8

М акар в момента Microsoft да има минимално присъствие на пазара на смартфони, компанията не се е отказала от този сегмент. Изпълнителният директор Сатя Надела обяви, че компанията вече гледа към следващия етап от развитието на тези устройства, съобщава онлайн изданието TechRadar.

Таблетите на Microsoft са по-харесвани от тези на Apple

В интервю за Marketplace, Надела загатва, че плановете на Microsoft са амбициозни. "Сигурен съм, че ще направим още телефони, но те няма да изглеждат като телефоните, които се предлагат днес", коментира Надела.

Microsoft представи собствен лаптоп за ученици

Microsoft 6 месеца не оправили дупка в сигурността на Word

Той казва, че компанията е научила много от интереса и реакциите на хората към нейните устройства от серията Surface. "Никой преди нас не мислеше за устройствата 2-в-1. Ние създадохме категорията и я направихме успешна", смята Надела. Според слуховете Microsoft от доста време подготвя и смартфон с бранда Surface.

Microsoft ще обновява Windows 10 два пъти годишно

Windows 10 знае повече за вас, отколкото предполагате

Това изказване на Надела сякаш подкрепя тези спекулации и загатва, че следващият модел на Microsoft ще бъде повече от смартфон. Очаква се въпросният Surface Phone да бъде представен през втората половина на годината, макар че компанията не е коментирала темата. Вместо това Надела казва, че в момента приоритет за Microsoft в сегмента е да създаде достатъчно приложения и услуги, които да се използват от потребители с Android и iOS, както и да доразвие платформата Continuum, която позволява мобилни устройства да се свързват с монитор, клавиатура и мишка и да се използват като настолни компютри.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@