8

В секи се е сблъсквал с този проблем - полагате ежедневни грижи за колата си, карате я редовно на автомивка, но боята пак е надраскана.

Съществуват няколко малки, но важни трикове, които могат значително да удължат живота на автомобилното покритие. Именно тези често пренебрегвани правила ще ви припомним днес.

Внимавайте с клоните

Да, дори съвсем малки и безобидни на вид храсти, от двете страни на пътното платно, могат да надраскат боята на возилото сериозно, независимо с каква скорост се движите.

В този ред на мисли, изключително важно е да спазвате добра дистанция спрямо автомобила пред вас. Тъй като в България пътищата през зимата се наръсват с фин пясък, шансът той да бъде буквално изхвърлен към вас и да нарани боята на колата ви, е огромен.

Източник: Getty Images

А ако зимата ви е изненадала и колата ви е покрита със сняг, не забравяйте, че стъргалката е предназначена за използване върху стъкла, но може да навреди на покритието на автомобила и да го надраска.

Същото важи и за багажа, който често имаме навик да оставяме върху колата или на капака. Циповете и острите ръбове на чантите далеч не са най-добрият приятел на автомобилната боя и има шанс да нарушат повърхността ѝ.

Източник: Getty Images

Дойде време да си поговорим и за паркиране

Тук основното правило отново е дистанцията. Спазвайте я спрямо съседните коли, за да избегнете риска от надраскване при отваряне на врата. Също така избягвайте да паркирате на слънце, което буквално "изяжда" боята, както и под дървета, които може да осигуряват сянка, но крият и риск от падане на клони.

Източник: Getty Images

Ако все пак осъмнете с надраскана кола, не забравяйте, че съществува алтернатива на скъпото боядисване. Именно такъв продукт е Auto Regen, който заличава драскотини и наранявания с една лесна стъпка, без да ощетява времето и бюджета ви.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@