29

13 световни банди ще забият тази година на сцената на единствения по рода си традиционен рок фестивал, който носи новото име "Каварна рок фест" (KavarnaRockFest.com).

Заради Световното първенство по футбол организаторите от "Лауд консертс" изтеглиха тридневното му 5-о издание за края на юли - от 23-ти до 25-и юли.

Със сигурност първата фестивална вечер е запазена за дамите.

Метъл кралицата Доро Пеш ще посрещне хилядите верни фенове на 23 юли. Германката (DoroMusic.de) е едно от големите имена на рок сцената в крайморския град тази година.

На стадион "Калиакра" ще се качат още Таря Турунен и групите "Епика", "Лийвс айс" и "Атросити", които стъпват на наша земя за първи път.

Доро беше в България през 2003 г. Таря Турунен (Tarja Turunen) пък идва у нас за трети път през последните две години.

На 24 юли "светата троица" на немския траш метъл - "Содом", "Креатор" и "Дистракшън", ще се събере за уникален концерт заедно, на една сцена, в компанията на финландците "Корпиклаани" (Korpiklaani.com), които до 2003 г. съществуваха под името "Шаман".

"Содом" (Sodomized.info) идват у нас за трети път. През декември 2007 г. "Креатор" (Kreator-Terrorzone.de) трябваше да свирят в столичната зала "Христо Ботев", но месец преди концерта отложиха гостуването си.

Финалната вечер на фестивала ще мине под знака на "Аксепт", които идват с новия си вокалист Марк Торнийо, както и бандите "Анаялейтър", "Праймъл фиър" и канадците "Войвод".

Съвсем скоро на официалния сайт на фестивала ще бъде поместен график на концертите с точните часове за всеки от дните на феста, както и допълнителна информация за феновете.

Билетите за концертите са в продажба в мрежата на "Тикетстрийм" и "Евентим". Еднодневният струва 40 лв., а тридневният - 90 лв.

Тези, които искат да опитат късмета си, могат да се включат в играта в ефира на радио "Зи-рок" (ZRockBG.com), където могат да спечелят тридневна покана за фестивала. Покани в момента се разиграват и на сайта Fanopic.bg.

И тази година един от притежателите на тридневен пропуск ще си тръгне от морския град с нов мотор "Харли Дейвидсън".

За първи път "Каварна рок фест" ще има и официално фестивално радио,

което ще е в ръцете на радио "Тангра мега рок". То ще излъчва 24-часова програма директно от мястото на събитието, с микрофони зад кулисите в специално мобилно студио.

Рокаджиите могат да очакват и интервюта на живо с всички музиканти и групи, срещи и игри с феновете, новини и полезна информация за фестивала.

По време на феста тази година на стадион "Калиакра" ще бъде разположен и 50-метров кран за бънджи скокове. Съоръжението ще е на разположение на феновете след отваряне на входа, като всеки желаещ ще може да го ползва не само преди, но и по време на самите концерти.

Специално тату-студио от веригата "На тъмно" пък ще предлага временна или постоянна татуировка.

В непосредствена близост до стадиона - на "помощното игрище", ще бъде отворено и пейнтбол игрище, което ще работи през целия ден.

В момента в Каварна тече трескава подготовка по организацията, споделят организаторите от "Лауд консертс", община Каварна и "Туборг".

Някои от любопитните детайли към момента

са, че музикантите от "Войвод" са поискали възможно по-големи бусове, с които да бъдат посрещнати у нас, защото (както те сами са се определили) са "доста високи и големи хора".

Две от бандите пък - "Аксепт" и "Дистракшън", вероятно ще пристигнат на Черноморието ни няколко дни преди началото на феста, за да се порадват по-дълго на морето и плажовете ни.

Финландската метъл кралица Таря Турунен обаче е най-капризна в изискванията си до момента. Tя държи да се вози на най-луксозни автомобили, да опита изтънчени ястия и да разполага с няколко гримьорни и гардеробни. Част от тоалетите си тя ще сменя за секунди, директно на сцената, зад специален параван.

В новия брой на списание "Ролинг стоун" пък можете да прочетете и единственото интервю, което даде Доро Пеш по повод предстоящия си концерт. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@