Хидрострой" е спечелила обществената поръчка на столицата заедно с "Мостремонт 97".

Мажоритарен собственик на "Хидрострой" е Мая Желева, която е бивша съпруга на шефа на пътната агенция по времето на НДСВ Велико Желев. Пашов е изпълнителен директор. Конкуренция на победителя са били още три фирми.

В две страници, придружени с обилен снимков материал "Атака" алармира: "Служители на община Сопот са вдигнали огромни палати за чудо и приказ по време, когато са изпълнявали проекта за построяване на пречиствателната станция в града. Интересно по какъв начин служители на общината със заплати от по 400-500 лв. на месец успяха да се сдобият изведнъж с къщи, подобни на холивудските звезди. Става дума за Анелия Бочева - независим общински съветник и бивш работодател на Веселин Лечев; Тилчо Панайотов - ръководител на проекта от страна на общината и Стоянка Атанасова - главен счетоводител на местната администрация".

Изданието допълва още, че кметът на Сопот Веселин Личев е минал всякакви граници, след като в края на миналата година си е повишил заплатата с 65%. През 2007 г. Личев се е разписвал срещу 944 лв. месечно възнаграждение, а от 18 ноември 2011 г. взема 1450 лв.

По повод присъдите на групата за отвличания "Наглите"  Атанас Атанасов, зам.-председател на парламента и шеф на комисията по вътрешна сигурност, заявява пред "Монитор": "Това е може би първият пробив в новата ни 20-годишна история."

Темата на "Труд" е озаглавена: "Златна перла падна. Готвят "Перла" номер 2". Първите няколко къщи от най-знаковия незаконен строителен обект в България най-после бяха съборени. Комплексът край царевското село Варвара обаче няма да отиде съвсем в историята, тъй като е в ход мащабна операция по узаконяване на ново вилно селище на същото място. В новия общ устройствен план на община Царево на терена е предвидено изграждане на вилно селище.

Премиерът Бойко Борисов освободи бившия шеф на разузнаване ген. Кирчо Киров като съветник, след като сезира прокуратурата за нарушения в Националната разузнавателна служба /НРС/, отразява на първа страница "Стандарт". Уволнението бе обявено изненадващо от правителствената пресслужба, но без да се посочват мотиви за освобождаването на ексшефа на разведките. Киров зае този пост преди два месеца и половина и се очакваше да помага в писането на законите за разузнаването и за националната сигурност.

Пред "Стандарт" от Министерски съвет уточниха, че причината за смяната е доклад от проверка в НРС, който бил даден от премиера на прокуратурата.

Пред "Стандарт" новият концесионер на "Горубсо"-Мадан Николай Вълканов, споделя: "Основният ми бизнес е добив на полезни изкопаеми. От 10 г. развивам "Горубсо Златоград", имаме концесия за "Върба Батанци" - проектът започва през май. По този начин ще свържа четири рудника заедно - от Златоград до Рудозем. Това значи 40 км подземно строителство със свързани галерии. Или, както казвам аз, направили сме едно метро в Родопите от 40 км."

Цената на водата в следващите години ще расте заради огромните нужди от инвестиции в сектора, пише "Труд". Засега министърът на околната среда Нона Караджова обещава, че повишението ще е в социално поносимите граници до 4 на сто от средния месечен доход на домакинствата. За да не се надмине прагът, ще са нужни огромни средства от еврофондовете за ВиК сектора за следващия програмен период от 2014 г. до 2020 г.

До 2015 г. ще се движим мудно по течението, анализира за "24 часа" Георги Ангелов, старши икономист, Институт "Отворено общество". "Ако сте очаквали през следващите 3-4 години България да стане икономическо чудо и всички българи да станат богати, забравете. Няма да стане. Това е според официалните прогнози на Министерството на финансите до 2015 година, одобрени от правителството миналата седмица. Един от документите, т.нар. Конвергентна програма 2012-2015, вече е изпратен и на Европейската комисия", подчертава икономистът.

"Хранили уж с калмари живите скелети в "Могилино 2" е заглавие за "24 часа". Децата в скандално нашумелия плевенски дом по документи са яли калмари и други морски дарове. Това установи проверка, разпоредена от министъра на здравеопазването. "Теглото и видът на децата обаче не са като на хора, ядящи подобни деликатеси", коментира Десислава Атанасова. В приюта са констатирани десетки нарушения, насочващи към злоупотреби.

Според челото на "Монитор" пушенето разболя град като Балчик. С 32% се е увеличил броят на хората с тумори за последните 50 години в резултат на цигарите. Това съобщи Недялко Ташев, директор на фондация "Борба с рака". С 11 000 повече са заболелите от ракови заболявания от 1993 г. насам и последната статистика показва, че те са скочили до 34 576.

Ученици от Варненската обсерватория спечелиха второ място в престижен конкурс на НАСА за космически колонии, но нямат пари да пътуват до САЩ, подчертава на първа страница "Дума". Наградата на талантливите български деца е покана за участие в 4-дневна конференция на НАСА във Вашингтон през май. За съжаление обаче те няма да отидат, защото няма кой да спонсорира звездните им мечти. Престоят там на дете струва между 3 и 4 хил. долара. В конкурса са участвали над 300 екипа от 15 страни. За първи път в него се включват ученици от България - деца от 9 и 10 клас.

Коментари 66
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

66 коментара
 
За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 36 минути

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 1 час

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 2 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 2 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

България Преди 2 часа

Според полицията това е рутинен случай

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Свят Преди 2 часа

Унищожена е и руска техника в Донецкия регион на Украйна

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

България Преди 2 часа

То е по искане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

България Преди 3 часа

Административните органи следва да извършват служебна проверка в съответния регистър

Мистерията на българските гласове

Джейкъб Колиър със съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Любопитно Преди 3 часа

Шоуто ще се състои в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Любопитно Преди 3 часа

Alexchetoo е инфлуенсър,Youtube-ър,сценарист, продуцент на онлайн сериалa “Драма“ и освен всичко това тя има собствен бранд за козметика

<p>Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе</p>

След репортаж на NOVA: Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе

България Преди 3 часа

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и възложи проверка на Седмо РУ-СДВР

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

България Преди 3 часа

Нейните изследователски интереси я нареждат в състава на научноизследователската експедиция на БАН

HMD представи първите си собствени смартфони

HMD представи първите си собствени смартфони

Технологии Преди 3 часа

Трите модела идват в България през май

България може да бъде предадена на Съда на ЕС по две наказателни процедури

България може да бъде предадена на Съда на ЕС по две наказателни процедури

Свят Преди 3 часа

ЕК представи данни за общо четири наказателни процедури срещу нашата страна

Петте езика на любовта и как да ги разпознаваме

Петте езика на любовта и как да ги разпознаваме

Любопитно Преди 3 часа

Според д-р Гари Чапмън, всеки от нас говори на определен език на любовта

<p>&quot;Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни&quot;&nbsp;</p>

Мария Захарова: Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни

Свят Преди 4 часа

Това заяви говорителката на руското Министерство на външните работи