М лякото се оказва по-полезно за здравето, отколкото се смяташе до сега, след като американски и австралийски учени установиха, че то води до намаляване на артериалното налягане и до снижаване риска от сърдечни заболявания. Тези изводи са направени на базата на изследване, проведено сред 600 участници в продължение н 35 години. Оказало се, че при всички тях систоличното налягане и скоростта на пулсовите вълни спада при увеличение на количеството приемани млечни продукти - независимо от други фактори.
Най-бавен пулс бил отчетен при хората, които консумирали млечни продукти шест или повече пъти седмично. Изследователите тепърва ще повеждат още изследвания, за да разберат възможно ли е млечните продукти да предотвратят развитието на сърдечносъдови заболявания.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!